Pieczenie ciasteczek ma w sobie pewną magię. Wiele się nie napracujemy, bawimy się w nadawanie kształtu, a po całym domu roznosi się piękny aromat. Dzisiejsze ciasteczka zrobiłam z mąki z pełnego przemiału, dodałam do nich płatki owsiane, orzechy laskowe, arachidowe i migdały. Główną nutę smakową nadają im jednak orzechy laskowe. Składniki (wyszło 30 ciasteczek): 100 g masła 100 g płatków owsianych 150 g mąki pszennej z pełnego przemiału (typ 1850) 1 łyżeczka olejku pomarańczowego 150 g cukru 3/4... czytaj dalej...
Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...