sosnową. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 12 godzin. Kurczaka obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Wlać śmietanę 30% wymieszaną z imbirem i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby wlać trochę wody. Gdy mięso będzie miękkie wlać śmietanę 12% i jeszcze chwilę razem gotować. Podałam z ryżem
królestwo garówMyślę, że tym daniem przekonam do szpinaku wszystkich, którzy za nim nie przepadają 😉 Bo sos szpinakowy z dodatkiem kremowej śmietanki i kawałkami chudego kurczaka to istna
Walijskie Pichceniemomenty aż pomidory rozpadną się tworząc sos. Dodać zamarynowanego kurczaka i poddusić całość - można dodać 2-3 łyżki wody. Następnie dodać ciecierzycę i poddusić potrawę kilka minut do połączenia smaków. Doprawić do smaku solą. Podanie zależy od możliwości i preferencji - doskonale smakuje z kuskusem. Bezglutenowcy mogą podawać z ryżem brązowym lub basmati. Ryż parboiled jakoś mi do tego nie pasuje
Ze smakiem bez glutenujeśli chodzi o sałatki ryżowe z curry. Praktycznie wszystkie zawierają kurczaka, a ja miałam ochotę użyć paluszków surimi. W taki sposób powstała bardzo pyszna i w ogromnej ilości zaprezentowana sałatka. Myślałam, że połowa się zmarnuje, ale nie - całość zniknęła ekspresowo! Koniecznie sami spróbujcie! (Bardzo duża miska) 200g (2 torebki) ryżu 300 paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe (użyłam
Di gotujepokryło się sosem, dodać wodę i gotować do czasu aż kurczak będzie usmażony. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w cienkie plasterki chilli (opcjonalnie, w zależności od tego jak ostre danie chcemy uzyskać), świeżą kolendrę i śmietanę. Zamieszać, gotować na niewielkim ogniu jeszcze 2-3 minuty i natychmiast podawać z ryżem lub chlebkiem naan. Smacznego
Codzienne Gotowanieoleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojoną w grubą kostkę pierś z kurczaka, jak się lekko zarumieni dodajemy mrożone warzywa. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy wszystkie przyprawy i zalewamy mleczkiem kokosowym. Dusimy do miękkości. Dodajemy jogurt grecki do zagęszczenia. Ja dodatkowo dałam łyżeczkę maki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Podałam z ryżem ale można też z chlebkiem nan. Zapach po tym gotowaniu
Mama z miastawoku lub na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy kurczaka i obsmażamy go równomiernie z każdej strony na dużym gazie. Dodajemy mango i obsmażamy razem przez pół minuty. Stopniowo wlewamy mleko kokosowe. Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Posypujemy papryczką chili i kolendrą. Podajemy z ryżem
cool and mintyNastępnie dolewamy około szklanki wody, przykrywamy i dusimy aż kurczak będzie miękki ,od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec dodajemy imbir i starty czosnek na tarce. Doprawiamy obficie pieprzem i pozostałymi przyprawami. Sos powinien być gęsty więc pod koniec należy zdjąć pokrywkę aby nadmiar wody wyparował. Podawać z ryżem, kaszami lub ziemniakami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.nich wodę. Na powstałym sosie ułożyć kawałki kurczaka, dusić pod przykryciem około 10 minut, przemieszać, dolać mleko kokosowe, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut do miękkości i połączenia się smaków i aromatów. Na koniec dorzucić posiekaną świeżą kolendrę, oprószyć czerwonym pieprzem. Podawać z ryżem lub dobrym pieczywem. Smacznego
Wino Francja Kuchniagości i chce ich zaskoczyć czymś niebanalnym i niestandardowym poza kurczakiem, wołowiną czy wieprzowiną, które tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już brakuje pomysłów na kolację lub obiad. Wystarczy do tego jakaś szybka sałatka lub makaron z cukinii ew. ryż i danie gotowe. Możemy przygotować pikantne krewetki wcześniej, a przed
PaleoLifeŚmietanę wymieszać z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Polać śmietaną ryż, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż ser i śmietana się lekko zrumieni. Risotto można zapiekać w dużej formie, lub w mniejszych, jednoosobowych foremkach. Zamiast perliczki można użyć mięso z kurczaka. Może to być mięso gotowane, resztki pieczonego... ja miałam mięso
królestwo garówpałeczek z kurczaka 1 cukinia 1 cebula 1 pomidor 1/4 papryczki chili garść borówek przyprawa Pav Bhaji Masala Skworcu (w składzie- kolendra, chili, czosnek, sól, kminek, suszone mango, imbir, koper, liść laurowy, kasja, pieprz czarny, goździk, kadamon) szczypta bazylii sól oliwa ryż 1 szkl ryżu 2 szkl wody 1 łyżeczka sproszkowanych suszonych grzybów 1/4 papryczki chili szczypta kurkumy sól
Gotowanie jest łatwesię zezłociła dodałam wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę smażyłam. Do kurczaka dodałam mrożone warzywa. Dusiłam pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Do warzyw dodałam koncentrat pomidorowy i ok. 6 łyżek wody. Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze przez 2 minuty. Podawałam z ryżem brązowym
Kulinarny Pamiętnikkrótko podsmażyć na patelni. Dodać do nich pierś z kurczaka i smażyć, aż pierś będzie biała. Brzoskwinie pokroić na kawałki. Do podsmażonej piersi dodać brzoskwinie i sos cukiniowy. Podlać sokiem z brzoskwiń i dusić przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Można podawać z ryżem lub makaronem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemożna nawet na godzinę). Na rozgrzanej patelni usmażyć szybko kurczaka, dodać marynatę jeśli trochę jej zostało w misce. Zalać wszystko mleczkiem kokosowym wymieszanym z mąką ziemniaczaną. Gotować aż sos lekko się zredukuje i lekko zgęstnieje. Dodać resztę kolendry i wymieszać. Podawać z łyżką jogurtu naturalnego na wierzchu i ryżem basmati
Kulinarne Inspiracje