pankejki idealne na drugie śniadanie pożywne ciasta i babeczki domowe drożdżówki i bułeczki drugie śniadania na słono Zobacz również 15 przepisów na fit desery . PRZEPISY NA DRUGIE ŚNIADANIE DO PRACY NA ZIMNO Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Lekkie ciasto z puszystym kremem i owsianymi ciasteczkami | GYMBEAM Lekkie ciasto z mlecznym kremem, które może stać się(...)kruszonką, czyli mini chałki. Bułki są miękkie, a waniliowa kruszonka dodaje im pysznego smaku. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS Szarlotka bez pieczenia! Wegańska fit szarlotka na spodzie z płatków owsianych Szarlotka bez pieczenia z budyniem na spodzie z płatków owsianych! To przepis na zdrowe ciasto z jabłkami w wersji wegańskiej… ZOBACZ PRZEPIS Pizza z cukinii – lekka domowa pizza
Via Gustosmak! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik karmelowo-kokosowy: KRUCHY SPÓD: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i miksujemy, aż otrzymamy ciasto o konsystencji sypkiej kruszonki, następnie dodajemy jajko i żółtko(...)szklanki oleju Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy, dzielimy na 4 części. Do drugiej miski przekładamy 1/4 powstałej masy. KARMELOWA: 3/4 masy serowej 1 budyń karmelowy (toffi) na 750 ml mleka (64 g w wersji bez cukru) 1,5 szklanki mleka Wszystkie składniki miksujemy i ostrożnie przelewamy na wcześniej przygotowany spód. KOKOSOWA
Rozpustne gotowanieTo ciasto wyśmienicie smakuje z różnymi owocami . Piekłam je już z: czerwonymi porzeczkami truskawkami malinami morelami Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej
Kolorowa kuchnia Elkikruchym spodzie, którego wierzch wieńczy delikatna, chociaż dość intensywna w smaku, pianka kawowa. Sernik przygotowałam z myślą o dzieciach, więc użyłam kawy zbożowej. SPÓD: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 100 g masła 1 łyżeczka śmietany 18% SERNIK : 1 kg twarogu mielonego (wiaderko) 2 budynie waniliowe(...)pieczenia i cukier puder przesiać. Dodać ziemne masło, jajko i śmietanę. Całość posiekać nożem, a następnie zagnieść. Włożyć do zamrażarki na ok 30 min. Po tym czasie zetrzeć ciasto na tarce jarzynowej bezpośrednio na dno okrągłej formy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasta nie przygniatamy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i podpiec przez 10 minut
https:KKuchniaMniamformę o średnicy 26-28 cm: KRUCHE CIASTO: 420 g mąki 2 łyżki cukru pudru duża szczypta soli 200 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 125 ml kwaśnej śmietany lub zimnej wody Mąkę, cukier puder i sól przesiewamy do miski, dodajemy masło i miksujemy (lub siekamy) aż otrzymamy ciasto na wzór drobnej kruszonki, teraz stopniowo(...)łyżce, dodajemy śmietanę, za każdym razem miksując. Teraz odkładamy mikser i zagniatamy ciasto ręcznie. Robimy to szybko, tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. NADZIENIE: 7-9 jabłek (7 dużych lub 9 małych) u mnie dodatkowo kilka pokrojonych truskawek, można dodać również pokrojoną łodygę rabarbaru 1 łyżka soku z cytryny
Rozpustne gotowanieSernik zdecydowanie wart upieczenia! Waniliowy, na cieniutkim kruchym spodzie, posypany cukrem pudrem... raj dla podniebienia, mówię Wam! Jak dla mnie to koniecznie jeszcze raz do powtórzenia:) Przepis znalazłam tutaj . Składniki na ciasto: 1 czubata szklanka mąki (może być trochę więcej); 85 g margaryny; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 3 żółtka; 3/4 szklanki cukru pudru; 1 cukier waniliowy (dodałam(...)razem z sypkimi składnikami, dodać żółtka i zagnieść ciasto w jednolitą kulę. Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego sera; 7 jaj; 85g masła lub margaryny; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy (dodałam od siebie); 1 budyń śmietankowy lub waniliowy w proszku (u mnie
In my kitchenbabeczkami zawsze jest sporo roboty, ale warto. Babeczki składają się z kruchego ciasta, wypełnione są masą, następnie owocami i wszystko polane jest galaretką. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, zawsze wychodzą, ładnie wyglądają. Przepis jest bardzo wydajny, wychodzi z niego 24 babeczki :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI CIASTO: -2 łyżki gęstej śmietany kwaśnej -3/4 kostki margaryny -2,5 szklanki mąki tortowej(...)łyżka) -3 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać, ale po chwili pięknie się uformuje, będzie gładkie :-) Piekarnik nagrzewamy do 160-170 stopni. Wyklejamy ciastem foremki, cienko. Następnie nakłuwamy ciasto. Babeczki pieczemy na złoty kolor, około 10 minut. Wyciągamy z foremek, studzimy. MASA: Masę robimy wedle
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuIdealny, kremowy sernik na czekoladowym spodzie ze słodkimi brzoskwiniami oraz kakaową kruszonką. Oryginalny przepis można znaleźć na stronie Kwestia Smaku, tutaj zostawiam link: Tarta sernikowa
Healthy food explorerWiele razy słyszałam zachwyty nad tymi ciasteczkami. Oprócz tego, że są smaczne, zawsze też pojawiała się a propos nich informacja, że są bardzo pracochłonne. To, jak
Smaki Na Talerzujedno z wielu smacznych podkarpackich ciast warstwowych. Zwykle w regionie przygotowuje się je na bazie placków amoniakowych lub placków upieczonych na sodzie oczyszczonej. Rzadziej jest to ciasto kruche, biszkoptowe lub drożdżowe. Słodka Stefanka składa się z trzech placków sodowych upieczonych z dodatkiem miodu. Placki przełożone są powidłami śliwkowymi i kremem budyniowym. Jeśli ciasto zostawimy na noc w lodówce, na drugi(...)Kultury w Pilźnie. Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka Składniki: Ciasto – 3 placki 25x35 cm: 300 g mąki pszennej 150 g margaryny (można zastąpić masłem) 100 g cukru (proponuję 50 g) 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki miodu Krem: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru (proponuję pół szklanki) 1 budyń waniliowy 500 ml mleka (do budyniu) 1 słoiczek powideł
Trzeci talerzplacki kruche. Pieczemy nawet przekładańce drożdżowe, które składane są w całość jeszcze przed upieczeniem. A przekładamy zazwyczaj gorącymi jabłkami, smażonym lub gotowanym serem, utartym makiem, rzadziej gorącymi lub zimnymi masami. Dzisiaj proponuję Wam placek przekładany z Ostrów Tuszowskich (gmina Cmolas), który wyróżnia się na tle pozostałych regionalnych przekładańców nietypowym połączeniem typowych smaków. I zapewniam, że ciasto piernikowe przełożone gorącą masą(...)podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Ciasto: 600 g mąki pszennej 200 g cukru 1 płaska łyżka sody oczyszczonej 250 g miodu 1 torebka przyprawy do piernika 3 całe jajka 3 żółtka 100 g masła Masa serowa: 1 kg białego sera (twarogu) dwukrotnie zmielonego 250 g masła lub margaryny 4 całe jajka 1 budyń śmietankowy 1 torebka cukru waniliowego
Trzeci talerzPani Walewska kruche ciasto: 6 żółtek 20dag cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 30dag masła cukier waniliowy + kwaśna konfitura do posmarowania beza : 6 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny + orzechy włoskie do posypania Krem budyniowy: 4 żółtka 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżka aromatu waniliowego 3 szklanki mleka 20dag masła Ciasto zagnieść i wstawić(...)wyłożyć na posmarowany konfiturą placek. Posypać pokuszonymi orzechami i piec jeszcze 10 minut. Ostudzić. 2,5szklanki mleka zagotować. Mąkę, jaja i aromat waniliowy wymieszać z pozostałym mlekiem i sporządzić budyń. Po przestudzeniu utrzeć z masłem.Placek przekroić na pół. Na jedną część wyłożyć masę budyniową i przyłożyć drugą częścią placka. Smacznego! *ja używam zazwyczaj konfitury wiśniowej, ale równie smakowite
Zapiski Młodej ŻonyPoszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i
Smakowy RajSernik z makiem, mleczkiem skondensowanym oraz irysami. Na kruchym cieście posmarowanym marmoladą. Zniknął u nas do ostatniego kawałeczka. Szczególnie mocno upodobał go sobie mój Syn. Mleczka skondensowanego nie dałam całego (odłożyłam około 70 g, widoczne na zdjęciu). Mak planowałam dać zwykły, ale już w trakcie przygotowań okazało się, że mam tylko mielony, zaś cukierki również kupiłam złe, bo myślałam(...)irysy są tylko z makiem, a miałam mleczne mimo to ciasto wyszło na tyle dobre, że zniknęło do ostatniego okruszka. Sernik inspirowany tym przepisem: www.youtube.com/watch?v=Ze6r6SlZpts Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru drobnego 1 jajko nieco mniej niż 1/2 szkl. oleju 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% (dodajemy wg potrzeby
Smaki Na TalerzuCześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na jeden z najpyszniejszych serników jakie są , zdecydowanie moja top lista. Mowa o serniku na kruchym cieście z kratką, polany lukrem cytrynowym. Dodatkowo ciasto kruche posmarowałam dżemem porzeczkowym który nadał ładny wygląd i urozmaicił smak sernika. Sernik jest niezwykle delikatny, wilgotny, zawsze się udaje, jest wysoki, konkretny. Bardzo polecam na każdą(...)sera białego półtłustego lub tłustego zmielonego (ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i 500g twarogu w kostce tłustego) -5 jajek -4 białka z ciasta -200g masła lub margaryny -szklanka cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (po 40g sztuka) LUKIER -sok z jednej cytryny -łyżka wody -cukier puder ile zabierze DODATKOWO -ok 5 łyżek dżemu porzeczkowego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku