ciasteczka z ciasta kruchego, napełniane kremem i polane czekoladą. Wyglądają prawie jak prawdziwe grzyby, zawsze gdy pojawiają się na stole wywołują efekt WOW Bardzo polecam i zapraszam. ***na dole znajduje się film, na którym pokazuję jak zrobić te pyszne ciasteczka, zapraszam. SKŁADNIKI *z podanych proporcji wyszły mi 24 grzybki (używałam foremek metalowych ok 4x7cm) CIASTO -4 szkl mąki pszennej tortowej(...)łyżeczki proszku do pieczenia -250g masła lub margaryny (można też dać 125g masła i -125g margaryny) -1 łyżka cukru waniliowego KREM -750ml mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -0,5 szkl cukru -200g masła DODATKOWO -200g czekolady mlecznej lub deserowej -75g masła -czarna posypka do ciast Do miski dajemy składniki na ciasto
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukwaskowaty rabarbar - idealne połączenie na upalne niedzielne popołudnie. Składniki na ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 gram zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek Zimną margarynę siekamy na drobne kawałki i ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i wkładamy do zamrażalnika(...)przez ok 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Różowa masa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu truskawkowego 1 opakowanie kisielu truskawkowego 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: ok 500 g rabarbaru - obranego i pokrojonego na ok 0,5 cm kawałki Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i cukier
Słodka Kraina Wypiekówkruche 300 g mąki pszennej 150 g margaryny cukier waniliowy 80 g cukru pudru 3 żółtka ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka i cukry dokładnie roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do sporej miski. Dodajemy margarynę i siekamy w mące, wlewamy roztrzepane żółtka z cukrami. Zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia. Po schłodzeniu połową ciasta wykładamy(...)font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dodatkowo: sos czekoladowy ( u mnie Hershey) LUB domowa czekoladowa polewa o podobnej gęstości WYKONANIE: ciasto kruche + polewamy sosem+ rozsmarowujemy masa sernikowa sos czekoladowy ( wzorek marmurowy) pieczemy 60 minut z termoobiegiem w temp. 170 stopni Studzimy w zamkniętym piekarniku Smacznego
Domowe ciastanich ani śmietany, ani alkoholu. Faworki wychodzą przepyszne. Są delikatne i kruche. Ciasto pleśniak Pleśniak , mimo mało zachęcającej nazwy, jest pysznym i bardzo efektownym ciastem. Do jego przyrządzenia możemy wykorzystać domowe powidła śliwkowe. Samo ciasto nie jest słodkie, dlatego świetnie kontrastuje z pianką z białek. Błyskawiczne ciasto cytrynowe Ciasto cytrynowe ma niesamowity aromat i obłędny smak. Jego przygotowanie zajmuje tylko(...)Ciasto wiewiórka (z orzechami włoskimi i jabłkami) Ciasto wiewiórka jest pyszne i proste do zrobienia. Połączenie orzechów i jabłek sprawiają, że ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe
Dieta bez mlekasię z kruchego spodu, na nim jest kremowa masa serowa a na niej pianka z białek na której po upieczeniu tworzą się złociste kropelki, stąd nazwa sernik z rosą. Gorąco zapraszam. Zapraszam też na film z przedstawionym przygotowaniem tego sernika krok po kroku SKŁADNIKI *proporcje na dużą blaszkę około 25x35cm ***Szklanka u mnie to zawsze 250ml*** CIASTO -1,5 szkl(...)szkl cukru pudru -150g miękkiego masła -3 żółtka (białka odkładamy do piany) MASA SEROWA -1200g sera białego półtłustego -125ml oleju -3/4 szkl mleka -1 budyń śmietankowy bez cukru -cukier waniliowy -3/4 szkl cukru -2 jajka -2 żółtka (białka do piany) PIANA -0,5 szkl cukru -5 białek Do miski dajemy składniki na ciasto, białka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao deserowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Składniki na masę makową: 100 g maku 100 g drobno posiekanych orzechów włoskich 50 g skórki pomarańczowej smażonej(...)orzechy i skórkę pomarańczową, Smażymy ok. 2 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy mielone herbatniki i mieszamy. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na masę serową: 6 białek szklanka cukru 3 budynie waniliowe bez cukru 3 śmietany 18% ( po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy chwilę na najniższych obrotach
Domowe ciastamąką kokosową. Dodać zmiksowane daktyle oraz płynny olej kokosowy. Składniki dobrze połączyć. Kwadratową blachę o wymiarach około 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze rozłożyć równomiernie warstwę kruchego ciasta. Dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki. 2 . Rabarbar umyć, osuszyć, nie obierać ze skórki. Łodygi rabarbaru pociąć na kawałki długości około 8-10 cm. Na patelnię wlać wodę, dodać miód(...)resztę zagotować z mlekiem kokosowym i cukrem. W odlanym mleku rozprowadzić mąkę, dodać żółtka i dobrze połączyć. Masę jajeczną wlać na gotujące się mleko, dobrze mieszać. Ugotowany budyń odstawić na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ciepły budyń kokosowy wylać na kokosowy spód. Na wierzchu ułożyć kawałki karmelizowanego rabarbaru. Ciasto wstawić do lodówki, do stężenia. Smacznego
kolorowotorcikowoDzień dobry :-) Jak ten tydzień szybko zleciał :-) Znowu piątek, ale to dobrze, jutro weekend można będzie odpocząć, albo nadrobić różne zaległości. Ja mam dla Was dzisiaj
kruche babeczkiciasto robiłam dawno temu, wykorzystałam do nich j abłka ze słoika ,ale w sezonie można zrobić ze świeżych owoców lub można zrobić ciasto przekładane tylko masą z kaszy manny,ale dodatkowo z masą z jabłek z galaretką było naprawdę pyszne. 500 g mąki 1 szkl. cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka(...)masła 1 cukier wanilinowy 9 łyżek kaszy manny Dodatkowo 1 słoik jabłek 1 galaretka polewa na ciasto Na początku przygotować kruche ciasto. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia, posiekane masło, 2 jajka, żółtko, śmietanę i ziarenka z laski wanilii. Zagnieść ciasto i podzielić je na trzy lub 4 równie części[. zależy od wielkości blaszki-ja robiłam
Moje domowe kucharzeniekruchym spodzie i polałam czekoladową polewą. KRUCHY SPÓD: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 100 g masła 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1 szklanka cukru 5 jajek 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe 1 szklanka śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA(...)proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z zimnym masłem dodając jajko i śmietanę. Szybko zagnieść i wylepić dno blaszki 25 x 35 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Ciasto schłodzić przez co najmniej 30 minut w lodówce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiec przez 15 minut. W tym czasie można przygotować masę serową. Żółtka oddzielić
https:KKuchniaMniamCiasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik ten smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy i długo pozostaje świeży. Kruchy spód, masa oraz wierzch bezowy - wszystko posiada kokosową nutę i idealnie łączy się z warstwą ulubionego dżemu. Zapach podczas pieczenia tak kusi, że u mnie spora część ciasta czasami znika jeszcze na ciepło. (Cóż, luuubię takie serniki prosto z piekarnika.) Polecam! Inny sernik kokosowy znajdziecie(...)szklanki cukru (120g) 1 jajko 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 4 jajka 2 żółtka 1/2 szklanki wiórków kokosowych Wierzch bezowy: 2 białka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu (240g
Di gotujemnie, żeby powiedzieć, że nigdy nie jadła tak pysznego ciasta, ciasta, które pobudza wszystkie zmysły, przywołuje najpiękniejsze marzenia i tak skutecznie poprawia humor. No, to zupełnie jak Jej uśmiech... Składniki (na blaszkę o średnicy 28 cm): Spód 50 g gorzkiej czekolady lub kuwertury 150 g ciastek maślanych lub innych kruchych 50 g ciasteczek amarettini (można zastąpić łyżeczką amaretto lub olejkiem(...)nugatowej albo nutelli 500 g ricotty (często używałam tylko mascaropne) 250 g mascarpone 180 g cukru (z powodzeniem można dać połowę mniej) 3 jajka + 3 żółtka 1 opakowanie budyniu czekoladowego (można dać połowę albo płaską łyżkę mąki ziemniaczanej) 1 łyżka ciemnego kakao Polewa 100 g gorzkiej czekolady lub kuwertury 120 g śmietany kremówki 2 łyżki likieru migdałowego
Kuchnia PrezydentowejKolejny przepis podpatrzony na cincin cc. Pyszny krucho-drożdżowy makowiec gości na moim stole w każde święta. Przepis lekko zmodyfikowany na podstawie opinii z cincin.Ciasto: 50 dag mąki tortowej 6 dag drożdży10 dag cukru - pudru 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 20 dag masła 1 jajko 3 żółtka otarta skórka z cytryny 1/2 utłuczonej laski wanilii (zazwyczaj używam aromatu waniliowego(...)białek, dodając resztę cukru, połączyć z sypkim budyniem, a następnie z makiem. Dodać alkohol. Mąkę przesiać na stolnicę. Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, wymieszać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę cukru, masło, posiekaną wanilię, przesiekać. Dodać jajko, żółtka i drożdże wymieszane ze śmietaną. Szybko zagnieść niezbyt ścisłe ciasto. Podzielić je na 3 części. Każdą rozwałkować na prostokąt, nałożyć
Praktyczna pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z truskawkami Sernik to bardzo popularny wypiek, który z pewnością każdy z Was uwielbia. Pyszna serowa masa z porcją odpowiednich dodatków na kruchym spodzie, czy też z kruszonką smakuje obłędnie. Przepisów na domowy sernik jest naprawdę mnóstwo, z pewnością każdy z Was ma swój ulubiony przepis, z którego zazwyczaj korzysta. W tym wpisie przychodzę(...)cukrem i kaszą a następnie wymieszać. Białka ubić. Ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier. Dodać żółtka, ser, budyń, skrobię, delikatnie wymieszać. Blachę 24×24 cm wyścielić papierem. Masę przelać do blachy. Na masę wyłożyć truskawki. Miękkie masło połączyć z mąką i cukrem. Zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, zetrzeć na tarce
Przepiski.pl