krem - 19817 przepisów (strona:985/1322)

B... Brokułowa! 228

pkt.4 :) Zupę po przełożeniu do talerza dekorujemy nasionami i serem. I voilà! Pyszna, ekspresowa, kolorowa, dietetyczna zupa bez grama śmietany ani jogurtu, za to przypominająca konsystencją wszystkie inne kremy, gotowa! :) Smacznego

Kitchens Alphabet
Ciasto cytrynowe 520

Cytryna doskonale sprawdza się jako dodatek do kremów czy ciast. Przełamuje słodycz deserów i nadaje im miły, orzeźwiający zapach. Dzisiejsze ciasto jest tego dobrym przykładem. Słodkie, z cytrynową nutą jest lekką propozycją do porannej kawy. Składniki: 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 150g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 tabliczka białej czekolady

Animelka Blog
Najzdrowsze pralinki, czyli wegańskich słodyczy ciąg dalszy 407

Delikatne, kremowe czekoladki nadziewane aksamitnym kremem. Praliny to prawdziwy rarytas dla wielbicieli słodyczy, ale niestety również bomba kaloryczna wypełniona substancjami, których nazwy ciężko wymówić, i nie mająca nic wspólnego z prawdziwą czekoladą czy też orzechami. Ale to nie powód do rozpaczy! Wystarczy kilka składników, odrobina chęci, szczypta kreatywności i będziemy mogli delektować się najzdrowszą wersją tych cudnych słodyczy! Nieziemsko słodkie

peanutbuttermonster
Trolley walking 3D i Stwórcy drugie śniadanie 252

składniki umieściłam w misce. Zmiksowałam. Na koniec dodałam płynne masło. Miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiłam na 30 min. Następnie usmażyłam naleśniki. Obustronnie, na maśle. Gotowe serwowałam posmarowane kremem orzechowym.Przełożone plastrami banana.Z kleksem bitej śmietany.Oprószone wiórkami kokosowymi. I czasem takie śniadanie Stwórcy uprzejmie dowozimy. Kusząco- pachnące. Norwesko- kardamonowe. I pieruńsko kaloryczne! Takie, że kubki smakowe kankana wywijają

bastalena
Gotowanie to wyzwanie, czyli poniedziałek bez mięsa 263

bank dwudaniowy. Inny nie zapcha dostatecznie brzucholi ;) W szczególności zapracowanego Stwórcy.  A jako, że aura nas ostatnio nie rozpieszcza, z miłą chęcią powtórzyłabym mój niedawny kulinarny wynalazek. Zupa krem z kalafiora a'la romana.  Do tego wymyśliłam sobie. I nabrałam ponownie ochoty. Zapiekanka kartoflanka z brukselką pod serowym beszamelem.  Pychaahaa! A na kolację pannkakkujemy

bastalena
Torty galeria 360

kokosowy Tort czekoladowy z śliwkami Tort bezowy Pavlova Tort śmietankowo jabłkowy Tort orzechowo kokosowy Tort śmietankowy z brzoskwiniami Tort schwarcwaldzki Tort piernikowy Tort czekoladowy z truskawkami Tort miodowy z kremem Tort tiramisu

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowe z burakami 290

wielkości ugotowany burak 3/4 kostki masła 150 g kakao 1,5 szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka soli 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki wody Krem: 0,5 kostki masła 2/3 szklanki cukru szczypta soli 150 g kakao 200 ml śmietany łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie:Buraka ścieramy na najdrobniejszej tarce. Sok jaki się zbierze w misce

Taste Of My Day
Nutellowe babeczki 264

Bardzo szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne babeczki. Bo kto z nas nie lubi kremu czekoladowego? Składniki 2 łyki. mąki 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru 2 jajka 2 łyżki mleka 2-3 łyżki Nutelli szczypta proszku do pieczenia.  Wszystko umieszczamy w  misce, mieszamy  i wlewamy do  foremek. Pieczemy  20 min w 180 stopniach. Gotowe

Malinowe Pocałunki
Orzeszki. 287

ochoty na długie eskapady po podwórku. A te cuda potrafią poprawić humor. Lekko słodkie, bardzo kremowe i kruche. Takie jakich mi zawsze brakowało. Wypełnione nutellą i kremem z mleka w proszku plus orzeszek laskowy... Oj było pysznie! Składniki:  1 kostka margaryny  3 szkl mąki  1/2 szkl cukru   3 żółtka 200 g masła

Malinowe Pocałunki
Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 502

serowej. Na nią układamy dowolne owoce (u mnie były to borówki). Kładziemy kolejny krążek biszkoptu, nasączamy go i wykładamy masę śmietankową i kolejną porcję owoców, kolejny biszkopt nasączamy kładziemy krem  i owoce.I postępujemy tak do wyczerpania składników. Kiedy nasz tort jest złożony wstawiamy go do lodówki na ok godzinę.Następnie ubijamy pozostała cześć śmietany w sposób opisany powyżej

Malinowe Pocałunki
Wiosenny fiołkowy tort. 209

cukrem.Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy roztopione chłodne czekolady. Mieszamy do połączenia się składników. Tort nasączamy przygotowanym fiołkowym ponczem. Przekładamy częścią masy (ok. połowy). Każdą warstwę kremu możemy dodatkowo posypać świeżymi fiołkami.Następnie co zostało dzielimy na części. Do każdej z nich  dodajemy porcję barwnika, otrzymując 3 różne jego odcienie. Dekorujemy wedle własnego gustu.Tę metodę

Malinowe Pocałunki
Pyszne ciasteczka 219

umila filiżanki pysznej kawy jak kruche ciasteczka z pysznym czekoladowym kremem. Związek idealny. Ja uwielbiam takie połączenia. Ciasteczka rozpływają się w ustach zostawiając delikatny maślany smak i najlepszy na świecie czekoladowy.  Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g masła 100g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli ziarenka wanilii lub zapach  100 g czekolady deserowej 80 ml śmietany

Malinowe Pocałunki
Miętowe czekoladki i frufle. 189

lodówki i znów foremki pokrywamy warstwą czekolady. Następnie wypełniamy środek naszą czekoladowo-miętową masą ( pamiętając o zostawieniu miejsca na warstwę czekolady ) i wstawiamy do lodówki razem z pozostałym kremem. Po kilkunastu minutach wyjmujemy nasze czekoladki i zalewamy je roztopioną czekoladą. Czekamy, aż czekolada zastygnie i gotowe.Trufle.Schłodzoną masę czekoladowo-miętową wyjmujemy z lodówki kiedy całkowicie zastygnie. Z kawałków formujemy kulki

Malinowe Pocałunki
Truskawkowy szał. 42348

smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło. Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym

Malinowe Pocałunki
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1208

zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach- rozpuszczoną żelatynę wymieszać z 1-2 łyżeczki masy, aby ją zahartować - ciągle ubijając krem, wlać cienkim strumieniem zimną kawę oraz zahartowaną żelatynę, miksować tylko do połączenia się składników CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM KAWOWYM- ostudzone ciasto czekoladowe włożyć do tortownicy- na ciasto przełożyć mus kawowy

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania