kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:177/203)

Karpatka 82

ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Karpatka PRZYGOTOWANIE: 2h + 4 h chłodzenia ciasta SKŁADNIKI CIASTO(...)arkusz leżący na blacie wyłóż połowę ciasta i za pomocą nożyka do masła lub silikonowej łopatki rozprowadź ciasto mniej więcej na długość i szerokość formy. Następnie chwyć boki papieru do pieczenia i przełóż go do formy. W razie potrzeby wyrównaj ciasto. Blat piecz przez 26-27 minut i powtórz czynność z drugą porcją ciasta i blatem. KREM: Z podanej porcji

nietylkopasta.pl
Kremówka 69

CIASTO 300 g masła i 100 g mąki zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę wykładamy na folię spożywczą, przykrywamy drugim kawałkiem, spłaszczamy i rozwałkowujemy na kwadrat o grubości ok. 2 cm. Zawiniętą masę wstawiamy do lodówki. Pozostałe składniki zagniatamy na ciasto, wyrabiamy do uzyskania konsystencji ciasta na pierogi. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką. Na środku ciasta kładziemy(...)kopertę i sklejamy brzegi. Ciasto odwracamy sklejonymi bokami ku dołowi i rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 1 cm. Pamiętajcie, aby wałkować w jednym kierunku. Ciasto składamy na 3 części (tak jak zazwyczaj składane są dokumenty), lekko rozwałkowujemy i zawijamy w folię. Zawinięte ciasto kładziemy na desce i wstawiamy do zamrażarki na 10-15 minut. Ciasto wyciągamy z zamrażarki, obracamy

Przepiski.pl
NAMOURA – kokosowe ciasto libańskie / kuchnia libańska 66

Jak wiecie w swojej kuchni uwielbiam inspirować się kuchniami świata i moimi podróżami – zarówno tymi odbytymi, jak i tymi, które dopiero na liście marzeń. Na

Ostra na Słodko
Ciasto z truskawkami, warstwą jabłek i budyniową pianką 146

Ciasto z truskawkami, warstwą jabłek i budyniową pianką Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z truskawkami, warstwą jabłek i budyniową pianką. Czyli połączenie smaków, które tak

Słodkie okruszki
Tarta arbuzowa 133

Kolejny przepis z mojej ulubionej książki pt. Southern Italian Desserts . Jakiś czas temu pisałam, że kupiłam ją wyłącznie ze względu na ciasto, które kusiło z okładki

Domowa Cookierenka Agi
Napoleonka 315

pieczona była na typowym cieście francuskim. I takie właśnie ciastka znajdziecie na moim blogu. Zacznę od przepisu na napoleonkę – jej śmietanowe ciasto listkuje niczym francuskie – pod warunkiem, że przed pieczeniem będzie mocno schłodzone. Waniliowy krem jest aksamitny i co istotne – tak prosty, że przygotujemy go w zaledwie 10 minut. Pyszne, treściwe ciasto – szkoda, że dość kaloryczne(...)czubate łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła (3/4 kostki lub pół osełki) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Masło siekamy razem z mąką i cukrem. Dodajemy śmietanę i krótko zagniatamy jednolite ciasto – może być lepiące. Dzielimy na dwie części, owijamy folią spożywczą, spłaszczamy i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie każdą

Poezja smaku
Śnieżynka 162

gotowanego sera sprawdza się idealnie zarówno do biszkoptów, kruchych blatów, jak i do ciasta półfrancuskiego, które zastosowałam w "Śnieżynce". Mniej słodka od oryginalnego sernika gotowanego. Najtrafniejszym porównaniem będzie chyba napoleonka :) Ciasto półfrancuskie pełne bąbelków będzie doskonałą "przekładką" niebiańskiej masy serowej...Całość można posypać cukrem pudrem dla uzyskania wrażenia bardzo monochromatycznego ciasta. Najlepsze na 2 dzień:) Normal 0 21 false false(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ciasto półfrancuskie: 250 g margaryny 1 żółtko 1 szklanka śmietany 18 % 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto.    Dzielimy na 4 części. Pieczemy każdy po 25-30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy

Domowe ciasta
Anielskie ciasto z mrożonymi owocami i masą z kwaśnej śmietany 116

Gotowe w : 2 h   Ciasto to powstało właściwie jedynie dlatego, że pozostało mi 5 białek jaj, a beza nie wchodziła w grę, ponieważ kilka dni

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Szarlotka piernikowa z jabłkami 178

być świątecznym. Możecie zrobić go 3 dni wcześniej, wstawić w zimne miejsce i zapewniam, że nic się z nim nie stanie. Baa! Będzie nawet lepsze, bo te kruche blaty troszkę nawilgną i ciasto będzie się zdecydowanie lepiej kroiło. Choć ogólnie nie ma z tym jakiegoś problemu, bo się nie rozwarstwia. Moje świąteczne menu jest jeszcze hoho stąd... w ogóle(...)bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto piernikowe: 650g mąki 250g masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 100g śmietany 2 łyżeczki (np. domowej ) przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa orzechowa: 200g orzechów 100g masła ⅓   szklanki cukru Masa budyniowa: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 biała czekolada Warstwa jabłkowa: 8 jabłek (reneta) ½ szklanki wody

Kuchnia w czekoladzie
Tarta Creme Patissiere z Rabarbarem 121

Tarta ta jest idealna dla miłośników słodkości, tart, kremów budyniowych i rabarbaru: Creme Patissiere inspirowany przepisem Marthy Stewart, rabarbar karmelizowany w brązowym cukrze i krucha słodka tarta z nutką wanilii. Pyszności! Ciekawostka: Dlaczego   Creme Patissiere ma różne odcienie w zależności od bardzo podobnych przepisów. Krem ma mocno żółty kolor od żółtek ze swojskich jajek, jeśli kupicie jajka fermowe(...)wody 3-4 łyżki brązowego cukru Przygotowanie: Spód: 1. Wszystkie składniki zagnieść szybko i energicznie. 2. Powstałe ciasto uformować w kulę i owinąwszy w folię spożywczą wstawić na 20-30 minut do lodówki. 3. Foremkę posypać odrobiną bułki tartej 4. Rozprowadzić ciasto tak by brzegi były wysokie, około 1- 1,5  do 2 cm wysokości 5. Widelcem nakłuć spód

KreatywnePiny
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 699

utrzeć mikserem, ucierać przez około 3 minuty. Następnie stopniowo dodawać budyń kokosowy, dodałam go w 6 partiach, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 10. Połowę kremu kokosowego wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu poukładać kawałeczki ananasa, docisnąć je łyżką. Na ananasa wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Ciasto przykryć drugim kawałkiem biszkoptu, lekko docisnąć i biszkopt nasączyć pozostałym(...)cukrem pudrem. Następnie stopniowo wlewać lekko tężejącą galaretkę ( patrz FILM ) cały czas ubijając mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Wierzch posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi. 14. Ciasto przechowywać w lodówce, podawać pokrojone na prostokąty. Każdy kawałek ciasta możemy ozdobić kleksem bitej śmietany i gwizdkami wyciętymi z marcepanu, które ozdobiłam srebrnym barwnikiem spożywczym w proszku ( patrz FILM ). Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Czekolada Raw z konopią i kakao / cynamonem - Pana Chocolate 109

Czy Wy również macie ochotę na recenzję czekolady? My baardzo, ponieważ te poniższe tabliczki wspominamy z utęsknieniem i kapiącą ślinką 😜 Obie czekolady można nabyć w sklepie

Candy Pandas
Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis 197

Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis U mnie w domy uwielbia się serniki dosłownie w każdej postaci. Często na pytanie „Co dziś upiec do kawy

Słodkie okruszki
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 103

Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. Czas na… kawę i coś słodkiego. Jesienią i zimą na moim stole i w wypiekach królują barwy i miód. To połączenie plus pyszna kawa zawsze poprawia mi nastrój. Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu kruche babeczki z kremem i owocami. Do wyboru macie dwa rodzaje kremu(...)długo, aż powstanie nam kula. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Karbowane foremki lub foremki do mini tart smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie na grubość około 4 mm. Wykrawamy krążki z ciasta i wylepiamy im foremki. Spody dziurkujemy widelcem

Słodkie okruszki
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 117

wyrabianiem ciasta kruchego. Możemy dodać orzechów zmielonych, żeby podkręcić smak takiego spodu. Przepis pochodzi z Dobrych Rad 11/18, ale mocno go zmodyfikowałam. W oryginale polewa zalewa cały sernik, jednak jak dla mnie byłoby zbyt słodko, dlatego zrobiłam na wierzchu sernika jedynie paski. Można jeszcze podobne paski zrobić z polewy czekoladowej, żeby nadać bardziej świąteczny charakter ciastu. Modyfikacja objęła również spód(...)puszki masy.\r","Mieszamy.\r","Ciasto smarujemy mas\u0105 lub robimy z niej paski."]} Drukuj Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie Składniki Spód 175 g herbatników czekoladowych 25 g mielonych orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego (dałam Wieluń) 300 g puree z dyni 170 g brązowego cukru 6 jajek 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego

Mieszam w Garnku