cukru dodajemy szczyptę barwnika. Barwnik nakładamy patyczkiem lub wykałaczką. Do tego wpuszczamy 1 kropelkę wody i zamykamy torebkę. Następnie mieszamy i ugniatamy palcami, aby dokładnie rozprowadzić barwnik. Przygotowanym kremem smarujemy dokładnie ostudzone babeczki, dość grubą warstwą, aby przyczepić do tego lukru ozdoby. Pianki marshmallow tniemy (najlepiej nożyczkami) na małe wąskie kawałeczki i każdy kawałek ze strony przecięcia "maczamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinich serek śmietankowy typu almette, suszoną bazylię oraz czosnek granulowany Wszystko duklanie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na 17 minut. Podajemy z dowolnym sosem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiejscu wykładamy na migdały suszoną żurawinę). Piec w temperaturze 160ºC przez około 30 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Placki ostudzić. Przygotowujemy krem - 250 ml mleka zagotować z cukrem. Do pozostałego mleka dodać żółtka i mąką - zmiksować, dodać do gotującego się mleka, zagotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkioraz serek - wszystko dokładnie mieszamy. W szklance rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie (100 ml wody około 2 łyżeczki żelatyny). Studzimy i dodajemy połowę do masy - dokładnie mieszamy. Powstałym kremem uzupełniamy w połowie babeczki. Następnie przygotowujemy mus: brzoskwinie kroimy drobniutko i blendujemy, dodajemy pozostałą żelatynę, mieszamy. Powstałym musem uzupełniamy babeczki. Dekorujemy czekoladowymi pieguskami - odstawiamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkideserek idealny na każdą porę roku, bo można je zrobić na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Jednymi z moich ulubionych są te z owocami, które ułożone na kremie czy budyniu nie dość, że świetnie smakują to też zachęcająco wyglądają. U Nas dziś kolorowo i owocowo czyli takie babeczki wspominające lato w jesienne dni. Tartaletki z budyniem i owocami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikroimy na półplasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka oprószamy całość solą i pieprzem. Smażymy aż kurczak nie będzie surowy. Pomidory z puszki miksujemy na gładki krem, wlewamy na patelnię oraz dodajemy pokrojone na paseczki suszone pomidory. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, podduszamy kilka minut, mieszamy z posiekaną drobno natką pietruszki. Sos z mięsem podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidużo witaminy E i kwasów omega-3. Składniki te chronią skórę przed starzeniem się. Zapewniają też dobrą kondycję sercu oraz stawom, gdyż likwidują stany zapalne.Tak więc nie trzeba stosować kremów czy maseczek,wystarczy jeść dużo awokado i innych owoców aby cieszyć się zdrowiem i mieć młody wygląd ! Z najnowszych badan wynika, że dodawanie awokado do wielu potraw pomaga przyspieszyć wchłanianie
Przepisy i porady kulinarneminut w temperaturze 200 C. Z tego ciasta możemy robić blaty biszkoptowe, krążki tortowe lub po prostu małe biszkopciki, które po upieczeniu możemy przekładać np. marmoladą lub kremem. Jest to dość drogie ciasto ponieważ zabiera dużo jajek, ale jest bardzo dobre i słodkie. Polecam ten wypróbowany przepis
Przepisy i porady kulinarnejakąś wyjątkową okazję. Z tego ciasta możemy również piec małe tarty w karbowanych foremkach. Foremki smarujemy tłuszczem, wypełniamy ciastem w 2/3 i odpiekamy, a po wystudzeniu dekorujemy kremem i owocami. Są bardzo dobre i kolorowe
Przepisy i porady kulinarnerulon z jednej strony robimy szpic tubki ( zwijamy ciasno ). Gotową tubkę możemy okleić taśmą samoprzylepną lub zszyć zszywaczem aby nam się nie zdeformowała, nie odwinęła. Następnie tubkę napełniamy np. kremem,polewą itp. zaginamy górne rogi do środka, aby nam się nie wylewała zawartość. Dziubek tubki obcinamy nożyczkami na dowolnej wysokości, w zależności jaką chcemy uzyskać średnicę otworu. Możemy też włożyć
Przepisy i porady kulinarne