masy cukrowej prezentują się równie dobrze na tortach jak i na babeczkach. Ich wielką zaletą jest fakt, iż są trwałe (znacznie łatwiej przetransportować babeczki z masą cukrową niż z kremem) i stosunkowo łatwe do wykonania. Dziś proponuję Wam cukrowe trio na Święta. Pierwszy z bohaterów: Pan Pingwin.Do przygotowania wszystkich trzech dekoracji będziecie potrzebować trzech okrągłych foremek lub szklanek. Pierwsza wielkości
Ciastkozercyjako świąteczna dekoracja na babeczkach.Do upieczenia babeczek możecie użyć jednego z przepisów ze strony, np.: tegoWystudzone babeczki pokrywamy masą cukrową lub białym lukrem (przepis znajdziecie tu)Do gęstego maślanego kremu (np. takiego jak tu) dodajemy zielony barwnik spożywczy i przekładamy do worka cukierniczego z dziubkiem w kształcie gwiazdki.Wyciskamy malutkie różyczki wzdłuż brzegu babeczki i dekorujemy cukrowymi koralikami. Możemy również dołożyć
Ciastkozercymisia. Cukrowe figurki możecie wykorzystać do dekoracji babeczek lub tortów, ich wielką zaletą jest również fakt, iż można przygotować je wcześniej i przykleić lukrem lub kremem na wypiekach przed samym podaniem. Misie polarne z masy cukrowejSmacznego!ciastkożercy
Ciastkozercyblachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego krem i galaretkę papier nie będzie potrzebny.Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 min. Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercycienkie i delikatne krawędzie. Płatki sklejamy od najmniejszych do największych. Spód różyczki odcinamy czystymi nożyczkami. Gotowe ozdoby z masy cukrowej możemy od razu przyczepić na babeczkę (za pomocą czekolady, kremu lub lukru) lub też zostawić, żeby wyschły i wykorzystać przy innej okazji. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyroku truskawki można kupić też w Tesco. Truskawki myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby trochę wyschły. Do przygotowania babeczek możecie użyć dowolnego przepisu. Ja upiekłam proste babeczki waniliowe. Krem, np. taki jak ten, przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Na przestudzonych babeczkach wyciskamy różyczki. Truskawki kroimy na pół, wykrawamy z nich serduszka foremką do ciasteczek. Dekorujemy babeczki. Smacznego
CiastkozercyBabeczki przygotowujemy według przepisu.Ciasto kruszymy na małe kawałki i mocno ugniatając formujemy małe kulki. Jeśli jest ciasto jest zbyt suche (np. lekko wyschnięty biszkopt) można dodać do niego nieco kremu (np. budyniowego). Gotowe kulki wkładamy na 15 min. do zamrażarki.Czas, kiedy pralinki są w zamrażarce można wykorzystać na zrobienie lukru. Lukier przygotowujemy według przepisu z połowy składników (tylko jedno
Ciastkozercywypieków? :)Do wykonania tych dekoracji nie potrzebujecie żadnych specjalnych akcesoriów, wystarczy szklanka lub kieliszek o średnicy zbliżonej do średnicy babeczki i mały nożykBabeczki pokrywamy masą cukrową przyczepiając ją na krem lub rozpuszczoną czekoladę.Białą masę cukrową wałkujemy na placek o grubości kilku milimetrów i przy użyciu szklanki wycinamy z niego łezki nabrzuszki ptaków.Z żółtej lub pomarańczowej masy cukrowej wycinamy
Ciastkozercyniebo lepsza w smaku od tej, kupnej) - wszystko razem nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie wygląda :)Składniki na babeczkiSkładniki na masę cukrową+świeże maliny, Nutella (lub inny krem czekoladowy)Owoce myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły.Babeczki przygotowujemy według przepisu.Parzymy kawę i odstawiamy, żeby ostygła.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę na muffinki wykładamy papilotkami
CiastkozercySezon na dynię trwa już od pewnego czasu. Uwielbiam to warzywo, bo można z niego zrobić absolutnie wszystko od zup, kremów i "kotletów" po wypieki - bułeczki, chleb czy babeczki. U mnie dziś połączenie babeczek z bułeczkami - delikatne ciasto drożdżowe z puree z dyni w foremkach na babeczki. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska na drugie śniadanie, ale także baza
CiastkozercyCIASTO 3BITSkładniki:- 700g herbatników- 600g kajmaku- 600ml śmietany 36%- 3 łyżki cukru pudru- fix do ubijania śmietany- 100g mlecznej czekolady- 2 opakowania kremu karpatkaSposób przygotowania:Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Masę karpatkową przygotowujemy zgodnie z instrukcją
Mentor Smakupodanych składników na ciasto zagnieść ciasto , rozwałkować i przełożyć do formy 30 /30 wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem , partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około
Sama słodycz i szczypta chilidodać pianę i delikatnie wymieszać. W jednej misce wymieszaj mąkę, kakao, sodę , proszek , cukier waniliowy. W drugiej misce mikserem na niskich obrotach wymieszaj , jajka, masło i cukier ,na biały krem .dodaj mleko. Następnie małymi partiami dodawaj składniki suche nadal mieszając. Do malutkich papilotek nakładaj po łyżce ciasta na wierzch po łyżeczce serka. Piec w temp 180 st do suchego patyczka
Sama słodycz i szczypta chili