Kolejne ciasto, które piekę po raz pierwszy. Stopień trudności: bardzo łatwe, mimo, że wydaje się ciut skomplikowane. Ciasto, które bardzo ładnie się prezentuje na stole i jest bardzo smaczne. Składniki: ciasto jasne: 3/4 szklanki mąki 2 jajka 4 łyżki wody 4 łyżki rozpuszczonego
Amatorka kuchennabyły miękkie. Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i wbić jajka. Wszystko razem wyrabiać, dolewając stopniowo mleko z wodą. Ciasto powinno być miękkie i gładkie. Powinno łatwo odchodzić od rąk. Wyrabiałam dobre 15 minut. Odstawić ciasto do wyrośnięcia, przykrywając wilgotną ściereczką. Zostawiłam na 1,5 godziny, bo zajęłam się robieniem sosu pomidorowego. Godzinka
Weekendy w domu i ogrodzieUcierane ciasto z "wkładką" z brzoskwiń, kokosu i chałwy. Jest łatwe, bardzo smaczne i ładnie się prezentuje. Ciasto: 25 dag margaryny 2 jajka + 5 żółtek 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka oleju Dodatkowo: 5 białek 0,5 szklanki cukru 10 dag kokosu 1 łyżka budyniu o smaku tofii
Praktyczna plPołączenie mokrego czekoladowego ciasta z kremowym sernikiem to duet idealny. Ciasto trochę pracochłonne, ale łatwe do wykonania, a efekt wizualny gwarantowany. Smaczku dodae polewa czekoladowa i truskawki. To był sernik imieninowy dla Mamy Sławka, pyszny i dekoracyjny. Składniki: Masa serowa • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 1 puszka(...)tortownicą w środku i czekam, aż spadnie temperatura, po czym ustawiam czas na 20 minut. • Na koniec otworzyć piekarnik i zostawić ciasto do wystygnięcia. • Wstawić do lodówki na kilka godzin. • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietanką. • Posmarować wierzch i boki sernika, ozdobić truskawkami
To co kochamwlewamy przestudzony czaj, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, miksujemy, dorzucamy "dodatki". PIECZENIE: góra - dół, termoobieg, temperatura 180 stopni, 40 minut. Keksówka wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Jest szybkie i łatwe co widać, ale to nie koniec zalet! Najważniejsze zostaje mimo ekspresowego tempa wykonania i stopnia trudności dla pani domu pokroju "legalnej blondynki" - jest smak, jest zapach, chciałoby się(...)ponadto ma zbawienny wpływ na naszą skórę. Jednocześnie zawarte w nim bioflawonoidy hamują rozwój komórek nowotworowych raka piersi." Rewelacja. Bardzo charakterystyczny smak, który musi się spodobać. Mocno wyczuwalne w cieście choć ilość jaka do niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak
Wypisz WymalujKruche ciasto z malinami i budyniową pianką Jest to dość znane i z pewnością bardzo lubiane ciasto, a przy tym stosunkowo łatwe w przygotowaniu. Oprócz tego, że wspaniale smakuje, ma jeszcze jeden atut – rewelacyjnie prezentuje się na talerzu! Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 5 żółtek 250g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Blog z ApetytemSerowe, drożdżowe ciasto z orzeźwiającym, kwaskowym rabarbarem połączonym ze słodko-ostrym świeżym imbirem, otulone chrupiącą kruszonką to świetny pomysł na łatwe w przygotowaniu, szybkie sezonowe ciasto. Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 110g masła extra 42g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1/2 szklanki mleka szczypta soli Masa serowa: 250g sera białego 2 żółtka 2 łyżeczki
Szalona Kuchnia Ewelinyłatwe i to bardzo :-) Przede wszystkim dlatego, że nie ma zbyt wielu i to wyszukanych składników, a po drugie nie wymaga miksera, blendera czy innych takich, jedynie porządna łyżka się przyda :-) Samo robienie ciasta to dosłownie kilka minut, nie licząc oczywiście czasu czekania i pieczenia, ale to akurat nie wpływa na stopień trudności ;-) No i co jeszcze - przepis stary
Czary - gary w kuchniradość – jest dokładnie na odwrót! Uwielbiam szperać po internecie w poszukiwaniu prezentów dla bliskich i cały rok czekam na to by móc zaszyć się w kuchni i gotować świąteczne ciasta i wegańskie pasztety. W zeszłym roku się nie udało – Święta spędziłam z dala od rodziny (i kuchni!), za to na Venice Beach w Californii. Fajnie? Może i tak, ale temperatura(...)tylko biec do sklepu! Szczególnie zauroczyło mnie to, że w wydaniu listopadowym znalazłam sporo przepisów wegańskich i wegetariańskich, a także bezglutenowych (lub takich, które można łatwo zmodyfikować) – bakłażany w cieście z mąki z ciecierzycy to mój faworyt. Do tego apetyczne zdjęcia na starych dechach i jestem w niebie! Gdzie można kupić? Empik, a wydanie świąteczne online . Koszt: 15,99zł (przesyłka
Fill The BowlBardzo łatwa i szybka przekąska świetnie sprawdzająca się na wszelkich przyjęciach, nie tylko sylwestrowych czy karnawałowych. Jej przygotowanie jest bajecznie proste a smak można z łatwością modyfikować pod swój gust dodając ulubione dodatki. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pesto pomidorowego tabasco 6 dużych pieczarek łyżka masła klarowanego sól, biały pieprz, oregano kilka plastrów szynki ser żółty tarty jajko Sposób przygotowania
Pyry na GazŚwięta za pasem, warto więc zaplanować świąteczne menu. Dziś przedstawiam niezwykle łatwe, a jednocześnie efektownie wyglądające ciasto z jabłkami i żurawiną. Podane z polewą z korzennego karmelu, na pewno zachwyci wszystkich przy świątecznym stole. W trakcie przygotowania go warto używać sprawdzonych składników, dlatego ja dodałam proszek do pieczenia Delecty i sprawdzone orzechy włoskie Bakalland . Polecam! Scroll down for recipe
karmelowyŚwiąteczny piernik – najłatwiejszy przepis Osobiście nie wyobrażam sobie świąt bez pienika. Ten zapach unoszący się po całym domu… Kochamy go. Dziś dzielę się z
Słodkie okruszkilodówki na min. 3 godziny. W tym czasie krakersy powinny wchłonąć nieco wilgoci z kremu i zmięknąć. Moje ciasto chłodziło się w lodówce całą noc. Po schłodzeniu ciasto powinno dać się łatwo pokroić. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Raffaello na krakersach pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
CiastkozercyTradycyjny jabłecznik Ten przepis na tradycyjną szarlotkę z okolic Dukli znalazłam z folderze z przepisami z Beskidu Dukielskiego i lekko go zmodyfikowałam. Ciasto jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z jabłkami starych odmian na przykład antonówkami, zebranymi z dziko rosnącej starej jabłoni. Ta porcja będzie idealna na blachę o wymiarach
Korniszonkilodówki na min. 3 godziny. W tym czasie krakersy powinny wchłonąć nieco wilgoci z kremu i zmięknąć. Moje ciasto chłodziło się w lodówce całą noc. Po schłodzeniu ciasto powinno dać się łatwo pokroić. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercy