łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:223/593)

Jogurtowe racuchy z jabłkami 188

Jogurtowe racuchy z jabłkami Dziś polecam łatwe, puszyste i przepyszne placuszki jogurtowe z jabłkami, które zawsze się udają, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!     Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego (użyłam gęstego) 1 jajko 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 jabłko olej do smażenia cukier puder do posypania     *** Jogurt naturalny(...)rozcieramy z jajkiem *** *** Dodajemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę *** *** Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę *** *** Pokrojone jabłko dodajemy do ciasta i mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor *** *** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Blog z Apetytem
Tarta ze szpinakiem i "Łopatą do serca" 172

dworze coraz więcej, więc u mnie na talerzu też się pojawia. Dziś kolejne danie z serii łatwych i szybko przygotowywanych. A że wiosna od trzech tygodni, to czas czyścić zamrażarkę z zapasów, by robić miejsce na nowe warzywne mrożonki.  Składniki : ciasto francuskie opakowanie mrożonego szpinaku ok. 80 g sera z niebieską pleśnią sól pieprz ziołowy Rozmrozić szpinak i wycisnąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort czekoladowy 496

właśnie dzięki nim biszkopt rośnie tak ładnie bez dodatku proszku. Biszkopty przekrawamy na 4 blaty, można poukładać je na pojedynczych arkuszach papieru do pieczenia – w ten sposób łatwo przesuwać je podczas składania tortu i mniej się kruszą. Budyń na krem również można przygotować sobie poprzedniego dnia. Rozpuszczamy go w połowie szklanki mleka, resztę mleka zagotowujemy. Kiedy zacznie się gotować(...)kakao – najlepiej po trochu, żeby podczas włączania miksera nie mieć całej kuchni w kakao ;) Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem. Na brzeg tortu wyciskamy kółko z kremu, do środka nakładamy warstwę dżemu. Rozsmarowujemy

Ciastkozercy
ekspresowa chatka z piernika 125

Radosnych Świąt Bożego Narodzenia !!! Przykładowe składniki na ciasto piernikowe: 600 – 650 g mąki pszennej 300 g miodu 100 – 150 g cukru 125 g masła 1 jajko

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i jabłkami oraz kruszonką z migdałami i orzechami laskowymi 167

jednak przepis na dużą blachę , bo naprawdę nie warto piec tego ciacha w małej ;) Przygotowuje się je łatwo i dosyć szybko, nie ma możliwości, żeby nie wyszło. Najwięcej czasu zajęło mi posiekanie migdałów i orzechów, bo robiłam to ręcznie:) Składniki (duża blaszka): Ciasto: - mały kubeczek jogurtu naturalnego - 150g (kubeczkiem po jogurcie odmierzamy kolejne składniki)  - 3 kubeczki mąki

Kraina Tysiąca Smaków
Babka caffe latte 148

już zdecydowanie zadomowił się w moim menu. Babka jest niezawodna, łatwa w wykonaniu i jak na razie zawsze wychodzi. Jest miękka i wilgotna a smaku dodaje kawowy lukier, który jest wprost przepyszny. Dla kogo: dla fanów kawy dla szukających przepisu na coś do "popołudniowej herbatki" dla babkomaniaków Składniki na ciasto: 250g masła 350g mąki 200g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego

Mania Wypiekania
keks 115

Keks w moim domu jest jednym z tradycyjnych ciast pieczonych na Boże Narodzenie. Wykwintny (być może dlatego że pieczony raz do roku), a jednak łatwy do przygotowania. Delikatny, miękki i aromatyczny z dużą ilością pysznych bakalii, długo zachowuje świeżość. Przepis pochodzi ze starej książki kucharskiej mojej babci. składniki: 150 g masła 5 jajek 200 g cukru pudru cukier waniliowy(...)temperaturze pokojowej. Masło ucieram dodając stopniowo całe jajka, cukier z wanilią i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość ucieram na puch, na końcu dodaję bakalie i delikatnie mieszam. Ciasto wykładam do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 1 godziny w temperaturze 180 stopni (do "suchego patyczka"). Wierzch ciasta po ostudzeniu można posypać cukrem

babka w formie
Chatka baby jagi 195

Witam Kochani Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na pyszne ciasto, w zasadzie moje ulubione, które zawsze robię na święta. Nie ma świąt bez chatki. Mowa tu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybka i łatwa szarlotka 236

500 g mąki pszennej typ 500250 g margaryny Kasia3/4 szk drobnego brązowego cukru2 żółtka ( z dużych wiejskich jajek )5 łyżek jogurtu typu greckiego1,5 kg jabłek1

Ewa w kuchni
Galaretkowiec 183

Bardzo efektowne ciasto. Smakuje wszystkim, a dzieci dodatkowo zachwyca gamą kolorów i smaków galaretek :) Ładnie prezentuje się na stole. Łatwe do zrobienia, niezbyt pracochłonne, cierpliwości wymaga jedynie etap tężenia masy śmietanowej i galaretek ;) Polecam! Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem(...)masę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie, ale dokładnie połączyć. Spód blachy o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na 2 blaty. Masa śmietanowa: 650 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru

Domowa cukiernia Ewy
Sprawdzone przepisy na wigilię 102

bardzo łatwy Czas: 3 godziny Ryba po grecku w tarcie Poziom trudności: Średni Czas: 45 minut Kapusta wigilijna Poziom trudności: Łatwy Czas: 1 godzina Piegi z kapustą i grzybami Czas: 1,5 godziny w tym pół godziny na leżakowanie ciasta Poziom trudności: Średni Udanego gotowania! Artykuł Sprawdzone przepisy na wigilię pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ciasto czekoladowe z konfiturą i polewą czekoladową 188

kakao.  Będzie łatwo. Będzie szybko. A co najważniejsze, będzie pysznie!  Wiem, że takie przepisy lubicie najbardziej.  Co jeszcze polubicie w tym przepisie?  Będzie smakował każdemu, możecie go dowolnie dopasować do swoich upodobań - bo jego smak zależy od rodzaju konfitury, jakiej użyjecie do jego zrobienia. Mało tego - z jednego przepisu ciasto za każdym razem może smakować inaczej

Garniec Magalie
bananowiec z pianką 175

robię sobie taki przerywnik i piekę ciasto w letnim klimacie. Bananowca robię w kilku wersjach, bo bardzo go lubimy. To bardzo lekkie ciasto,kremowe, mocno bananowe. Jego dużą zaletą jest to, że jest bardzo podzielne, ładnie i łatwo się kroi ale niestety znika bardzo szybko. Będzie idealne dla dzieci.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka(...)razem zmiksować i odstawić, kiedy masa zacznie tężeć wylać ją na biszkopt.  Galaretki czerwone rozpuścić w szklance wody. Kremówkę ubić na sztywno, wlać wystudzoną galaretkę i wylać na ciasto, odstawić do stężenia. Zielone galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Banany pokroić w plasterki, ułożyć na piance. Zalać tężejącą galaretką. Odstawić w chłodne miejsce.  Ciasto najlepiej kroić po kilku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia