mielone - 47549 przepisów (strona:985/3170)

Kalafior faszerowany 147

Składniki: 1 kalafior 400 g mięsa mielonego 1 cebula kilka krążków jalapeno w zalewie 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko sol, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie 15 dkg sera żółtego … Czytaj dalej Kalafior faszerowany

czarrna od kuchni
Papryka faszerowana z grilla 155

Składniki; 1 papryka 1/2 bakłażana 150 g mięsa mielonego wołowego 2-3 pieczarki sól, pieprz świeże zioła, u mnie oregano i szałwia 5 dkg sera żółtego Przygotowanie: Paprykę przekroić na pół … Czytaj dalej Papryka faszerowana z grilla

czarrna od kuchni
Grillowane bakłażany 201

Składniki: 2 bakłażany 350 g mięsa mielonego wołowego 2 pomidory garść posiekanego szczypiorku świeże zioła, u mnie oregano i szałwia sól i pierz 5 dkg sera żółtego Przygotowanie: Bakłażany przekroić … Czytaj dalej Grillowane bakłażany

czarrna od kuchni
Pieczarki portobello faszerowane mielonym mięsem 148

Pieczarki portobello nadziewane drobiowym mięsem mielonym, papryką i cebulą. Całość zapieczona w piekarniku. Można też użyć kilku dużych, zwykłych pieczarek. Mięso oczyścić i zmielić w maszynce do mięsa. Z pieczarek

Bullio
Fałszywe gołąbki są naprawdę pyszne. Przepis bez zawijania 761

szybko znikają. Takie są pyszne! Przepis na fałszywe gołąbki bez zawijania Składniki: główka młodej kapusty lub pół średniej główki zwykłej, 2 cebule, 100 gramów białego ryżu, 500 gramów mięsa mielonego (wieprzowe lub z indyka), 1 jajko, 2 puszki pomidorów w zalewie, sól, pieprz, olej. Zrób tak: cebulę bardzo drobno posiekaj i przesmaż na oleju. Kapustę zetrzyj na tarce

Kulinarna Polska
Zapiekanka z ryżu, kapusty pekińskiej i mięsa 141

Ryż, mięso drobiowe, kapusta pekińska – wszystko tutaj ma bardzo zbliżoną kolorystykę. Mimo wszystko przepis przydaje się na awaryjne sytuacje;) 300 g ryżu 1 kapusta pekińska 500-600 g mielonego mięsa drobiowego 2 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki sosu sojowego 1-2 łyżeczki bazylii szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól, pieprz ketchup olej Kapustę szatkujemy. Przekładamy na sito

Smaki Na Talerzu
Szaszłyki z kotlecikami 139

Szaszłyki z kotlecikami Szaszłyki z kotlecikami Składniki: 400g mięsa mielonego 2 jajka ugotowana marchewka posiekana pietruszka 5 łyżek bułki tartej cebula papryka Szaszłyki z kotlecikami Wykonanie: Mięso wymieszać z jajkami, rozgniecioną marchewką, startą cebulą i posiekaną pietruszką oraz bułką tartą. Formować niewielkie kuleczki z przygotowanej mięsnej masy.  Czerwoną cebule obrać i pokroić w talarki. Z papryki usunąć gniazda

Pomysłowa kuchnia
Wiosenny garnek: pyszne klopsiki duszone w młodej kapuście. PRZEPIS 615

Mamy przepis na świetne wiosenne danie jednogarnkowe. Robi się szybko i każdemu smakuje. Przepis na pulpeciki duszone w młodej kapuście Składniki: 500 gramów mięsa mielonego z indyka (może być też wieprzowe), 1 jajko, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule, średniej wielkości główka młodej kapusty, 2 marchewki, pęczek świeżego koperku, łyżeczka mąki pszennej, sól, pieprz, olej. Zrób tak: do mięsa

Kulinarna Polska
Pulpety z czerwonymi buraczkami -przepis zaczerpnięty z mojego bloga 149

mięsa z indyka mielonego 1 jajko przyprawy, 2 buraczki czerwone ugotowane starte 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta . wszystko razem wymieszać i nabierać łyżką i tworzyć pulpety, jeżeli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą , tworzymy pulpety i układamy na blaszce zapiekając w piekarniku . Potem wystarczy tylko sos czosnkowy i ziemniaczki i obiad gotowy

Moje Wyroby
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 132

Przepis na super ławą, sycącą zapiekankę która idealnie wpasuje się na rodzinny obiad bądź kolację wśród znajomych. Przepis na 6-8 porcji. :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie z indyka) 2 i pół szklanki dowolnego makaronu 3 ząbki czosnku 1 cebula puszka pomidorów krojonych słoik sosu pomidorowego ( u mnie Napoli) 150 gram pieczarek pokrojonych

Studencka Micha
Pulpety z cukinią w pomidorowym sosie z wolnowaru 121

Pulpety z mielonego mięsa pojawiają się na blogu co jakiś czas. Tym razem zrobiłam pulpety z cukinią. Ugotowałam je w wolnowarze. Dzięki dodaniu cukinii, pulpety, mimo że robione z chudej wieprzowiny, nie są suche. Szynkę można oczywiście zastąpić nieco tłustszym kawałkiem mięsa

Stare Gary
Delikatne pulpeciki z indyka z komosą ryżową i pestkami dyni 121

jest bardzo ważne dla diabetyków i poza tym podnoszą naszą odporność. To kto się skusi na takie pulpeciki? (około 10 sztuk w zależności od wielkości) Pulpeciki:   250g mięsa mielonego z fileta indyka (może być dowolne)   1/3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej (1 szklanka = 250 ml) 4 łyżeczki zmielonych pestek dyni    1 jajko 1 ugotowana marchewka (mała

Di gotuje
Aromatyczne kuleczki wołowe 120

pieczarkami i makaronem 4 porcje: 400 g mięsa wołowego, zmielonego 300 g pieczarek kawałek pora, ok. 5 cm 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżeczka soli duży ząbek czosnku 300 g makaronu udon, soba lub spaghetti Czosnek przeciskamy przez praskę, wraz z przyprawami dodajemy do mięsa. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy

Kucharzyca
Domowa wersja sushi 208

część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli ta kupiona w restauracji. Oprócz wyjątkowego smaku będziecie mieli również ogromną frajdę z jego przygotowania. Należy pamiętać, że kluczowy jest tutaj ryż, to od niego zależy cały smak tej potrawy. Domowa wersja sushi – składniki 3 szklanki ryżu (specjalny(...)minut. Ryż przekładamy do miski, dodajemy zaprawę do ryżu i odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie sushi Łososia kroimy w paseczki i część z nich smażymy na patelni. Dzięki temu będziemy mieli sushi z pieczonym łososiem. Ogórka kroimy w cienkie plasterki. Na nori rozkładamy cienką warstwę ryżu. Następnie przy jednym końcu układamy dowolną kombinację dodatków i zwijamy. Najłatwiej będzie zwijać sushi przy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z klopsikami w stylu azjatyckim 135

całym tym daniu robią przyprawy oraz dodatek sosu sojowego, imbiru i oleju sezamowego. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu, a także idealne do lunchboxa. Zapraszam po przepis! Składniki: 500g mielonego mięsa wołowo -wieprzowego jajko bułka namoczona w mleku lub wodzie 1 cm kawałek imbiru, obrany i starty na tarce 1 cebulka szalotka, drobno posiekana przyprawy do klopsików: 1 łyżeczka słodkiej

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania