Dziś mam dla Was przepis właśnie z czereśniami ! Będzie to sernik – a raczej ciasto serowe , bo spód to nie masa serowa , a delikatne i puszyste ciasto pokryte warstwą soczystych czereśni! Łatwo , szybko i przyjemnie! Ostrzegam : ciężko jest wytrzymać , aż całkowicie wystygnie :D SKŁADNIKI : CIASTO : -margaryna – 125g - cukier – 100g -jajko – 2szt - mąka pszenna – 125g - proszek
Ostra na Słodkododaniu całej mąki, wyjmujemy ciasto na blat/stolnicę i zagniatamy. Po chwili dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz zioła i paprykę, dalej wyrabiając. Gotowe ciasto jest gładkie, jednolite i łatwo odchodzi od rąk Miskę delikatnie natłuszczamy i z powrotem przekładamy do niej ciasto. Przykrywamy ją ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po ok. 1-1,5 godz. ciasto powinno
Ratunku obiadPrzepyszne, niesamowicie chrupiące ciasteczka maślane. Z ciastem dobrze się pracuje - łatwo wyrabia, lekko wałkuje i pięknie wycina, a do tego po upieczeniu ciasteczka nie tracą nic ze swojego kształtu! Po prostu przepis idealny:) Nie wiem sama ile przepisów wcześniej wypróbowałam, ale każdy z nich miał jakieś "ale" - albo ciasto było ciężkie w obróbce, albo po upieczeniu okazywały się twarde
Kto ugości moich gości?Łatwe do zrobienia, bardzo lekkie i odświeżające ciasto z jogurtu greckiego. Ciasto bez pieczenia z truskawkami jest niezbyt słodkie i idealnie pasuje do podania na deser latem. Ze względu na zawartość w jogurcie wapnia i białka, warto podać je dzieciom. Sezon na truskawki rozpoczęłam ciastem z jogurtów greckich bez pieczenia z truskawkami i galaretkami. Ciasto jest mało wymagający, gdyż samo
Kuchcik gotujebyła wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli mortadela Sposób wykonania Mortadele
Eli GotowanieŁatwa, kwaskowa i pulchna szarlotka z rabarbarem, która zawsze się udaje. Przepis taki sam jak na szarlotkę z jabłkami Ciasto: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag margaryny Nadzienie: 1 kg rabarbaru 1 kisiel cytrynowy duży (na 3/4 L) 4 łyżki cukru Dodatkowo: cukier puder
Praktyczna pldelikatnie szpatułką (lub miksujemy, ale bardzo delikatnie, krótko i na najniższych obrotach). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub tak jak ja foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto. Ciasto w foremkach umieszczamy tylko do 2/3 ich wysokości (będzie rosło). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Gdyby zbyt mocno się rumieniły należy zmniejszyć temperaturę pieczenia. Po ostygnięciu szykujemy(...)kilka płatków migdałowych. W moim przypadku jedna babeczka to 150 kcal. Babeczki migdałowe na każdą okazję Chrupkie z zewnątrz i miękkie w środku Pyszna polewa czekoladowa na szybkich i łatwych babeczkach Migdały i kakao – świetne połączenie Deser idealny na ostatnią chwilę Smacznego!!! Źródło wpisu: Brunetka w kuchni
Relaxtimemarki Panasonic. Jest to fajny patent dla wszystkich tych, którzy nie osiadają w swojej kuchni piekarnika, w tym wypiekaczu możecie nie tylko upiec chleb, ale też dowolne ciasto. Dzisiaj proste i łatwe brioche. Polecam będzie idealne do kawy, herbaty czy jako przekąska na piknik. SKŁADNIKI: - 450 g mąki pszennej - 3 łyżki cukru - 3 łyżki masła - 8,5 g drożdży instant
SMYKWKUCHNIananasy kojarzące nam się z egzotycznymi wakacjami i kwaskowate wiśnie z naszych ogrodów. Połączenie tych dwóch smaków komponuje się świetnie! Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie łatwe , tanie i smaczne ciasto – ala biszkopt wypełnione ananasami z delikatną nutką wiśni. Idealne do popołudniowej kawki. W połączeniu z gałką ulubionych waniliowych lodów stworzy deser, którego nie powstydziłaby się dobra cukiernia
Ostra na SłodkoJabłkowo-cynamonowe ciasto na maślance Dziś zapraszam na delikatne, wilgotne i pięknie pachnące ciasto z jabłkami. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu oraz bardzo smaczne. Polecam! Składniki: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka maślanki 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 kg jabłek cukier
Blog z Apetytemogromną radość :-) W tym roku pierwsze pierniczki upiekłam na Mikołajki. Wyszły super. Przepis z którego korzystam znajduje się tutaj :-) http://smaki-katriny.blogspot.com/2015/04/pierniczki-wielkanocne-przepyszne.html Ciasto jest świetne, elastyczne, łatwo się na nim pracuje. A pierniczki zachowują swój kształt, nie wyrastają zbyt mocno :-) Zawsze korzystam z tego przepisu i jestem bardzo zadowolona. Dziś pokażę moje pierniczki :-) Także będzie trochę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-16 (wyszło 16 sakiewek) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 parówki, 1/2 małej papryki czerwonej, 1/2 pęczka natki pietruszki, garść tartego sera żółtego, łyżka masła, curry, sól, bazylia, 3 łyżeczki śmietany. Przygotowanie: Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę. Parówki i paprykę podsmażam
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 (wychodzi 8 pasztecików) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (275 g), średni por - jasnozielona i biała część, 3 jajka + żółtko, mała garść ziaren słonecznika, mała garść posiekanej natki pietruszki, łyżka masła, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany, łyżka jogurtu naturalnego (zamiast jogurtu można dodać jeszcze
JejKuchniadwie sztuki, podziel ciasto na dwie równe części. Na blacie obsypanym mąką rozwałkuj ciasto na kształt okręgu. Podczas wałkowania podsypuj je dość mocno mąką, aby można było łatwo z nim pracować. Rozwałkowane ciasto przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Jeśli robisz dwie sztuki, drugą włóż w tym czasie do lodówki. Pokrój śliwki, układaj je następnie na cieście
Garniec Magaliemoże być gęsta 2 krople aromatu waniliowego Z podanych proporcji może wyjść właśnie około pięć małych mazurków 20x15 cm. Wykonanie : Masło wyciągnąć godzinę przed wykonywaniem ciasta, by było miękkie i łatwe do zagniecenia. Składniki połączyć ze sobą i ugniatać do połączenia się składników. Następnie ciasto musi odpocząć w lodówce około pół godziny. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Ciasto
Justa próbuje gotować