lasagne albo rosół. Ugotowanie tych dań wymaga sporo wysiłku. Gdybyśmy mieli przyrządzać je od zera za każdym razem, gdy mamy smaka na pożywną, rozgrzewającą zupę lub coś włoskiego, pewnie w większości przypadków jednak byśmy się poddali i zrezygnowali (z braku czasu lub lenistwa). Dlatego nasze ulubione dania, które można mrozić, gotujemy w większej ilości – raz a dobrze, a potem(...)mrożenie nie zabija bakterii . Dlatego w razie wątpliwości co do tego, jak długo danie leżało w zamrażalniku, lepiej się go pozbyć niż ryzykować zatruciem. 7. Opisuj mrożonki W naszej kuchni chodzi o to by nie marnować jedzenia, bez względu na to czy jest świeże czy mrożone. Aby uniknąć sytuacji jak z Kuchennych rewolucji, musimy dobrze opisywać mrożonki . Na początku
Niedzielny kucharzD zisiaj kolejna część przewodnika po najsmaczniejszych miejscach w Lizbonie! Poprzedni przegląd najlepszych restauracji znajdziecie tutaj . Po zjedzeniu fantastycznego portugalskiego obiadu oczywiście nadszedł czas na kawę
Food SquareStalowym widelcem po patelni? To już jest możliwe! Dziś poświęcę całą uwagę patelni grillowej i wok`owi serii Granitium włoskiej firmy Ballarini. Nie pisałam o nich od razu, bo musiałam je sprawdzić, aby moja ocena była szczera i wiarygodna. Nie mam w zwyczaju zachwalać czegoś w ciemno i pisać o czymś z czego nie do końca jestem zadowolona(...)każdy może mieć takie naczynia. A to zakup na lata, nie sądzę aby udało się wam je zajechać w jeden rok. Niedowiarków, "życzliwych inaczej" i hejterów zapraszam do swojej kuchni, aby się mogli przekonać, że to co tu napisałam jest prawdą i abym ja mogła zobaczyć ich opadnięte szczęki na swojej podłodze :) SERDECZNIE POZDRAWIAM, WASZA BLONDYNKA :) www.ballarini.pl
Blondynka GotujeKarol Okrasa w swoim programie kontynuuje kulinarną podróż po Wielkopolsce, a dokładniej w folwarku w Wąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej
WojnaNaSmaki.plKuchennymi Drzwiami i u mnie - u Anny-Marii w Kucharni . Spotykamy się w TU i TAM , bo jesteśmy daleko od siebie. Mamy nadzieję na spotkanie w jednej kuchni. Kiedyś... Tymczasem pozostaje nam obcować wirtualnie. Listopadowe spotkanie wymyśliłam, ja, Anna-Maria. Tym razem nie ustaliłyśmy nawet przepisu, a jedynie wybrały podstawowy składnik. Resztę zostawiłyśmy naszej inwencji i wyobraźni. W roli(...)gorzkiej czekolady, dobrego gatunku o zawartości kakao min. 70% 3 duże jajka 225 g masła 150 g mielonych migdałów 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 g grubo siekanych orzechów włoskich 200 g cukru Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni. Czekoladę wraz z masłem stopić w kąpieli wodnej - dobrze wymieszać, by powstała gładka masa. Zdjąć z ognia, wmieszać ekstrakt waniliowy
KUCHARNIANa Facebooku Marysia z bloga Gruszka z Fartuszka ogosiła niby to taki mały konkursik,w którym proponowała możliwość towarzyszenia jej na Laboratorium Smaku w czwartek,9
W kuchni Karmel-itki