chleb - 26084 przepisów (strona:967/1739)

Wielkopolskie pyry z gzikiem 79

Powstało w pierwszej połowie XIX wieku i jadane było głównie tylko w piątki. Danie podawane jest w Wielkopolskich restauracjach, gdzie ziemniaki w mundurkach często zostają zastąpione obranymi ziemniakami lub chlebem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wielkopolskie pyry z gzikiem 5 z 1 głos Autor: Przepis czytelnika Danie: Przekąska Kuchnia: Wielkopolska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Porcje 4 porcje Przygotowanie

ProstePesto.pl
Krewetki z chorizo 66

Krewetki z chorizo są świetne podane na lunch , kolację bądź obiad . Robi się je ekspresowo i smakują rewelacyjnie. Ja krewetki z chorizo zawsze podaję z dodatkiem świeżej bagietki lub chleba, gdyż lubię maczać pieczywo w lekko pikantnym w sosie z oliwy. Do przygotowania krewetek z chorizo poza dwoma głównymi składnikami potrzebna jest także oliwa z oliwek, pikantna papryczka oraz czosnek

MeCooks
Najlepsza sałatka na grilla i 8 innych wyjątkowych pomysłów na majówkowe grillowanie 70

pieczywa. Tzatziki – pyszny grecki sos Tzatziki to słynny, grecki dip na bazie gęstego jogurtu. Jest pyszny, orzeźwiający i idealnie pasuje do dań z grilla, świeżych warzyw i chrupiącego chleba. Sprawdź przepis Tortilla z serem halloumi i warzywami Tortilla z grillowanym serem halloumi i warzywami to pomysł na grilla w wydaniu wegetariańskim. Cypryjski ser halloumi, wytwarzany z mleka owczego

Na-talerzu.pl
Zupa krem selerowo-pietruszkowa z chlebem proteinowym 52

Składniki: 225g żołądków drobiowych 300g selera korzeniowego 150g pietruszki 100g ziemniaka przyprawy: jarzynka bez soli, czosnek granulowany, pieprz czarny, koperek suszony, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe 1l wody chleb proteinowy Sposób przygotowania: Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcje. Umieścić w garnku i zalać zimną woda. Gotować ok. 10 minut. Następnie dodać obrane, umyte i pokrojone na mniejsze

Truskawkowa Fiesta
Pasta z makreli wędzonej- wersja fit 51

Pasta z makreli wędzonej to przepyszna i prosta pasta na kanapki, grzanki czy do tortilli. Fantastycznie smakuje ze świeżym chlebem z chrupiącą skórką i w towarzystwie chrupiącego ogórka kiszonego lub małosolnego. Do przygotowania tej pasty na kanapki potrzebujecie tylko 5 produktów ! Pasta z makreli wędzonej – prosta pasta na kanapki Pasty kanapkowe sprawiają, że zwykłe kanapki mogą stać się urozmaiconym

Na-talerzu.pl
10 potraw, których spróbować będąc w Portugalii 75

galicyjską. To właśnie z tego rodzaju kapusty, a także m.in. zmiksowanych ziemniaków, plasterków kiełbasy i oliwy z oliwek, przyrządza się caldo verde. Zupę podaje się najczęściej z kromkami chrupiącego chleba kukurydzianego. Feijoada a Transmontana Gulasze, zarówno mięsne jak i rybne, są w Portugalii bardzo popularne. Feijoada a transmontana to mięsna wersja tej potrawy, koniecznie z dodatkiem czerwonej fasoli. Fasolę

ProstePesto.pl
Szybka sałatka kanapkowa 120

kilku ogólnodostępnych składników.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taka sałatka kanapkowa to idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek z szynką, czy serem, które nam się poprostu przejadają. Taki dodatek do chleba sprawi, że tradycyjne kanapki przestaną być nudne i monotonne. Zaserwowana w salaterce może stanowić smaczny począstunek, z dodatkiem świeżego pieczywa. Taką sałatkę kanapkową możemy również zaserwować w formie przekąsek

