Tatar zazwyczaj kojarzymy ze świeżo przygotowanym mięsem wołowym. Wigilia to jednak tradycyjnie dzień bezmięsny. Dla miłośników tatara mam więc alternatywę rybną - tatar przygotowany ze śledzia. Z pewnością zasmakują w nim także miłośnicy tej ryby. Tatar ze śledzia - przepis na 4 porcje Do przygotowania tatara ze śledzia będą Ci potrzebne: 5 filetów ze śledzia w solance, 2 jabłka, sok z połowy cytryny, łodyga selera naciowego, 2 szalotki, garść orzechów włoskich, 3 gałązki natki pietruszki, 2 łyżki oleju r... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...