krem - 19817 przepisów (strona:972/1322)

Babeczki z choinkami 335

Babeczki z choinkami to świąteczna propozycja z zeszłego roku (można zobaczyć ją tu). Dziś możecie prześledzić na filmie jak powstaje krok po kroku.Potrzebne będą:Babeczki waniliowe

Ciastkozercy
Serniczki Oreo z mascarpone 550

Oreo zrobiło furorę swoim pojawieniem się na rynku!Czarne ciasteczka wypełnione delikatnym kremem zachwycają nie tylko dzieci , ale i dorosłych!Postanowiłam i ja je wykorzystać do zrobienia pysznego deseru!Połączenie z mascarpone i truskawkowym musem zachwyciło całą rodzinę!SKŁADNIKI: ( na 5 foremek )- ciastka Oreo – 10 szt – mascarpone – 150 g – serek „bieluch

Ostra na Słodko
Kokosowe ciasto z mango 231

się te owoce z egzotycznymi , wymarzonymi wakacjami.Ale zanim na takie wakacje się wybierzemy mam dla Was przepis na ciasto z mango.Delikatny biszkopt połączony z soczystym mango zamkniętym w aksamitnym kremie tworzy niezwykłą całość!Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika!Spróbujcie! SKŁADNIKI( keksówka )- jajko – 2 sz– cukier – 0,4 szklanki– mąka

Ostra na Słodko
Ciasto budyniowe z bananami i galaretką 1193

następnie wlewamy do gotującego się mleka.Ciągle mieszając, gotujemy aż zgęstnieje i powstanie gładka masa bez grudek. Połowę ciastek wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem. Na herbatniki wylewamy gorący krem budyniowy i resztę ciastek na wierzch.Na wystudzone ciasto nakładamy pokrojone w plasterki banany i zalewamy lekko teżejącą galaretką cytrynową.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a jeszcze lepiej

Ostra na Słodko
Udka z marchewką i sosem serowym w chrupiącym cieście francuskim 378

soli , pieprzu , lubczyku i liścia laurowego.Po ugotowaniu odsączamy , trzymamy w ciepłym miejscu.Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce na grubych oczkach.Ser feta rozdrabniamy i bardzo dokładnie miksujemy / ucieramy na gładki krem. Możemy to robic w miseczce umieszczonej nad gotującą się wodą – będzie łatwiej.Dodajemy odrobinę pieprzu i czosnku.Na podsypanym mąką blacie układamy ciasto francuskie , a na jego środku udko

Ostra na Słodko
Deser ogrodnika – krem serowo – owocowy z ciastkami Oreo 175

rabarbarowych przysmaków!Dziś mam dla Was wspaniały deser , który zachwyci nie tyko podniebienie , ale i oczy! Zarówno dzieci , jak i dorośli będą zachwyceni móc zjeść kwiatka ;)Delikatny , waniliowy, serowy krem przełożony musem rabarbarowym … i dodatek chrupiących ciasteczek oreo ( którymi jakiś czas temu dogodził mi bdsklep.pl  sprawia , że zachwycamy się każdym kęsem!Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! Składniki :- waflowa miseczka

Ostra na Słodko
Ciasto budyniowe z truskawkami 358

Sezon truskawkowy podobno za niedługo ma się skończyć , dlatego staram się czerpać z niego pełnymi garściami!Koktajle … ciasta … muffinki i inne desery powstają u

Ostra na Słodko
Biszkopt z masą kakaową – przekładaniec 475

mgnieniu oka , nawet kiedy zjawiają się niezapowiedziani goście.Lekkie … mięciutkie … delikatnie słodkie – takie którego można śmiało wziąć dokładkę , bez obawy o nadmiar kalorii.Delikatny biszkopt przekładany lekkim kremem – nie za słodkie , nie za ciężkie ….W sam raz do popołudniowej kawki!Spróbujcie! SKŁADNIKI :( blacha 22 – 26 )BISZKOPT JASNY :* jajka – 5 szt* cukier

Ostra na Słodko
Zupa ziemniaczana z pesto 208

czosnek , parmezan i podprażone orzeszki piniowe.Stopniowo dolewamy oliwę cały czas ucierając.Mieszamy do połączenia składników.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Uwaga – składniki nie muszą być roztarte całkiem gładko!   KREM :Szynkę parmeńską kroimy w paseczki.Obrane ziemniaki i cebulę w drobną kostkę.W garnku rozgrzewamy oliwę , dodajemy szynkę parmeńską i przesmażamy ok. minutkę.Dodajemy pokrojone ziemniaki i posiekaną cebulę.Wszystko razem

Ostra na Słodko
Chlebek / ciasto z lodów waniliowych 305

żart , ale żartem nie jest!Wręcz przeciwnie!Po kilkudziesięciu minutach wyciągamy z piekarnika pachnący chlebek z chrupiącą skórką , który śmiało możemy zajadać sam , jak też posmarować masłem czekoladowym … kremem kasztanowym z wanilią … lub też ulubionym dżemem!A jako , że dziś obchodzimy Światowy Dzień Chleba ( World Bread Day ) , to nie mogło chleba zabraknąć i u mnie!Spróbujcie! SKŁADNIKI :* lody

Ostra na Słodko
Usta Usta cytrynowe 312

radością z nauczenia się znów czegoś nowego!Tym razem powstało przepyszne , lekko orzeźwiające ciacho , które jak wszyscy zgodnie przyznali : było pyszne!Delikatny, a zarazem nie rozpływająco się miękki krem w połączeniu z biszkoptowym ciasteczkiem i soczystą galaretką przyjemnie pieścił podniebienie.Wygląda niesamowicie efektownie , a zarazem jest niezwykle łatwy do zrobienia!Zrobi furorę na każdym rodzinnym przyjęciu!  SKŁADNIKI:* biszkopty okrągłe

Ostra na Słodko
Shake&Bake 159

odgrywa w nim najważniejszą rolę.A odgrywa to co najbardziej lubię – jedzenie! :DPrzeszklona lada oferuje nam przysmaki nie tylko na słodko , ale też wytrawne.Ciasta , muf finy , babeczki , z kremami , wafelkami , ale też warzywami i składnikami dla dbających o figurę.Co ważne?Można tu znaleśc duży wybór przysmaków bezglutenowych!!!Wszystko czytelnie opisane , dzięki czemu wiemy na co możemy się skusić

Ostra na Słodko
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 620

Zrobiłam raz … zrobiłam drugi … i już wiem , że ciasto miętowe na stałe zagości w mojej kuchni!Zrobiło furorę nie tylko wśród domowników!Delikatne …

Ostra na Słodko
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 1252

Delikatny budyniowy krem … orzeźwiająca pianka … i mięciutki biszkopt sprawiają , że już po pierwszym kęsie przenosimy się na chwilę do raju , wspominając przy tym gorące lato i słoneczne plaże.Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje rewelacyjnie!Cytrynowy smak absolutnie nie jest dominujący – wręcz przeciwnie : delikatnie orzeźwia!Ciasto robi furorę i na każdych rodzinnych imprezach gości moim

Ostra na Słodko
Kremówki z bitą śmietaną 374

ładnie mieszamy i zagotowujemy.W osobnym garnku miksujemy resztę mleka z żółtkami , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną.Wlewamy do zagotowanej masy waniliowej i gotujemy budyń – cały czas mieszamy , by krem zgęstniał i nie zrobiły się grudki.Przykrytą folią spożywczą ( by nie zrobiła się ” skorupa ” na wierzchu ) i odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę , a następnie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania