chleb - 26176 przepisów (strona:969/1746)

Szaszłyki ze schabem, karkówką, cukinią i pieczarkami 122

mojego dzielnego męża, zawsze spełniającego rolę mistrza grilla niezależnie od temperatury dnia. Czasem naprawdę podziwiam go szalenie.  Takie szaszłyki jemy najczęściej z sałatką z pomidorów i w towarzystwie chleba, który także jest krótko opiekany na ruszcie.  Bardzo polecam wszystkim wypróbowanie naszych szaszłyków. Powiem jeszcze, że wkrótce podzielę się przepisem, w którym będzie można wykorzystać odcięte trzonki pieczarek

I tu będę miała takie te
Małe babki marchewkowe 118

warto wybrać formy kwasoodporne? A gdzie kupicie taką formę do wypieku mini ciast? Zajrzyjcie na stronę https://korzeniewscy.eu/ Tu znajdziecie najlepsze formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej. Idealne do wypieku chleba, bułek czy ciast. Ja je uwielbiam. Dlaczego warto wybrać formy ze stali kwasoodpornej? bezpieczne dla zdrowia, bardzo trwałe i odporne na uszkodzenia – to formy na lata! nie wpływają

Słodkie okruszki
Naleśniki razowe 112

naleśniki jest mnóstwo, tak naprawdę z każdej mąki można je przygotować. Wszystko zależy od właściwych proporcji i zawsze wyjdą nam pyszne elastyczne naleśniki. Z razowej mąki nie tylko chleb upieczemy ale i zrobimy pyszne naleśniki, które można wykorzystać na słono w formie krokietów.  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej  1 szklanka mleka  1 szklanka wody

zdrowo i aktywnie
Naleśniki razowe 127

naleśniki jest mnóstwo, tak naprawdę z każdej mąki można je przygotować. Wszystko zależy od właściwych proporcji i zawsze wyjdą nam pyszne elastyczne naleśniki. Z razowej mąki nie tylko chleb upieczemy ale i zrobimy pyszne naleśniki, które można wykorzystać na słono w formie krokietów.  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej  1 szklanka mleka  1 szklanka wody

Zdrowie i pysznie na talerzu
PASTA Z TUŃCZYKA (KANAPKOWA) 141

bardzo skupiać się na nazewnictwie, smak jest o wiele istotniejszy... 😋 Potrzebne jest do niej dosłownie kilka składników, a pasta smakuje rewelacyjnie czy to na pajdzie chleba, czy z bułką, bagietką, a nawet sama. Robię ją często, bo jest naprawdę smaczna i zdrowa, a przy tym bardzo syta. Do jej przygotowania używam tuńczyka z puszki w oliwie, zamiast w oleju

Słodko-Słony Świat Ilony
Współpraca z "Putka" 106

razem w paczuszce znalazły się produkty sezonowe! Hitem są jagodzianki ze świeżych jagód! Warto spróbować!  W paczce znalazły się: bezglutenowa bułka tarta jagodzianka ze świeżych jagód  chleb owsiany muffinka z rabarbarem spody do pizzy Zapraszam do zakupów

Truskawkowa Fiesta
Pizza z kamienia 139

Każde kamienne naczynie Pastone wchłania i wyciąga z ciasta pizzy cały nadmiar wody. Dzięki temu uzyskasz idealnie chrupiący i smaczny wypiek, właściwość ta dot. produktów zakwaszonych, np. pizza czy chleb. Kliknij- więcej informacji o Pastone Kamienie od Pastone to praktyczna uniwersalność w kuchni : Na podkładkach granitu możesz podawać nie tylko pizzę, ależ też inne dania, przykładowo: japońskie sushi, warzywa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WARZYWNE CURRY Z MINI GNOCCHI 97

naszych dzieci, oczywiście zadbajmy wtedy, aby danie nie było zbyt pikantne 😎 Moje warzywne curry podałam z mini gnocchi, które bardzo lubimy, ale pysznie smakuje także z pajdą świeżego chleba 😀   Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 pomarańczowa papryka 200 g pieczarek 1 cebula żółta 1 cebula czerwona 3 łodygi selera naciowego biała część pora 1 cukinia

Walijskie Pichcenie
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby. 91

przepisy na domowe kiszonki z warzyw i owoców – porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy peklowane jajka, – przepisy na kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie. Wśród ciekawych przepisów na kiszonki warto wyróżnić: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas, a dokładniej kiszone skórki z ananasa

Tajemnice Smaku
Chłodnik z młodych buraków z zsiadłym mlekiem 125

smaku solą i  pieprzem . Dokładnie wymieszać. Podawać na talerzu z jajkami posiekanymi lub pokrojonymi na ćwiartki, ugotowanymi młodymi ziemniakami albo ulubiona kaszą ugotowaną na sypko lub razowym chlebem

Kulinarne przemyslenia
Oliwa z oliwek – jak powstaje i dlaczego warto ją spożywać 115

oraz działa regulująco na proces trawienia. Prozdrowotne zalety oliwy idą w parze z jej smakiem. Można ją stosować na wiele sposób, dodawać do sałatek, makaronów czy domowych past do chleba. Dzięki temu ogromnemu zastosowaniu każdy znajdzie zastosowanie cennej oliwy w kuchni! Trzeba jednak pamiętać, aby wybierać dobrą jakościowo oliwę, bo wtedy będzie mieć najwięcej zdrowotnych właściwości! Artykuł Oliwa z oliwek

Fascynacje Ani
Zupa z fasolki szparagowej 91

fasolki szparagowej z przepisu Babci. Słodko – kwaśna zupa z fasolki ziemniakami zabielana śmietaną to smak dzieciństwa. Wakacje, beztroska i talerz przepysznej zupy zjadany w pośpiechu z kromką świeżego chleba. Wakacyjna zupa Babci najczęściej była z kawałkami grubej parówki, kleksem kwaśnej śmietany, dużą ilością fasolki i śladowymi kawałkami ziemniaków, które jeszcze po ugotowaniu miały zapach podsmażonych na maśle. Zupa

Dieta moja pasja
Kiszone rzodkiewki 97

smakują (przynajmniej według mnie) jak… kiszone ogórki! Są bardzo soczyste i chrupiące. Dla mnie to idealny dodatek do kanapek z wędliną czy serem. Najlepiej takich z kromką domowego chleba z chrupiącą skórką 🙂 SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania wegetariańskie znajdziesz w zakładce WEGE Drukuj Kiszone rzodkiewki Kiszone rzodkiewki to pyszny i zdrowy dodatek do kanapek czy sałatek. Posiłek

Na-talerzu.pl
Bruschetta z pomidorami 102

cebulą. Tak prosto, a tak pysznie. Takiej przystawce po prostu ciężko się oprzeć. Z pewnością docenią ją zagorzali kibice. Składniki: około 300 g ulubionego pieczywa np. bagietka, ciabatta, chleb 3 większe pomidory kilka świeżych listków bazylii 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Bruschetta z pomidorami – przygotowanie: Wybrane pieczywo kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brokuł pieczony z sosem BBQ 108

domu brokuł (a staram się zawsze go mieć ze względu na jego niesamowite właściwości odżywcze – podobno jest najzdrowszym ze wszystkich warzyw !) i jeśli tylko odpalam piekarnik (bo piekę, chleb, ciasto czy zapiekankę) zawsze wrzucam na blachę brokuł a potem podjadam go sobie kiedy dopadnie mnie wieczorem mały głód a za późno już by zjeść coś konkretnego. Sos BBQ to jeden

Dorota Smakuje