Bułki z chrupiącą skórką to kolejna z propozycji na pyszne domowe wypieki idealne na śniadanie. Oprócz wyrazistego, delikatnego smaku w środku, bułki te wyróżniają się chrupiącą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bagietki z suszonymi pomidorami to moja modyfikacja klasycznego przepisu na bagietkę. Bagietkę z pomidorami, bardzo często możecie kupić w sklepie, więc postanowiłem pokazać Wam, jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowania pieczonej białej kiełbasy wykorzystuję kiełbasę surową, nie sparzam jej, ani nie gotuję przed zapieczeniem, gdyż jest to zupełnie niepotrzebne. Tak upieczoną białą kiełbasę podaję z dodatkiem chrzanu oraz chleba. Równie dobrze biała kiełbasa pieczona smakuje podana z dodatkiem kremowego puree z ziemniaków. Poniższy przepis na białą kiełbasę pieczoną wykorzystać możecie w trakcie nadchodzącej Wielkanocy lub wcześniej, robiąc na przykład
MeCookswięcej mielonej papryki, majeranku i oregano. Zupę gulaszową gotuję jeszcze parę minut. Na koniec próbuję, ewentualnie doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Zupa gulaszowa smakuje sama lub z pajdą chleba, bułki. Smacznego
Zasmakuj KuchniŚwieży razowy na miodzie z jajecznicą na boczku to super śniadanie :) Polecam. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŚwieży razowy na miodzie z jajecznicą na boczku to super śniadanie :) Polecam. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldźródło: "Tradycje Polskiego Stołu" Tak przyrządzona słonina to prawdziwy rarytas! Pokrojona w cieniutkie plasterki, podana z domowym chlebem, z dodatkiem cebuli czy ogórka kiszonego lub musztardą to uczta dla podniebienia. Pamiętać należy, aby to była dobrej jakości słonina, gruba i przede wszystkim bez włókien, które powodują, że nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, a tylko
Kulinarne przemysleniasosem balsamicznym. Przygotowanie jest banalnie proste. Składniki dowolne pieczywo gruszka sos balsamiczny odrobina oliwy serek śmietankowy Możecie wykorzystać dowolne pieczywo jakie lubicie. Może to być pieczywo pełnoziarniste, bagietka, chleb pszenny. Bruschetty z gruszką – jak przygotować Dowolne pieczywo kroimy w kromki. Delikatnie skrapiamy je oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na około 6 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pora, papryki, kukurydzy i jajek Ta pyszna i prosta sałatka jest niezwykle szybka w wykonaniu i wierzcie mi, możecie ją wykorzystać na wiele sposobów. Świetnie smakuje w towarzystwie chleba, ale jest też wyśmienitym dodatkiem do dań obiadowych z ziemniakiem i mięsem. Jest niezwykle aromatyczna i chrupiąca. Jest idealna na rózne imprezy i niezastąpiona na grillowane spotkania! Jak zrobić sałatkę
Z Kuchni Do Kuchninaprawdę jest o czym mówić! Wszystko o mące, czyli jej rodzaje i sposób produkcji Pod określeniem mąka kryje się sypki produkt, który najczęściej używamy do pieczenia ciast, chlebów czy naleśników . Sprawa jednak nie jest taka prosta, o czym świadczą liczne rodzaje mąk, z jakimi mamy do czynienia. Ich podział dotyczy bowiem nie tylko surowca, z jakiego zostały pozyskane
Słodkie okruszkiNiezły pasztet, jak to mówią! A ten jest naprawdę całkiem niezły. Bez dodatku mięsa, z ciecierzycy i czerwonej soczewicy. Lekki, przyjemny i łagodny w smaku. Pysznie smakował na pajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę
Raj dla Podniebienia