700 g mąki pszennej 25 gram drożdży 1,5 szklanki wody czyli 300 ml 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju W 1/2 szklance wody o temp: pokojowej rozpuszczamy drożdże,dodajemy trochę mąki i wyrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietany- odstawiamy do wyrośnięcia i aż opadnie (ok 40 min), Następnie dolewamy pozostałą wodę,dodajemy sól, mąkę i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do odpoczęcia ok 30 min. Następnie dzielimy ciasto na równe części ok 100 gram i formujemy paluchy które. Kładziemy na blachę z papierem i czekamy a... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...