Lubię różne mazidła. Do chleba, do zimnej płyty. Mazidła z białych serów, jajek, warzyw, strączków, wszelakie. Właściwie na każdą imprezę wożę ze sobą coś z tych klimatów. Na dole podlinkuję Wam ciekawsze propozycje, przejrzyjcie je sobie. Baba ghanoush. Ile razy już na nią wpadałam w internecie, nie macie pojęcia. Nie wiem czemu zawsze ją omijałam. I jakiś czas temu znalazłam
KardamonovyWiększość Polaków lubi jajecznicę. Ale ta tradycyjna staje się już mało ciekawa. Ostatnio spotkałam się ze stwierdzeniem, że weekend trzeba zacząć od kawy oraz jajecznicy z chrupiącym chlebem. Jednak coraz częściej szukamy fajnego pomysłu na coś nowego. Dlatego postanowiłam przedstawić mój autorski pomysł na tortille jajeczną. Jajka to bardzo dobry produkt. Zawiera dużą zawartość białka, a co ważne jest idealne
ProstePesto.plkoloru. Grzyby przed dodaniem do zupy możemy najpierw podsmażyć na patelni na maśle, wówczas danie będzie miało wyraźniejszy smak. Gotową zupę pieczarkową można podawać z posiekanym koperkiem i kromką chleba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Zupę pieczarkowa: kawałek kości od schabu (około 300 g) 1 pietruszka 5 niedużych ziemniaków 2 marchewki kawałek selera kawałek pora (około
Danka Pichcikratce. Pain Auvergnat na blogach: Akacjowy blog Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Moje małe czarowanie Ogrody Babilonu Rodzinnie roślinnie Tajemnice smaku Zacisze kuchenne The post Pain Auvergnat – chleb lub bułki z regionu Owernii we Francji first appeared on Tajemnice smaku
Tajemnice SmakuUwielbiam paprykę i kocham peperonatę. Idealna z samym chlebem, idealna sama czy z paluchami drożdżowymi, z czym lubicie. Dobra oliwa, pachnąca papryka i prawie wszystko gotowe. Polecam zróbcie także jako dodatek do mięsa, będzie znakomita. Paparonata. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie