kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:171/237)

Ciasto Jakuba 181

Przepis dostałam od mamy jako jedno z tych bardziej skomplikowanych do wypróbowania. Nie mogłam mu się oprzeć, gdyż jest takie ładne kolorowe, a po upieczeniu okazało

Na Ciasteczkowych Papierach
Rurki z kremem 179

Pamiętam, jak kiedyś robiłam z moją mamą rurki z kremem. Teraz zaś ja robię ze swoimi dzieciakami. Miło się wspomina takie chwile. Dlatego dziś na tapecie

Ciasteczkowy Potwór
Sernik Kajmakowa Zebra 196

Sernik Kajmakowa Zebra Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny / bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka na święta - 30 przepisów 467

Dzień dobry :-) Kilka dni temu był wpis z zestawieniem ciast, które można zrobić na święta, dzisiaj zrobiłam takie samo zestawienie z ciasteczkami w roli głównej. Przepisów przybyło, wybierajcie i korzystajcie :-) Miłego dnia Wam życzę :-) 1.  Legnickie bomby piernikowe 2.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą  3.  Ciasteczka z lemon curd 4.  Ciasteczka kokosowe 5.  Ciasteczka(...)iasteczka budyniowe 13.  Rogaliki z nutellą  14.  Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15.  Budyniowe wersja II  16.  Wafel z masą kajmakową i petitkami  17. Kulki mocy 18.   Kruche ciasteczka z dżemem 20.  Kruche rogaliki z budyniem 21.  Rogaliki z powidłem i orzechami 22.  Wafle z masą mleczno - kakaową

kruche babeczki
Pyszne ciasto ze śliwkami 375

Sezon na śliwki jest w pełni. Warto zatem przygotować pyszne ciasto ze śliwkami . Ciasto przygotowujemy stosunkowo szybko i nie wymaga ono od nas zbyt dużej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 192

ubijania białek) opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek Przygotowanie Twaróg zmielić trzykrotnie (lub użyć twarogu sernikowego albo labnehu) a następnie  utrzeć lub zmiksować (na niskich obrotach miksera) z żółtkami, cukrem, budyniami, mlekiem i śmietaną.  Kiedy masa serowa będzie gładka dodać stopione i schłodzone masło i jeszcze chwilę miksować.  Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę, dodawać(...)upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła lub margaryny 90 g cukru pudru lub bardzo drobnego białego cukru 2 jajka 16 g cukru waniliowego (jedno małe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 404

posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Krem budyniowy: 1 saszetka budyniu waniliowego 350 ml mleka 70-100g masła(...)rozrobienia proszku budyniowego. Resztę zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką

Fabryka pomysłów
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 204

dodać odrobinę jeżyn,- trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania")Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj!WYKONANIE:1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo dodajemy ser, cały czas mieszając, ale nie napowietrzając masy zbytnio. Budynie mieszamy ze śmietaną, tak aby nie porobiły się grudki, dolewamy do masy serowej - dokładnie mieszamy(...)bezę niebawem/8. Na podpieczony serniczek delikatnie wykładamy łyżką bezę,/przyznać się, kto się zajmuje bezowymi śmigiełkami i łyżką całą z białego puchu?/9. Bezę posypujemy kruszonką (przepis na kruche ciasto b/glutenowe)10. Pieczemy 15 minut w temp. 120-140 stopni,11. STUDZIMY PRZY UCHYLONYM PIEKARNIKU! :)PS. bardzo ważne - nie otwieramy drzwiczek do piekarnika (jedynie do kontroli możemy rzucić okiem

Wypisz Wymaluj
Ciasto Jakuba 435

Sezon na wiśnie w trakcie więc zapraszam na pyszne i cieszące oko Ciasto Jakuba. Jest trochę pracochłonne ale dla takiego efektu chyba warto poświęcić trochę czasu

Cukiernia Pychotki
Tarta z gruszkami 173

Witam po przerwie. Miał być tydzień a niestety wyszła trochę dłuższa moja nieobecność. Inne kwestie ostatnio dosyć mocno pochłonęły mój czas i musiałam sobie odpuścić mojego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik królewski na ciemnym cieście 327

Sernik królewski to klasyka, która często pojawia się u mnie na świątecznym stole. Jakoś nie wyobrażam sobie Świat Wielkiej Nocy bez sernika. Pychotka Składniki: Ciasto: 0

Cukiernia Pychotki
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 219

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje

Oryginalny smak
Wypieki na święta niekoniecznie tradycyjne 150

Owiń ciasto w folię i włóż do zamrażalki przynajmniej na 2 godziny. Kruche ciasto na sód można zrobić dzień wcześniej i trzymać w zamrażalce do następnego dnia. Przygotuj blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm i wyłóż papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć większą porcję ciasta i podpiec w piekarniku nagrzanym na 180ºC. Piec około 20 minut na lekko(...)tarce o grubych oczkach i wrzuć do garnka. Dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj przez 5 minut aż większość wody odparuje. Pianka budyniowa 5 białek 200 g cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka waniliowej pasty 125 ml oleju Dodatkowo cukier puder do posypania Zmiksuj białka na sztywno. Następnie ubijaj dalej dodając po łyżce cukru. Cukier powinien być rozpuszczony, a pianka gładka

codojedzenia
Sernik pomarańczowy 204

podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy(...)masy serowej. Masa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 200 g śmietany kremówki 36 % 180 g drobnego cukru 5 dużych jajek 50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej 2 duże pomarańcze (najlepiej bio niewoskowane) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Pomarańcze umyć i dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć

maniapieczenia