kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:148/271)

Zupa krem z dyni 84

Uwielbiam zupę dyniową za jej delikatność, łagodność i idealnie kremową konsystencję. Mogłabym ją jeść o każdej porze roku! Odpowiednio doprawiona jest naprawdę przepyszna. Czasami, aby była bardziej treściwa dodaję do niej mięso z kurczaka, na którym gotowałam bulion. Pychotka! 1 kg dyni 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera   1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

Di gotuje
Placki z żółciaka siarkowego, z podagrycznikiem 140

pora najobfitszego występowania żółciaka siarkowego . Pisałam już o tym żółtym, nadrzewnym grzybie wiele razy. Nazywany jest leśnym kurczakiem nie tylko z powodu żółciutkiego koloru, ale też dlatego, że ma smak oraz konsystencję mięsa z piersi kurczaka. Wybrałam się po żółciaka na wycieczkę za miasto i zobaczcie co z niego zrobiłam. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
SAŁATKA Z KURCZAKA Z FASOLĄ 161

smaczna ale z dodatkiem pysznego kurczaka i fasoli. 1 duża pierś z kurczaka przyprawa uniwersalna 4 ugotowane ziemniaki w mundurku 0.5 ugotowanego selera 2szt.pietruszki 5 ugotowanych na twardo jajek 1jabłko 1puszka kukurydzy 1puszka groszku z marchewką1 puszka białej fasoli 1 majonez 2 łyżki musztardy biała część pora 3 ogórki kiszone Sól i pieprz ******************************************** 1. Surowe warzywa ugotować do miękkości(...)skórce, obrać i pokroić w kostkę ,włożyć do miski.Ziemniaki obrać i posiekać w drobną kostkę, dołożyć do reszty warzyw. 2. Kurczaka umyć , osuszyć , pokroić w kostkę , przyprawić , obsmażyć na złoty kolor na patelni, wystudzić. 3. Warzywa z puszek odcedzić na durszlaku i dodać do reszty. 4.Por umyć i pokroić drobno w kosteczkę dodając do sałatki. 5. Ogórki kiszone i obrane

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa pomidorowa z chili 112

mostkiem, którą odcina się podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry. 4 uda z kurczaka 1 l koncentratu pomidorowego, domowego przecieru z pomidorów lub passaty ze słoika 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół mały pęczek natki pietruszki kilka talarków chili 3 liście

Zasmakuj Kuchni
Zupa kalafiorowa 136

/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -kalafior średniej wielkości -kawałek mięsa z kością, np. ćwiartka z kurczaka lub golonka indycza -6 szklanek wody -włoszczyzna jak na rosół: marchewka, pietruszka, kawałek selera, zielona część pora, spora cebula, gałąź lubczyku -duży pomidor -5 małych  ziemniaków -szklanka śmietany 18% -sól, pieprz -zielenina: natka pietruszki, koperek lub szczypiorek

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z kurczakiem. 152

Jedna z moich ulubionych sałatek. Po raz pierwszy jadłam ją u cioci, od tej pory gości u mnie bardzo często. Może i Wam posmakuje :) Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka  (pojedyncza) 1/2 kapusty pekińskiej 3 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 1 czerwona papryka 3 ogórki

Agusiowe smakołyki
Zupa pomidorowa z chili 170

podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry.  4 uda z kurczaka 1 l koncentratu pomidorowego, domowego przecieru z pomidorów lub passaty ze słoika 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół mały pęczek natki pietruszki kilka talarków chili

Zasmakuj Kuchni
Leczo z cukinią i marchewką 141

dostępny w sklepie internetowym Frisco.pl (zakup możliwy przez kliknięcie baneru w prawej szpalcie bloga) . Inne warianty leczo, jakie do tej pory praktykowałam to: Leczo po węgiersku z kiełbasą jałowcową Leczo z kiełbasą, szynką i cukinią Leczo z kurczakiem i ananasem Jakich składników by tu nie użyć, leczo wybitnie wpisuje się w ideę akcji Błyskawiczny Piątek :) Jej podsumowanie można znaleźć

