Proponuję dziś pyszne ale i pracochłonne, i czasochłonne ciasto , jednakże ten wysiłek się opłaca, bo jest przepyszne. Jest to seromakowiec na domowej masie makowej z sernikiem z wiaderka. Można pójść na skróty i użyć maku z puszki , ale szczerze mówiąc nie polecam , jest niedobry, nie ma porównania do prawdziwej masy makowej i jeżeli nie mamy czasu to po prostu upieczmy sernik, a gdy możemy sobie pozwolić na trochę trudu, to wtedy koniecznie przygotujmy domową masę makową . Ten seromakowiec jest na spodzie z ciasta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.