Orecchiette z czosnkiem, oliwą, anchois i papryczką

Orecchiette z czosnkiem, oliwą, anchois i papryczką

Orecchiette z czosnkiem, oliwą, anchois i papryczką

  Dzisiejszy przepis to coś dla tych, którzy akurat nie mają chęci i/lub czasu na długą zabawę w kuchni a chcą mimo to zjeść coś dobrego. A dobre to jest, oj mówię Wam, dobre… 😘 Niby banalna wariacja na temat ogranego aglio & olio a jednak dwa, bardzo „zwyczajne” dodatki mocno zmieniają końcowy rezultat. A mówimy tu o anchois i… bułce tartej. Tak, dobrze czytacie. Włosi już dawno temu zauważyli (i słusznie), że „parmezan dla ubogich” czyli tarty, czerstwy chleb zrumieniony na oliwie świetnie się k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasta Po Polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.