krem - 19817 przepisów (strona:991/1322)

Truskawki 197

Deser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym    Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec  Wiśniowa pianka z truskawkowym musem

Aga w kuchni
Grzyby 214

Bigos Gołąbki w liściach winogron z kurkami Kapusta z grzybami Krem z kurek   Krokiety Kurki w cieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle

Aga w kuchni
Lukier ozdobny. 185

Składniki: 200g masła 500g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej kręcimy na biały krem. Następnie dodajemy cukier puder i miksujemy około 3 minut. Kiedy masa bedzie idealnie gładka dodajemy mleko i miksujemy jeszcze ok. 1 minuty. Jeżeli chcemy, lukier możemy zabarwić na dowolny ulubiony kolor

Kuchnia Łukasza
Babeczki marmurkowe. 194

jajka 3/4 kubka cukru 0.5 kubka mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy 3 łyżeczki kakao w proszku Przygotowanie: Miękkie masło z cukrem miksujemy na jasny krem. Następnie do masła dodajemy jaja, mleko i jogurt, ponownie miksujemy. Po tym przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą szpatułki wszystko dokładnie mieszamy. Potem otrzymaną masę dzielimy na dwie

Kuchnia Łukasza
Sernik z białą czekoladą. 189

korzenne miksujemy w malakserze na drobną kawałeczki i dodajemy masło. Wylepiamy dno tortownicy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. W między czasie masło z cukrem miksujemy na jasny krem i kolejno dodajemy wszystkie jaja. Do masy jajeczno-maślanej dodajemy ser i ponownie wszystko miksujemy. Białą czekoladę topimy w kuchence mikrofalowej lub na parze wodnej, dodajemy do masy serowej

Kuchnia Łukasza
Babka piaskowa z bakaliami. 224

kajmakowej (dekoracja) Przygotowanie:  Morele, żurawinę i rodzynki myjemy pod zimną wodą, a następnie zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min.  Miękkie masło z cukrem kręcimy na jasny krem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku. Do masy jajeczno-maślanej dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.  Bakalie odsączamy i obtaczamy w mące (oprócz orzechów). Orzechy kroimy w mniejsze kawałeczki

Kuchnia Łukasza
Ciasto cynamonowe z rabarbarem. 245

jogurtu naturalnego 1/2 szklanka mleka 2 jajka 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300-400 g rabarbaru Przygotowanie:  Masło kręcimy z cukrem i cynamonem na puszysty krem, dodajemy jogurt, mleko i ponownie miksujemy. Do masy dodajemy jaja, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na gładką masę.  Rabarbar myjemy i kroimy w jedno centymetrowe paski

Kuchnia Łukasza
Domowe wafle. 4283

czasu zajęło, aby ułożyć idealny przepis na wafle! Ale się udało.  Ja domowych wafli używam w trzech rodzajach. Pierwszy sposób, to że zwijam je w rurki i napełniam kremem, drugi, że robię z ich płaty dla waflowych przekładańców, trzeci, po prostu robię z ich wafelki dla lodów. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 200 g masła

Kuchnia Łukasza
Dżem truskawkowy. 183

Uwielbiam truskawki w każdej postaci! Biszkopty, kremy, napoje z dodatkiem truskawek są pyszne, ale najlepszy wyrób z truskawek, to jest dżem, no zresztą chyba wszyscy uwielbiają dżem truskawkowy. Zapraszam! Składniki: 1 kg truskawek 1 duża szklanka cukru (350 ml) Przygotowanie:  Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i układamy w dużym garnku w którym będziemy gotować dżem. Truskawki zasypujemy cukrem i odstawiamy

Kuchnia Łukasza
Domowe słodzone mleko skondensowane. 428

Idealne mleko skondensowane do kremów, deserów i po prostu jako dodatek do pieczywa. U nas w rodzinie wszyscy je bardzo lubią i dlatego nie stoi długo w lodówce. Jest bardzo pyszne, a przy tym proste w przygotowaniu. Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 l mleka 3,2 % 180 g cukru Przygotowanie:  Mleko wlewamy na patelnię

Kuchnia Łukasza
Tort ,,Ptasie mleczko" 378

proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie mieszamy szpatułką. Biszkopt pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na dwie części.  Dla kremu: białka ubijamy na sztywną pianę. Potem w rondelku zagotowujemy wodę z cukrem, aby powstał na syrop, do syropu dodajemy raniej zamoczoną żelatynę i gotujemy do rozpuszczenia się żelatyny. Gorący syrop

Kuchnia Łukasza
Ciasto Łukasza. 4495

Upieczone w domu wafle na pewno są lepsze niż kupowane, a przełożone pysznym kremem serowym smakują jak ciasto z najlepszej cukierni świata. Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu , ale jakie smaczne. Gwarantuję, że ciasto zniknie ze stołu bardzo szybko, bo nasycić się smakiem z jednego kawałeczku jest niemożliwie.  Nazwałem ciasto swym imieniem, bo jest to całkowicie ciasto mojego autorstwa

Kuchnia Łukasza
TAHINI naturalne...mój pierwszy raz 272

składnikach. Samo w sobie to raczej nie nadaje się do niczego, bo jak je po prostu jeść? Ono jest idealne do przygotowania potraw „ na słodko” a także „ na słono” ( kremów, sosów, past ). Ja specjalnie , po raz pierwszy, upiekłam wczoraj słodki chlebek z dodatkiem owoców tropikalnych, bo wyczuwałam, że TAHINI będzie się nadawało do tego najbardziej. I nie zawiodłam się ! Chlebek

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa pomidorowa z orzechami ,bazylia i makaronem fusilli 177

razem miksujemy blenderem, dodajemy przecier pomidorowy bądz butelkę passata di pomodoro. Doprawiamy oliwą, pieprzem, solą.Gotujemy. Następniegotujemy al dente nasz makaron FUSILLI od MALMA. Wykładamydo miseczki.  Polewamy naszym kremem pomidorowym. Posypujemy orzechami i dużąilością świeżejbazylii.. Przed samym podaniem dodajemy łyżeczkęmasła. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Get Slim DayTime 184

najwazniejsze skutecznie ! Kupisz go TUTAJ Przeczytałam na opakowaniu, że w skład wchodzi zielona herbata i troszkę mnie na początku zmroziło, gdyż... mam uczulenie na zieloną herbatę w kremach do twarzy. Jestem kosmetyczką i wiem, że to nie mija , dlatego ze strachem podeszłam do testów. I tu muszę się pochwialić, nie dostałam wysypki na twarzy. I żadnych innych oznak alergicznych! Ciekawe

Z Kuchni Do Kuchni