Grunt to przepis!
Zupa pomidorowa z serowymi grzankami 155

mnóstwo likopenu, który chroni nasz organizm przed nowotworami. Latem można przygotować tę zupę ze świeżych, soczystych pomidorów, a w pozostałe pory roku sięgnąć po passatę czy koncentrat - każda wersja będzie pyszna! :) Zupa pomidorowa: 2 duże udka z kurczaka - ok. 600 g (można użyć także porcji rosołowej) 1 cebula 1 średnia marchewka 200 g mrożonej włoszczyzny w paskach (może być

Cooking Monster
GALARETA DROBIOWO - WIEPRZOWA 161

Składniki: 2 udka z kurczaka 1 nóżka wieprzowa 1 golonka wieprzowa 3-4 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 1 mały por 1 cebula 1 główka czosnku 4 liście laurowe 10 ziaren pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego 1 op. żelatyny 2 jajka sól pieprz natka pietruszki cząstki cytryny do dekoracji ocet Sposób przygotowania: Nóżkę opalić, starannie oczyścić, umyć i sparzyć

Prosto i Smacznie z Anetą
ROSÓŁ Z KRÓLIKA 98

nockę. Dzięki temu jest klarowny i bardzo pożywny. Mięso z królika jest zdrowe, dietetyczne, zalecane dla dzieci. Pyszna alternatywa dla kurczaków, indyków i innego drobiu. SKŁADNIKI: - korpus z królika - włoszczyzna (3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, kawałek pora) - 1 opalona cebula  - 3 goździki - 2 liście laurowe - kilka kulek ziela angielskiego - łyżeczka soli - łyżeczka młotkowanego pieprzu KORPUS Z KRÓLIKA

Kuchnia bezglutenowa Loli
Polaka niedzielny obiad - rosół 94

pietruszki, sól, pieprz Rosół: 1 szyja z indyka, 2 skrzydełka z indyka, 1 ćwiartka z kurczaka, 2 średnie cebule, 4 średnie marchewki, 1 duża pietruszka, kostka selera (klocek o boczku 5cm :), 1 por (biała część), 2 średnie cebule (przekrojone na pół, opalone nad palnikiem), pęczek natki pietruszki i garść koperku

Right Behind The Kitchen
ROLADKI Z INDYKA ZE SZPINAKIEM 138

szpinaku już pisałam. Pora roku sprzyja do jedzenia jego jak najwięcej. A na inne roladki zapraszam poniżej: ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z OLIWKAMI KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI ROLADKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM I KAPARAMI ROLADKI Z ROKPOLEM,SUSZONYMI POMIDORAMI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Składniki: 0,5 kg świeżego szpinaku 5 ząbków czosnku piersi z indyka bryndza olej,masło pieprz,sól

potrawyregionalne
Rosół z makaronem 191

rosół: - dowolne mięso z kurczaka (najlepiej bardziej tłuste części - skrzydełka, nogi etc.) - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1 cebula - kawałek selera - 1 por - 2-3 liście laurowe - 4-5 ziarenek ziela angielskiego - 4-5 ziarenek pieprzu kolorowego - sól Przygotowanie rosołu: Cebulę obieramy i opalamy. Marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w talarki. Pora myjemy i kroimy w talarki. Mięso

Życie zamknięte w smaku
Prosiak z galarety. 146

ząbków czosnku żelatyna butelka po wodzie 5 litrowej z szeroką szyjką plastry szynki i goździki do dekoracji      Kurczaka obieramy ze skóry, wkładamy do dużego garnka dodajemy obraną włoszczyznę (2 marchewki, pół selera, 1 pietruszkę, por, opaloną nad ogniem cebulę), związane nitka nacie selera, pietruszki i lubczyku (ten można zastąpić suszonym) zalewamy 4,5-5 litrami wody

Rozpustne gotowanie