krem - 19817 przepisów (strona:971/1322)

933. Słodka strona Wielkanocy. 187

czekoladą, na spodzie browni z polewą z nutelli   I. babka marmurkowa z kawałkami czekolady II. babka jogurtowa z lukrem ( dla cioci ^^) domowy "kopiec kreta" (biszkopt, banany, krem z mascarpone z kawałkami bananów i czekolady) długo wyczekiwany mój pierwszy w życiu blok czekoladowy, pierwsza próba wykonana z powodzeniem ^^ (z herbatnikami i słupkami migdałów

More food, love and dreams
Mazurek bakaliowy 252

fot.1) . Przygotować masę na dekoracyjną rozetkę. Do miski przełożyć marcepan i białko i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie je ze sobą połączyć, aż stworzą jednolitą masę, przypominającą gęsty krem. Masę nałożyć do szprycy do dekoracji tortów i wykonać rozetki na obwodzie jednego z placków z kruchego ciasta (fot.2) . Największą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jeżeli nam się zmieszczą

Świat Ciasta
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 150

wanilii Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Do osobnego naczynia rozbić jajka i je roztrzepać. Dodać mleko i ekstrakt. Połączyć i zmiksować na gładką masę. Krem: 185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze zmiksować, dodać ekstrakt z wanilii. Do ozdoby: jajka czekoladowe i arachidowe zabarwione na zielono wiórki kokosowe

Humanistka w kuchni
Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna 143

raktu z wanilii Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i ekstrakt. Dodać do pozostałych składników i zmiksować na gładką masę. Krem: 185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze zmiksować, dodać ekstrakt z wanilii. Dodatki: czekoladowe kropki i groszki czekoladowe jajka barwnik czerwony

Humanistka w kuchni
Piaskowa baba z biała czekolada 105

pomarańczowy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do miski przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem (10 łyżek) i cukrem waniliowym, na puszysty krem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ucierając. Dodać roztopioną czekoladę . Wymieszać. Ciągle mieszając, dodawać mąkę i zmiksować do połączenia się składników. Białka ubić na sztywno i delikatnie dodać do masy

CookYourself
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 307

końcu metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto jest zbite jak brownie , ale nie tak wilgotne. Spróbujcie, a może Wam zasmakuje. U mnie przepis zostaje do ciast z bardzo słodkimi kremami. 'czekoladowe ciasto z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi' Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej

CookYourself
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 190

posiadacie blaszki na mini muffinki, nic nie szkodzi - przepis idealnie nadaje się również na wersję standardową, tylko zamiast 24 mini muffinek upieczecie (z tej porcji) 12 w standardowej wielkości. Krem jest lekki i bardzo smaczny. Najlepszy w dniu wykonania i ładnie trzyma kształt szprycy.   'mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną' Składniki (na 24 szutk mini muffinki

CookYourself
Ciasto marchewkowe najlepsze 204

jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli - 100g rodzynek - 0,5 szklanki posiekanych (średnio) orzechów włoskich - 1 łyżeczka cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej * krem: - 250g mascarpone - 150g śmietany kremówki - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - szczypta soli Jajka zmiksować, do białości, z olejem i 1/2 łyżeczki soli. Dodać mąkę, cukier

CookYourself
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 158

formy, wyłożyć jeden blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem i wyłożyć połowę masy. Na masę położyć, namoczone biszkopty. Oprószyć kakao. Następnie położyć drugi blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem. Wyłożyć pozostały krem. Następnie namoczone biszkopty i oprószyć kakao. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Gotuję bo lubię

CookYourself
Prosta czekoladowo-korzenna tarta 149

korzenna tarta'                (forma o średnicy 24cm) Składniki: - 150g korzennych ciastek (użyłam tych samych co do kremu - klik ) - 250g gorzkiej czeklady - 50g białej czekolady - 400ml śmietany kremówki - 100g masła Ciastka rozłożyć na blaszce i piec je w piekarniku nagrzanym do 150C przez 10 minut. W tym czasie

CookYourself
Konfitura / krem bananowy z limonką 124

tego przepisu jest to, że można go zrobić niezależnie od pory roku, ponieważ banany są dostępne cały rok. Do przepisu najlepsze będą dojrzałe banany, najlepiej z czarnymi plamkami. 'konfitura / krem bananowy z limonką' Składniki:  - 6 bananów - 2 limonki - 0,5 szklanki wody - 2-3 łyżki cukru Limonkę umyć i zetrzeć skórkę bez albedo. Wycisnąć sok.  Do garnuszka wlać

CookYourself
Najbardziej wielkanocny deser, czyli... 298

przyje ich całkowicie, to można uzupełnić gorącą wodą) i również odstawiamy. Dobrze odciśnięty ser przekładamy do sporej misy, po trochu dodajemy miękkie masło, miksując całość aż powstanie jednolity krem. W razie potrzeby dosładzamy (moja pascha wyszła mało słodka, ale wolałam zostawić ją właśnie taką). Dodajemy odciśnięte bakalie i mieszamy. Jeśli masa jest bardzo gęsta, dodajemy 1-2 łyżki śmietany. Całość

Ratunku obiad
Chrzanowa szynka w galarecie 168

Kolejna propozycja na świąteczny stół. Tym razem galareta, ale podana zupełnie inaczej. Szynka z delikatnym chrzanowym kremem, a całość podana z wielkanocnym akcentem czyli jajkiem. Może w tym roku pokusicie się o taką wersję galarety? Składniki : *12 plastrów cienko pokrojonej szynki konserwowej * 2 jajka ugotowane na twardo  * 3 łyżki chrzanu * 3 łyżki majonezu  * opakowanie żelatyny na 2 litry

Magiczne Życie Marty
Zupa brokułowa 187

Witajcie mam dla Was propozycje na pyszną zupę krem. Jeżeli nigdy nie mogliście się przekonać do brokuł to może ten przepisy wam pomoże. Z upa jest bardzo kremowa i gęsta. Składniki: 2 szt. brokuły 3 szt. marchewki 1 szt. pietruszka 1/4 główki selera 1 szt serka kremowego 1 kostka rosołowa warzywna Przygotowanie Marchew obieramy i kroimy w miarę

Panda i jej świat
Krem z batatów i topinamburu w stylu tajskim 180

miękkości batatów (ok. 10 minut, im drobniej są posiekane warzywa, tym czas gotowania jest krótszy). Usunąć długą część trawy cytrynowej, dodać pozostałe mleko i zmiksować zupę na gładki krem. Jeśli jest zbyt gęsta dodać więcej bulionu. Ponownie zagotować, dodać krewetki, gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku sosem rybnym, sokiem z cytryny i pieprzem.  Na talerzach posypać sezamem

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania