smazyc na malym ogniu 5 minut piersi z kurczaka umyc,osuszyc,posolic i przekroic na pojedyncze kawaki.Polozyc na patelnie i obtoczyc dokladnie w przyprawach.Nastepnie wlac wode i dusic pod przykryciem na wolnym ogniu okolo 25 minut,az sos zgestnieje potrawe skropic sokiem z cytryny,wymieszac, posypac szczypiorkiem i podawac npz ryzem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!paprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego
Tajskie smakipaprykę, kolendrę i doprowadzamy do wrzenia. 3. Wrzucamy kurczaka, dodajemy pastę z trawy cytrynowej, cukier i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. 4. Pod koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego
Tajskie smakiodrobinę oliwy. Podsmażamy papryki oraz pieczarki. Dodajemy usmażonego kurczaka. Dolewamy przecier pomidorowy. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Sos doprawiamy cynamonem oraz pastą curry. Dodajemy kukurydzę, sezam oraz orzeszki. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Podajemy z ryżem basmanti
Mania Gotowaniaplastry pomarańczy i cytryny i chwilę smażyć. Wrzucić kurczaka i obsmażyć na rumiano. Wlać śmietankę ( mleczko ) kokosową i wsypać wiórki kokosowe. Gotować 5 minut na sporym gazie tak by część płynu odparowała. Wyjąć liście Kafiru, pomarańcz, cytryną i goździk. Dodać odsączony groszek. Doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan posypane usiekana kolendrą lub natką pietruszki
Buniabaje w kuchnitamtejszymi daniami. Pamiętam, że obkupiłam się w niego w tureckim supermarkecie, natomiast teraz można go dostać już w Polsce. Równie bardzo lubię makaron orzo, który swoim kształtem przypomina ryż. Oba rodzaje makaronów świetnie sprawdzają się w tej rewelacyjnej sałatce, która powinna być obecna na każdym grillu! Tak jak większość sałatek, jest prosta w wykonaniu i jest niezwykle smaczna, a poprzez(...)chrupie w ustach. Na co czekacie? Piękna pogoda za oknem, odpalajmy grilla i przyrządzajmy tę pyszną sałatkę! Składniki: – 200g makronu kuskus lub orzo – 2 filety z piersi kurczaka lub indyka (+ ulubiona przyprawa do drobiu, u mnie gyros) – 140g kukurydzy z puszki – 6 plastrów ananasa – 30g tartego żółtego sera – 2 łyżki słonecznika – 1 łyżka
Be Fit Be Strongtyle super, że do ich przygotowania możecie użyć tak naprawdę wszystkiego, tj. takich składników, które akurat zalegają wam w lodówce. Przygotowuje się je zazwyczaj na bazie makaronu lub ryżu, co sprawia, że są one bardzo sycące. Do moich ulubionych należy rewelacyjna zapiekanka ryżowa gyros ( przepis ). Jednak tym razem postanowiłam coś zmienić i tak oto powstała makaronowa zapiekanka Kebab Gyros. Jestem(...)jesteście fanami sałatki gyros to zapewniam, że zapiekanka makaronowa Kebab Gyros również wam zasmakuje! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na makaronową zapiekankę Kebab Gyros: 500 g filetu z piersi z kurczaka 400 g makaronu kokardki lub innego 1 czerwona papryka 2 nieduże czerwone cebule 5 średnich ogórków konserwowych 1 puszka (400 g) kukurydzy konserwowej 1 łyżka przyprawy kebab-gyros
Danka Pichcipokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso kurczaka i smażyć, aż lekko się przysmaży. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i chwilkę smażyć. Co jakiś czas zamieszać. Wszystko z patelni wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię(...)doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku. Wylać sos na mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli
Kuchnia Pokoleńodciśnij i zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi
Kulinarny S.O.S.odciśnij i zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi
Kulinarne S.O.S.wieprzowina? Zdecydowanie drób. 3. Ulubiona sałatka? Z kurczakiem i prażonym słonecznikiem. 4. Ulubiony film? Jest ich wiele, ale ostatnio to: Nietykalni 5. Biszkopt czy kruche ciasto? Kruche ciasto 6. Czy lubisz jajecznicę? Uwielbiam, szczególnie z dodatkiem różnych warzyw. 7. Makaron razowy czy zwykły? Razowy. 8. Co byś ugotował/a z ryżu? Ostatni chodzi za mną risotto z grzybami. 9. Ulubione
Gotuj Się Kto Możemożna ją podać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Za każdym razem będzie inna ale zawsze smaczna i syta. Łosoś po toskańsku Składniki: 4 porcje 600 g fileta z łososia 1 mała cebula 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 czosnek solo 200 g philadephia 150 ml śmietanki 250 ml buljong z kurczaka 150 ml białego wina wytrawnego 3 łyżki pokrojonej natki
codojedzeniapapryki chilli PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie. Mięso marynuje. Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia. Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach. Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz czy ryżu. Można również podawać do kanapek. SMACZNEGO
Gotowanie Patkikostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy z chlebem lub ryżem
VioletoweKucharzeniebulionie i zalewamy nim warzywa i kurczaka, aby zagęścić sos. (Jeśli sosu jest za mało, przed wlaniem bulionu z mąką z tapioki, opcjonalnie można dolać na patelnię lub wok 3/4 szklanki wody) Jeśli danie ma być ostrzejsze dodajemy paprykę chilli do smaku. Całość smażymy jeszcze przez chwilę, podajemy z ryżem lub np. kaszą bulgur
Bon appetit mon amie