Przepiski.pl
Tosty z masłem orzechowym, borówkami i bananem 81

śniadanko na słodko, czyli chrupiące tosty z masłem orzechowym, borówkami i bananem, polane syropem klonowym . Pożywne i zdrowe, szczególnie jeśli wymienimy białe pieczywo na pełnoziarniste. Dla nas najlepsze na chlebie graham, ale sprawdzą się na każdym pieczywie o delikatnym smaku. Grzanki przypiekam dosłownie na kroplach oliwy, choć można również bez. Polecam również wegańskie grzanki na wytrwanie, czyli “Tosty

Moja Delicja
Pasztet drobiowy z jajkiem 49

marchewki 1 pietruszka 1 cebula 300 g wątróbki drobiowej lubczyk listek laurowy ziele angielskie potem:  pół szkl kaszy manny 2 kajzerki lub 3-4 kromki białego chleba sól pieprz pieprz ziołowy oregano majeranek szczypta gałki muszkatołowej hyzop podłużne keksówki 2 szt  8 jajek ugotowanych na twardo Udka myjemy i nastawiamy z włoszczyzną jak na rosół.  Wątróbkę smażymy

Gotowanie jest łatwe
Chleb w jajku 70

Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis na chleb w jajku , to świetny pomysł na smaczne wykorzystanie pieczywa, świeżego lub czerstwego. Warto od czasu do czasu do niego wrócić.  - błyskawiczny posiłek - można do niego dodać ser oraz szynkę - do zrobienia ze zwykłym pieczywem lub bułką

AniaGotuje.pl
Ogórki kanapkowe 69

wielkości, ja wykorzystuję te, które nie wejdą mi do litrowego słoika. Pocięte w podłużne plastry zmieszczą się do każdego niemal słoiczka. Świetnie nadają się do kanapek, położony na kromce chleba z wędliną będą smakować rewelacyjnie. Chrupkie, słodko- kwaśne, a przede wszystkim proste w wykonaniu. Koniecznie wzbogaccie swoją spiżarkę o kilka słoiczków ogórków kanapkowych. Składniki: 2 kg ogórków średniej wielkości

na moim stole...
Żeberka w kapuście 60

żeberek i przykrywamy resztą kapusty. 7. Pieczemy w piekarniku 1,2 – 1,5 h w 180 C. Po tym czasie sprawdźcie czy mięso jest miękkie.   Podajemy z chlebem lub pieczonymi ziemniaczkami.   Mniam…   The post Żeberka w kapuście appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 62

którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany, dobrze doprawiony i wypieczony boczek znikał ze stołu szybko i bez śladu. To jedna z najlepszych świątecznych wędlin. Doskonała na chlebie i jako samodzielna przekąska. Składniki: Boczek oliwa 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1,5 łyżeczki papryki ostrej dratwa 3 łyżki majeranku 5 ząbków czosnku

Kulinarna Patilogia
Żur z białą kiełbasą i boczkiem 50

podajcie go w specjalnym chlebku do zupy (pamiętajcie żeby przed wlaniem do niego żuru podpiec go chwilę w piekarniku) A na co dzień …ja lubię zagryzać żur świeżym chlebem z masłem, mój mąż jada go z pokrojonym w ćwiartki jajkiem na twardo a tata z gotowanymi, ubitymi ziemniakam okraszonymi skwarkami… Każdy ma swojego „smaka” Powodzenia

Kulinarna Patilogia
Bigos z młodej kapusty 83

pozostałych składników. Dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy jeszcze pół godziny. Gotowe. Bigos z młodej kapusty można jeść z chlebem lub ziemniakami jako główne danie ale może on też być świetnym dodatkiem np do potraw z grilla. Smacznego. The post Bigos z młodej kapusty appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia