krem - 19817 przepisów (strona:973/1322)

Tort Storczyk 241

razem torcik z motywem storczyka. Biszkopt orzechowy z orzechowym kremem. Kwiaty cukrowe a ziemia to nic innego jak pokruszone ciasta Oreo. Tort zrobiony z okazji 77 urodzin mojej babci. Zarówno babcia jak i goście byli nim zachwyceni ;) Składniki: 300 ml orzechów 220 g mąki pszennej  300 g cukru  3 łyżeczki kawy  6 jajek 50 ml wody

Krakowskie smaki Ani
Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami 143

Babeczki czyli po amerykańsku Cupcake można wystylizować na każdą okazję również na Wielkanoc. Tym razem babeczki maślane o smaku pomarańczowym z kremem nutella. Dla każdego coś dobrego Nowy post Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Mango curd 133

Przepis na krem z mango znalazłam u niezawodnej Doroty . To świetny dodatek do wypieków. Wkrótce na moim blogu dwie propozycje z wykorzystaniem mango curd. Składniki: puree z 1 dużego bardzo dojrzałego mango (ok. 250 g) 60 g cukru pudru, przesianego 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 2 żółtka, w temperaturze pokojowej 25 g masła, w temperaturze pokojowej 3 płaskie

Czerwień i błękit
929. Kakaowy krem z .... ciecierzycy! 148

Kakaowy krem z ciecierzycy z bananem i daktylami; z truskawkami i surowym ziarnem kakaowca A miałam nie kupować tych zmutowanych truskawek.. no, ale promocja, czyli cena 0,99zł za opakowanie,za bardzo kusiła

More food, love and dreams
Czekoladowe jajka z niespodzianką - dla dorosłych i dla dzieci 114

zastygnąć. Schłodzone (służące za formę) jajka delikatnie odwinąć, wyjąć z czekoladowej "czapeczki" i usunąć przyklejoną do czekolady folię. Trzeba to robić delikatnie, żeby czekolada nie popękała. Do czasu przygotowania kremu czekoladowe foremki przechowywać w lodówce. Śmietanę podzielić na dwie części, jedna będzie w wersji dla dorosłych, druga dla dzieci. Śmietanę dla dzieci ubić ze śmietan fixem i cukrem pudrem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi 189

Smakowita babka na bazie ukochanego przez wielu kremu czekoladowego Nutella oraz orzechów laskowych. Babeczka prosta w przygotowaniu, puszysta, rozpływająca się w ustach i wręcz nieziemska w smaku. Wypiek idealny zarówno na Święta Wielkanocne jak i codzienny deser. Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi - Składniki: 150 g Nutelli 100 g mielonych orzechów laskowych 5 jajek 1 1/4 szklanki mąki

Słodka Strona
Babeczki z kajmakiem 223

Dziś prezentuję Wam muffinki trochę inspirowane świątecznymi mazurkami. Babeczki o smaku kakaowym okraszone są pysznym kremem kajmakowo-mascarponowym. A co najważniejsze wytrzymają w lodówce kilka

Ditecz
Jabłecznik z masą orzechową 332

Coś w sam raz na święta ;) Pyszny jabłecznik z warstwą orzechowego kremu i niewielką, ale wyczuwalną ilością %. Kruche ciasto: 60 dkg mąki 8 dkg cukru pudru 1 1/2 kostki margaryny/masła 6 żółtek płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Ciasto wyrabiamy, dzielimy na 2 części i odstawiamy do lodówki na 2-3 godz. Jedną częścią wykładamy blaszkę do pieczenia (podpiekamy

kuchcikownia
Babeczki piaskowe z kremem śmietankowym 128

Tradycyjne piaskowe babeczki w nieco innej formie :) Po pierwsze, w wersji mini, po drugie, udekorowane masą śmietankową. Świetnie będą nadawały się do wielkanocnego koszyka, krem można nałożyć później :) Bardzo delikatne, aromatyczne i fajnie się kruszą, jak to babeczki piaskowe ;) Polecam! Składniki na ciasto: 75 g masła 100 g mąki ziemniaczanej 50 g mąki pszennej 1 duże jajko 75 g cukru

Domowa cukiernia Ewy
Kawowa babka z polewą czekoladową 127

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby

Pink Envelope
Babka z batatami 143

błyskawicznie - oboje z C. je uwielbiamy, łatwo też można je ze sobą zabrać. Dzieci koleżanki się nimi zajadają z wielkim zapałem - są zdecydowanie łatwiejsze w konsumpcji niż ciasta z kremem, gdzie potrzeba łyżeczek. Tu wystarczą małe łapki, i kawałeczki babki znikają jeden po drugim w uradowanych pyszczkach. Już mam zamówienie na kolejną - jeszcze przed Świętami C. chciałby poczęstować ciastem nowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jaja Faszerowane Pastą z Szynką 227

faszerowane pastą z Szynką - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka. Majonez wraz z żółtkami i ketchupem rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.   Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.  Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem.   Każdą połówkę jaja faszerujemy powstałą pastą (po ok. łyżce). Całość posypujemy świeżo zmielonym

Słodka Strona
Migdałowe ciasto z gorzką czekoladą 143

Wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić w chłodne miejsce. Migdały podsmażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić.Masło ubić z połową cukru na krem.Oddzielić białka od żółtek i wymieszać z kremem maślanym. Dodać mąkę, migdały, skórkę z pomarańczy oraz twaróg.Ubić lekko białka ze szczyptą soli, wsypać resztę cukru i ubić na sztywną pianę.Wszystko razem połączyć. Wylać do formy.Wyrównać

kulinarnajamka.blogspot.com
Ciasto z twarogiem, malinami i płatkami owsianymi 190

wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masła. Wymieszać Ciasto będzie lekko się rozsypywać. (Można dodać trochę śmietany). Przygotować nadzienie. Twaróg, jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować na krem. Formę natłuścić. Do formy wyłożyć 2/3 ciasta i równomiernie rozłożyć.Na wierzch wyłożyć masę twarogową. Wyrównać. Wyłożyć owoce (mrożonych nie trzeba rozmrażać). Lekko wcisnąć. Posypać resztą ciasta jak kruszonką. piec

kulinarnajamka.blogspot.com
Murzynek z mascarpone 242

Składniki: kostka masła, szklanka cukru, 5- 6 łyżek wody,, 2- 3 łyżki kakao, cukier waniliowy, 3/4 opakowania proszku do pieczenia, 4 jajka, 2 – 2,5 szklanki mąki. Krem: 2 opakowania mascarpone, cukier do smaku, parę łyżeczek soku z cytryny (niekoniecznie) Przygotowanie: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać szklankę cukru, wodę i kakao.Doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.Zmniejszyć ogień i mieszać

kulinarnajamka.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania