krem - 19817 przepisów (strona:978/1322)

Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 188

prażonego czosnku i polędwicą wołową - przepysznie cudowna i chrupiąca polędwica wołowa, ale ilość papryki trochę nas zmiotła; koszt: 43 zł  Zdjęcie pochodzi ze strony: http://willaport.pl/atrakcje-w-hotelu/gastronomia-2/ Zupy Krem pomidorowy - zupa dobra, ale tylko dobra. Najlepszą zupę pomidorową póki co jedliśmy u znajomej, z którą byliśmy, więc nasz punkt widzenia równa wszystko do tego poziomu. I w większości przypadków

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Koktajl na mleku kokosowym... :) 149

Znane z kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej mleko kokosowe to wspaniała baza do deserów, koktajli, marynat, kremów czy zup. Dziś wykorzystałam je do zrobienia pysznego koktajlu, zastępując nim mleko krowie. Przepis na koktajl znajdziecie poniżej:) Składniki: 200 ml mleka kokosowego 400 g truskawek mrożonych 1 duży dojrzały granat 2 banany Przygotowanie: Do blendera wkładam mrożone truskawki i kruszę

Pause Gotowanie!
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 2105

wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia pozostaje tylko włożenie łososia do piekarnika i upieczenie go. Łosoś był dość syty, szczególnie gdy poprzedzony został wyśmienitym pierwszym daniem, jakim był Krem z groszku podanym z jabłkiem , i dlatego nie wymagał żadnego towarzystwa. Jeśli jednak nie planujecie pierwszego dania, to polecam podać Piracką rybę w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw z delikatnym

Moja Delicja
Deser malinowy 446

żółtkami, tylko do połączenia składników (użycie szybszych obrotów oraz długie miksowanie może doprowadzić do zważenia serka). Pucharki lub małe szklaneczki wypełnij po równo malinowym miąższem a następnie wyłóż warstwą kremu. Przykryj każdą szklaneczkę folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekoruj pokrojonymi truskawkami i polej sokiem malinowym. The post Deser malinowy

Moja Delicja
Zdrowy i pożywny deser z mango, nasion Chia i mleka kokosowego 177

szklanki mleka kokosowego 1 łyżeczka nasion Chia   Przygotowanie: Obrane mango i pokrojone w kawałki wrzucić do blendera, dodać mleko kokosowe oraz nasiona Chia. Wszystko zmiksować na gładki krem. Przełożyć do pucharków. Udekorować plasterkiem mango. Od razu podawać.       The post Zdrowy i pożywny deser z mango, nasion Chia i mleka kokosowego appeared first on Moja Delicja - Przepisy

Moja Delicja
Puree z dyni 109

słodko, jak i na słono. Poniżej prezentuję Wam przepis na aromatyczne puree z dyni z delikatnym posmakiem czosnku i rozmarynu , na bazie którego możecie przygotować pyszną zupę – krem, lub dyniowe risotto. Jeśli potrzebujecie puree z dyni do słodkich potraw – pomińcie przyprawy . Skropcie tylko wnętrze dyni olejem rzepakowym, aby nie wysuszyło się podczas pieczenia. Nie wyrzucajcie również pestek

Moja Delicja
BISZKOPT IDEALNY 174

przygotowanego uprzednio serca i wstawić w klatkę piersiową. Kuchnia + miłość = związek idealny Są dni, kiedy nawet jajecznica nie chce wyjść, mleko się przypali, kawa nie zaparzy tak, jak zawsze, krem do tortu się zważy, a kremówka rozpłynie. Są też takie dni, które te wszystkie niepowodzenia zmieniają w prawdziwą radość. Swego czasu piekłam wspaniałe biszkopty. Wysokie, pulchne i wilgotne w środku

W kuchni Karmel-itki
Czekolada bez cukru 182

świetny kosmetyk - ratuje suchą cerę i zniszczone włosy 1. Olej, miód i kakao wymieszać na gładką masę.   2. Blaszkę/talerz wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować warstwą czekoladowego kremu. 3. Posypać ulubionymi dodatkami, włożyć do zamrażarki na kilkanaście minut. SMACZNEGO! 1 porcja   (1 tabliczka - 60 g) zawiera: 390 kcal; 3,6 g białka; 35,8 g tłuszczów

Powiedz dietom nie
Herbata Matcha z Limonką 133

Herbata Matcha moja miłość od dawna. Stali obserwatorzy zauważyli, że używam jej często, dodając do koktajli, serników, kremów, ciast, a nawet do ciasta drożdżowego. Według mnie deserom nadaje wyjątkowego smaku. Więcej o herbacie napiszę innym razem, dziś tak tylko w skrócie, abyście i Wy dostrzegli jej wyjątkowość.  Matcha powstaje z herbaty Tencha, która jest wysoko gatunkowo herbatą, uprawiana

Blondynka Gotuje
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 338

szklanki oleju, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki startej marchewki, 50g orzechów włoskich, Krem: 250 ml śmietany 30%, 1,5 łyżki cukru pudru, 100g serka mascarpone, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, ozdoby cukrowe. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort orzechowo- kawowy 205

Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz cukrem. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Gdy żelatyna przestygnie, wlewać ją do masy cały czas miksując. Gotowy krem schłodzić w lodówce

Krakowskie smaki Ani
Portugalski pudding ryżowy, Amelia 187

udekoruj cynamonem i/lub skórką z cytryny. Przepis bierze udział w akcji:     Myśląc o  Amelii , mam przed oczami scenę, w której Amelia rozbija łyżeczką karmelową skorupkę kremu brûlée. Amelia czerpie radość z najdrobniejszych rzeczy w życiu. Chce też, aby wszyscy napotkani przez nią ludzie byli szczęśliwi i swoje pragnienia wprowadza w życie. Jej urokowi nie oparł się nawet

Qlinarnie i Qlinarnie
Biszkopt 423

pieczenia. Pieczemy 50min w 180 stopniach. (czas pieczenia w moim piekarniku który nie jest wysokiej jakości w innych ten czas może być krótszy) Po wystygnięciu można go przełożyć dowolnym kremem lub zjeść taki ;] smacznego

Tanio szybko zdrowo
Drożdżowe ślimaczki z Nutellą 181

włożenie do piekarnika. Składniki: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 jajka 0,5 kostki masła +Nutella (lub inny czekoladowy krem) W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę mleka i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto

Ciastkozercy
Lato zimą | Łatwe ciasto bez pieczenia z musem truskawkowym 345

wody WYKONANIE Truskawki zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Żelatynę/galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie schłodzić. Formę wyłożyć biszkoptami. Jeszcze, jak jest płynna wymieszać z kremem truskawkowym , a następnie przełożyć na biszkopty

Zofiana

Proponowane wyszukiwania