Polecam to danie, możesz serwować z makaronem, ryżem lub indyjskim chlebkiem. Jest ostre i pyszne. Mięso pokroić na podłużne kawałki o grubości 1 x 1 cm
Kuchnia Pokoleńkurczaka 1-2 łyżki masła 1,5 papryki (u mnie pół zielonej,pół czerwonej, pół żółtej) 1 mały por papryka czerwona w proszku sól pieprz koperek suszony WYKONANIE: 1. Spód pojemnika żaroodpornego wysmarować masłem. 2. Mięso pokroić w paski około 1-2cm, przełożyć do pojemnika. 3. Mięso obsypać solą, pieprzem, papryką w proszku i koperkiem. 4. Pora pokroić
Dziś Ja gotujekurczaka 1-2 łyżki masła 1,5 papryki (u mnie pół zielonej,pół czerwonej, pół żółtej) 1 mały por papryka czerwona w proszku sól pieprz koperek suszony WYKONANIE: 1. Spód pojemnika żaroodpornego wysmarować masłem. 2. Mięso pokroić w paski około 1-2cm, przełożyć do pojemnika. 3. Mięso obsypać solą, pieprzem, papryką w proszku i koperkiem. 4. Pora pokroić
Dziś Ja gotujeszybkie jedzenie:). Jego przygotowanie nie powinno zająć nam dłużej niż 30 minut. Wieprzowinę po chińsku lubię chyba nawet bardziej niż kurczaka w tym wydaniu. Przepis na 4 porcje. 400g łopatki lub szynki wieprzowej 300g makaronu spaghetti 1 duży por 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 marchewki 50g grzybków mun mieszanka przypraw do dań chińskich sól, pieprz olej
Szefowa kuchniTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia PokoleńTo danie najlepiej podawać z ryżem. Ja użyłam dzikiego ciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można zamienić
Kuchnia Pokoleńrozsmarować na kromce chleba. Znakomicie komponuje się z dodatkiem chrzanu lub konfiturą z żurawiny. Polecam! SKŁADNIKI: - 5 udek z kurczaka bez skóry -30 dag wątróbki drobiowej -2 jaja -2 nieduże marchewki -2 pietruszki -mały seler -zielona część pora -bułka czerstwa -1 duża cebula -2-3 ząbki czosnku -1-2 liście laurowe -2-3 ziarna ziela angielskiego -1/2 łyżeczki
Kulinarne przemysleniapodsmażone, wrzucamy warzywa, smażymy razem przez kilka minut, a gdy nabiorą temperatury i sprężystości zalewamy całość gorącą wodą, tak, by kurczak i warzywa były zakryte, a następnie dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż woda wyparuje. Teraz nadchodzi pora na gwiazdę wieczoru - mleko kokosowe. Dowiedziałam się, że w niskich temperaturach zmienia ono swoją konsystencję na całkowicie stałą, dlatego warto
Kulinarne zapędy Kokosafajny pomysł na codzienny obiad. Jest to jedno z wielu dań, które możemy przygotować dzień wcześniej :) Idealne o każdej porze dnia a nawet na przekąskę! Składniki na 4 naleśniki (dla 2 osób): farsz: 1 duży filet z kurczaka (pojedynczy) 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów parmezan przyprawa do kurczaka olej do smażenia ciasto: 1 jajko
Alutka-Gotujebabcia. Kwintesencja smaku, rosół dla nas idealny. Składniki 2 udka z kurczaka 2 skrzydełka z kurczaka 2 podudzia z kurczaka 150 g żołądków drobiowych 200 wołowiny 1 kapelusz podgrzybka 1 cebula 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) kawałek kapusty włoskiej gałązka estragonu gałązka natki pietruszki 2 liście laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka lubczyku 1 ząbek
R'n'G Kitchenpory mięsem mielonym nadziewałam paprykę. Tym razem zamieniałam ją na cebulę. W lodówce miałam zapas filetów z udek kurczaka. Wydobyłam z głębi szafki maszynkę do mielenia i jej użyłam. Mięso drobiowe można zastąpić wieprzowym. Cebula ma przyjemny słodkawy smak i to najbardziej mnie w tym daniu urzeka. Najlepiej podawać je z ulubionym sosem. Tydzień z hasłem wymyślonym przez Maćka
zadanie-gotowaniemieć w zanadrzu co nieco. Zapraszamy na pyszną zupę buraczaną 35 min ok. 3,5 l składniki: 4-5 skrzydełek kurczaka 3-4 marchewki 5 średnich buraków 3 średnie ziemniaki ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz pietruszka seler por wykonanie: Zaczynamy od przygotowania wywaru. Nastawiamy 3 l wody i wrzucamy skrzydełka. Gotujemy ok. 40 min. pozbywając się w międzyczasie szumowin
Ania i Marcin gotująłyżeczka cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz papryczka chili (opcjonalnie) Składniki na bulion: 2szt. skrzydełek z kurczaka / 1 udko z kurczaka 2-3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2-3 szt.marchewki kawałek selera / lub nać pietruszka kawałek pora Zacznijmy od bulionu. W garnku gotowałam na małym ogniu skrzydełka z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Użyłam młodej
potrawyregionalneobiad, przy niewielkiej ilości składników, jakie mamy w lodówce można wyczarować smaczny i szybki obiad. Wystarczy mieć pierś z kurczaka i kilka dodatków, jakich to zależy od tego, co jest w lodowce. Dzisiaj trafiły do nich pieczarki, por i ananas. Smaczne, lekko słodkie i zaskakujące. Te kotleciki są u nas bardzo częstym obiadem. Polecam . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiseczkę zupy ogórkowej,a następnie mi zagląda do talerza. Dlatego ostatnio całkiem często ją gotuje. Składniki: 4 - 5 skrzydełek z kurczaka lub jedno niewielkie skrzydło indycze (indyk jest zdrowszy da dzieci) 1 średnia marchewka 1/2 średniej pietruszki kawałek pora (4 - 5 cm) 4 - 5 ogórków kiszonych (najlepiej własnej produkcji) 1 - 2 ząbki czosnku 1 - 2 łyżeczki masła śmietana
Kuchnia po mojemu