Macie tak czasem, że dzwoni budzik (czyt. dziecko ciągnie Cię za rękę lub płacze), a Ty nie masz ochoty kompletnie wstać? Leniwie podnosisz się z łóżka
Kuchnia w czekoladzieJesień powoli zastępuje zima, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zasmakować w tym słodkim jesiennym zestawieniu jabłek, marchewki i orzechów z czekoladą. Wszystkie składniki dostępne
Anioszek w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitTo cudownie czekoladowe, dekadenckie wręcz ciasto swoje korzenie ma w Ameryce Północnej (pierwsza wzmianka o nim pochodzi z 1904 roku), obecnie znane i lubiane jest na
Roślinna - blog wegańskiłyżeczki sól – pół łyżeczki ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka Opcjonalnie możesz dodać do jednej szklanki dodatków , np. wiórki kokosowe, kawałki gorzkiej czekolady, łamane ziarna kakao, orzechy włoskie albo pekan lub nawet borówki. Mleko kokosowe kup w puszce, postaraj się znaleźć pełnotłuste. Na górze powinna się znaleźć gęsta śmietana kokosowa, jak nie potrzebujesz jej do innego przepisu, to wymieszaj(...)plener. Można go też dać dziecku do szkoły – nawet bez masła, bo dzięki mleku kokosowemu ten chleb jest dość wilgotny i nie zapycha. Zobacz też : mąki w kuchni paleo . Chleb paleo bananowy z mlekiem kokosowym nie jest niskowęglowodanowy (jedna kromka dostarcza mniej więcej tyle samo węglowodanów co pszenny chleb), ale za to nie zawiera zbóż (jest bezglutenowy) ani nabiału
PaleoSMAKGołąbki z ryżem i mięsem to smak mojego dzieciństwa. Rodzinne i niemalże lubiane przez wszystkich domowe danie. Mój najstarszy i najmłodszy syn nie lubi gołąbków, więc
codojedzeniaCztery kontynenty. Pięć państw. I ani cienia zmęczenia. Rozbudzone zmysły, przebudzone marzenia. Dwa popołudnia zamiast prawdziwych 1000 dni w Orvietto wystarczyły, bym przypomniała sobie, jak uwielbiam włoskie klimaty. Ruszam dalej na południe. Tam, gdzie ignorantka cywilizacja niszczy wszystko, co prawdziwe i pierwotnie ustalone. Czarny Ląd. Tętniący rytmem najstarszych plemion. Mocniej niż kiedykolwiek czuję(...)mnie. Ostatnie wysłałam Hani - napisała, że spełniło się jej marzenie. Trzeba to uczcić. Najpierw rozmowami. Po nitce słów docieramy do domu, który widzę z okien kuchni, a w którym Hania wypiła nie jedną herbatę... Zerkałam przez to okno, gdy razem wyrabiałyśmy ciasto na czekoladowe tagliatelle, które we Francji wymyślił Pierre Herme. Zerkałam też wtedy
KUCHARNIAodrobina sosu sojowego i powstał mi świetny sos! Co tu dużo pisac?:) Bierzcie się do roboty, pyyyyyssszny obiad czeka:) Bardzo polecam!Przepis ten zgłaszam do akcji Mopsa w kuchni Kuchnia skandynawska 2014 SKŁADNIKI NA KLOPSIKI (na 4 porcje):500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego1 duża cebula50 g boczku (wędzonego)1 jajko1 bułka kajzerka0,5 szklanki mleka 2 łyżki(...)odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, jajko, boczek, cebulę, sól, pieprz oraz przyprawy (gałkę muszkatołową, kolendrę, pieprz cayenne). Wymieszaj całość dokładnie łyżką.Z gotowej masy mięsnej uformuj klopsiki wielkości orzecha włoskiego, rolując je w dłoni. Mięso będzie lepiło sie do dłoni, ponieważ jest bardzo mięciutkie i delikatne, ale takie ma być. W razie konieczności zwilżaj dłonie w zimnej wodzie przed formowaniem
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: Forma na ciasto makowe i ciemne ,takiej samej wielkośći. u mnie 21x31 ciasto makowe 200 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g
w mojej kuchniRoladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki sól i pieprz bułka tarta - 3 łyżki
Kuchnia DanusiKiedy na naszym stole ląduje talerz wypełniony makaronem w sosie śmietanowym, albo serowym, albo jakimś, to znaczy tylko jedno. Nie, nie znaczy, że chciałam przybajerować w kuchni. Tylko po prostu albo nie miałam czasu na gotowanie, albo po prostu mi się nie chciało gotować. Tak jestem blogerką kulinarną, dość trudnym przypadkiem, bo bardzo często leniwą. Ups, wydało się. Aaaaa, jeszcze(...)miodu, love, love, love! Genialnie się na niej smaży, gotuje, dusi, rumieni. I jak tak zerkam wstecz, to już trzeci rok mija jak polecam naczynia do gotowania i smażenia włoskiej firmy Ballarini , zdania jeszcze nie zmieniłam, czy zmienię? Kto wie? Jak na razie nie, bo każda linia to coś nowego, jakiś detal, nowy kształt, waga, właściwości i zawsze
Blondynka Gotujesezonowych warzywach i owocach, unikać przetworzonych produktów, powoli oduczyć się jedzenia złych cukrów, a zarazem żyć pozytywnie i pysznie! Gotowanie może być frajdą, formą kreatywności, czasem spędzonym razem w kuchni, relaksem - trzeba się tylko na to otworzyć! Dziś mam dla Was pastę kanapkową, która powstała całkiem przypadkiem - z prawie pustej lodówki. I sama mnie zaskoczyła, jaka jest pyszna(...)wspomagają układ odpornościowy, utrzymują równowagę mikrobiologiczną jelit, oczyszczają krew z produktów przemiany materii, czy obniżają ciśnienie krwi i rozszerzają naczynia krwionośne. Wybierajcie czosnek polski - jest najzdrowszy i najlepszy! Orzechy włoskie - kaloryczne, ale pełne wartościowego białka, roślinnych tłuszczy, witamin oraz magnezu i fosforu! Przede wszystkim poprawiają funkcjonowanie mózgu, samopoczucie i chronią układ krążenia, a dzięki zawartości kwasu elagowego wiążą i unieszkodliwiają
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńmięsem to prosty sposób na przygotowanie smacznego i szybkiego posiłku, takiego domowego fast foodu. Na blogu pokazywałam Wam już cypryjskie kanapki z halloumi oraz pity z grillowaną rybą inspirowane kuchnią marokańską, czas na kolejną propozycję takiego dania.Dziś zabiorę Was w kulinarną podróż do Grecji za sprawą chlebków z dodatkiem wieprzowych klopsików, fety i sezonową zieleniną - botwinką. Składniki być może(...)Dopraw ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj tyle bułki tartej, aby uzyskać zwartą masę (ok. 2-4 łyżki). Uformuj z masy małe klopsiki, wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w bułce tartej. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej klopsiki na złoto. Być może będziesz musiał zrobić to w dwóch partiach. Gdy klopsiki się
Chilli Czosnek i OliwaNie ma się co rozpisywać, jest niedziela i ciasteczka do szkoły muszą być. Dzisiejsze są kruche, maślane i pyszne, jak tylko wyłączyłam kamerę (nagrałam film
greenscarf