500 g mąki pszennej tortowej 10 g drożdży suchych lub 20 g drożdży świeżych 1 szkl mleka 80 ml wody 80 g cukru szczypta soli 30 g masła, roztopionego Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw robimy rozczyn). Dodajemy resztę składników i wyrabiamy, pod koniec dodajemy roztopione masło. Wyrabiamy ciasto, by było miękkie i elastyczne. Formujemy z niego kulę, wkładamy do miski , przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości . Wyrośnięte ciasto kroimy na 3 części, t... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...