Kampania promująca spożywanie oleju rzepakowego ogłosiła na swym fanpage'u akcję " CAŁA POLSKA SMAŻY NALEŚNIKI". Nie mogło się stać, by i Karmel-itka nie przyłączyła się
W kuchni Karmel-itkiKarmel-itka z rzadka śledzie jada, ale jeśli już, nie mogą być to takie zwykłe. Świat jest pełen smaków, a życie zbyt krótkie by sobie odmawiać
W kuchni Karmel-itkiKarmel-itka wyszła z rana do ogrodu. Słońce pali, kwiaty nieznośnie pachną, dookoła bzyczą natrętnie wszelakiej maści latające paskudy. Zerwie Karmel-itka kilka gałązek mięty. I
W kuchni Karmel-itkiO zdrowotnych właściwościach nasturcji, Karmel-itka pisała przy okazji pochwalenia się śniadaniem, dokładniej chlebem z nasturcją i miętą . Tym razem Karmel-itka postanowiła wykorzystać roślinę, jej
W kuchni Karmel-itkiKarmel-itka znowu stała się ofiarą własnej głupoty i braku umiaru. Kolejny raz kupiła czegoś zbyt wiele. Czegoś, co tak naprawdę zjadła może z raz? I
W kuchni Karmel-itkiPosiadanie własnego ogródka, tuz przy domu, to olbrzymi przywilej. Lato jest okresem, kiedy wykorzystuję go w pełni. Z plonów komponuję całe, dzienne jadłospisy, a każdy
W kuchni Karmel-itkiKiedy nachodzi ochota na coś słodkiego, nie ma, że boli, że dieta, że się ograniczasz... Musisz i koniec, inaczej to nie daje Ci spokoju. Zaczynasz się
W kuchni Karmel-itkiDrób, a w szczególności kurczak, to rodzaj mięsa nie tylko "light". Zawiera w sobie tyle ważnych dla nas składników, że nawet nie zdajemy sobie z tego
W kuchni Karmel-itkiSłodko, brzoskwiniowo, nietypowo. Kolejny smaczny eksperyment, początkowo jedna wielka niewiadoma, a w efekcie całkiem przyzwoity wypiek. Bez zbędnego spodu, za to z mnóstwem serka. Ale to
W kuchni Karmel-itkiBieszczady, fot. Karmel-itka, 2011. Rozstaję się z Wami na tydzień. Czas, by w końcu odpocząć od zabieganego życia, pracy, braku czasu. Wraz z przyjaciółmi wybieram
W kuchni Karmel-itkifot.: http://wedelpijalnie.pl/ W drodze powrotnej z Bieszczad, zahaczyłam z przyjaciółmi o Kraków. Tak udało się zorganizować pociągi, że czasu w tym cudownym mieście miałam bardzo
W kuchni Karmel-itkiIdąc dalej, tropem małopolskich inspiracji, dziś zapraszam na nieco inną wersję pomidorowej. Delikatny, aromatyczny krem ze świeżych dojrzałych pomidorów. Świetnie komponował się z prawdziwym kozim serem
W kuchni Karmel-itkiZapach świeżo upieczonych w nocy bułek rozchodzi się po całym domu, budzi domowników i zaprasza na śniadanie. Śniadanie od serca, bo któż normalny piecze w środku
W kuchni Karmel-itkiA dokładniej jego kobiety, która kiedyś zaserwowała mu taką sałatkę, a od tej pory stała się sałatką Najsztuba. Zaznajomiłam się z nią na warsztatach z Grzegorzem
W kuchni Karmel-itkiDo przyrządzenia tych brownies przekonała mnie Kasia, autorka bloga " W Krainie Smaku" . Urzekła mnie swoimi BROWNIES Z WHISKY I PORECZKAMI, które posłużyły jako punkt
W kuchni Karmel-itki