Składniki: 500 mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko słodka i ostra papryka zioła prowansalskie jarzynka 1 łyżka ostrego sosu chili sos: 1 duża cebula 3 … Czytaj dalej Fit pulpeciki z indyka
czarrna od kuchnibakłażanem i sosem mięsnym pod beszamelem Składniki: 3 bakłażany 3 łyżki oliwy 2 duże ziemniaki sos mięsny: 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy ½ kg mięsa mielonego 700 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki cynamonu sól, pieprz do smaku sos beszamelowy: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka ½ szklanki wywaru/rosołku
Smaczny zeszytRolada gołąbkowa to alternatywa dla naszych polskich gołąbków. Jak dla mnie jest przy niej mniej pracy niż przy zawijaniu gołąbków. Pyszne wydanie połączenia ryżu, mięsa mielonego i kapusty. Na moim blogu możecie znaleźć również zapiekankę gołąbkową, która jest również prosta do wykonania. Sami oceńcie, który przepis bardziej Wam pasuje. Przy jednym i przy drugim nie … Czytaj dalej Rolada
Pieprzyć z Fantazjązawijania w sosie pomidorowym to świetna i szybsza alternatywa dla ich tradycyjnej wersji. Smakują wyśmienicie zarówno z ugotowanymi ziemniakami jak i świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mielonego mięsa 400 gram białej kapusty 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 gram ugotowanego ryżu ( 1 torebka) 2 jajka 0,5 szklanki kaszy manny 2 kostki bulionowe https://s9.pl/2020/01/02/domowe-bulionetki-kostki-rosolowe/
Blog kulinarny S9.PLtrzeba odparzać kapusty to też zajmuje trochę czasu. Jednakże w smaku przypominają klasykę. Koniecznie sami spróbujcie! Gołąbki bez zawijania - składniki: (około 18 sztuk) Masa na gołąbki: 500g mięsa mielonego 500g kapusty 100g ryżu 1 jajko 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku (płaska) 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól , pieprz Dodatkowo: 1 łyżka oleju Ponadto: kilka liści z kapusty
Di gotujepieczywo, pieczeń i ogórek korniszony to prosty, ale bardzo smaczny posiłek na śniadanie lub kolację. https://youtu.be/5yabIPtbP-k Składniki na pieczeń z pieczarkami i serem żółtym: 750 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka 300 g pieczarek 200 g sera żółtego 50 g bułki tartej 150 ml mleka sól, pieprz, suszona natka pietruszki Przygotowanie Pieczarki kroimy w plasterki
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem
czarrna od kuchnijako mititei lub mici. Najczęściej grillowane, podane z ajvarem, sosem czosnkowym i frytkami. Tradycyjnie powinno być przygotowane z mięsa wołowego i jagnięcego, ale ja z braku tego drugiego dodałam mielonej łopatki wieprzowej. I zrobiłam na patelni, bo pora grilla już się zakończyła. Taki obiad to wspomnienie gorącego bałkańskiego lata. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikakurat jest wieprzowina, ale kurczak, czy indyk również się sprawdzi. Przepis można zatem dowolnie modyfikować i dopasować do swoich upodobań i smaków. Pulpeciki w sosie koperkowym Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny duża marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku mąka pszenna do obtoczenia pulpecików 2 łyżki oleju 2 liście laurowe pęczek koperku 3 łyżki śmietany 18% pieprz
PatiGotujeświeżo posiekaną kolendrą. Jeśli chcecie to przed zawinięciem tortilli możecie na farsz posypać tarty ser. Pyszny, sprawdzony przepis na domowe i moje burrito, polecam SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (opcjonalnie z indyka) 1 cebula posiekana drobno 2 ząbki czosnku drobno posiekane 500 g passaty opcja: 1/2 ostrej papryczki chili posiekanej 1/2 szklanki sypkiego ryżu 400 g puszka
Zasmakuj Kuchnipracy, który można też zjeść na zimno. Klopsiki z fetą na sałatce z kuskusu Klopsiki: 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/2 kg mięsa mielonego ( mieszanka wołowo-wieprzowego albo wieprzowe) 70 g pokruszonej fety 100 g bułki tartej 1/2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany kwaśnej skórka
Smaczny zeszytmoże się rozpadać. Zapiekanka makaronowa z bakłażanem i sosem pomidorowym Składniki: 4 średnie bakłażany 4 łyżki oliwy 400 g makaronu rurki 2 łyżki oliwy 1 cebula 250 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka oregano 250 g mozzarelli sól, pieprz do smaku pomidor do podania Bakłażana pokroić na cienkie plastry. Każdy plaster lekko posolić
Smaczny zeszyttylko seryjnym mięsożercom. Zapiekanka chilli con carne pod kukurydzianą warstwą Składniki: 1 kg mięsa wołowego 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 czerwona papryka 3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce mielonego kminku rzymskiego, słodkiej i ostrej papryki ½ łyżeczki tabasco ½ łyżeczki suszonego oregano ¼ łyżeczki cynamonu pieprz, sól do smaku 2 puszki krojonych pomidorów 2 puszki czerwonej fasoli Masa na wierzch
Smaczny zeszytSkładniki: 500 g mielonej szynki wieprzowej ok. 1/2 większego kalafiora po połowie zielonej i czerwonej papryki 1 duża cebula 200 g sera żółtego 3 jajka 1 łyżka ulubionej mieszanki przypraw … Czytaj dalej Zapiekanka z kalafiorem
czarrna od kuchni200ml mleka + 100ml wody) – 100g mąki gryczanej Incola – 2 jajka – 15g oleju Składniki na sos boloński: – 1 łyżka oliwy – 1 cebula – 3 łodygi selera naciowego – 1 marchew – 400g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – 1 szklanka wina białego, wytrawnego – 1 szklanki bulionu – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 500g przecieru pomidorowego – 1/2 łyżeczki oregano – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Be Fit Be Strong