chleb - 26084 przepisów (strona:973/1739)

Baba ghanoush 59

Lubię różne mazidła. Do chleba, do zimnej płyty. Mazidła z białych serów, jajek, warzyw, strączków, wszelakie. Właściwie na każdą imprezę wożę ze sobą coś z tych klimatów. Na dole podlinkuję Wam ciekawsze propozycje, przejrzyjcie je sobie. Baba ghanoush. Ile razy już na nią wpadałam w internecie, nie macie pojęcia. Nie wiem czemu zawsze ją omijałam. I jakiś czas temu znalazłam

Kardamonovy
Nowoczesna tortilla jajeczna 68

Większość Polaków lubi jajecznicę. Ale ta tradycyjna staje się już mało ciekawa. Ostatnio spotkałam się ze stwierdzeniem, że weekend trzeba zacząć od kawy oraz jajecznicy z chrupiącym chlebem. Jednak coraz częściej szukamy fajnego pomysłu na coś nowego. Dlatego postanowiłam przedstawić mój autorski pomysł na tortille jajeczną. Jajka to bardzo dobry produkt. Zawiera dużą zawartość białka, a co ważne jest idealne

ProstePesto.pl
Zupa pieczarkowa 58

koloru. Grzyby przed dodaniem do zupy możemy najpierw podsmażyć na patelni na maśle, wówczas danie będzie miało wyraźniejszy smak. Gotową zupę pieczarkową można podawać z posiekanym koperkiem i kromką chleba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Zupę pieczarkowa: kawałek kości od schabu (około 300 g) 1 pietruszka 5 niedużych ziemniaków 2 marchewki kawałek selera kawałek pora (około

Danka Pichci
Pain Auvergnat – chleb lub bułki z regionu Owernii we Francji 53

kratce. Pain Auvergnat na blogach: Akacjowy blog Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Moje małe czarowanie Ogrody Babilonu Rodzinnie roślinnie Tajemnice smaku Zacisze kuchenne The post Pain Auvergnat – chleb lub bułki z regionu Owernii we Francji first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku
Peperonata 71

Uwielbiam paprykę i kocham peperonatę. Idealna z samym chlebem, idealna sama czy z paluchami drożdżowymi, z czym lubicie. Dobra oliwa, pachnąca papryka i prawie wszystko gotowe. Polecam zróbcie także jako dodatek do mięsa, będzie znakomita. Paparonata. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie