chleb - 26576 przepisów (strona:985/1772)

Rogale 107

book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  kajzerki –  bagietki –  ciabatta –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów ROGALE Ilość porcji:  8 rogali Przygotowanie : 2 h 20 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Omlet z fetą i zielonym groszkiem – sycący i pyszny 97

zaburzoną gospodarką węglowodanową. Składniki (1 porcja): 3 jajka od szczęśliwej kurki, łyżeczka oliwy z oliwek, 3 łyżki zielonego groszku konserwowego, 30g sera feta, szczypta ziół prowansalskich, 1/2 kromki chleba żytniego na zakwasie (do podania). Sposób przygotowania Najpierw jajka rozbełtaj widelcem. Następnie na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wlej masę jajeczną. Gdy omlet zacznie się ścinać to ułóż na wierzchu

Natka Pietruszki
Azjatycki kurczak z sezamem i brokułem. 124

kwas foliowy. Składniki mineralne to: żelazo, cynk, magnez, fosfor, miedź, selen, potas. Znajdziemy w nim także błonnik. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym działaniem przeciwzapalnym

Zdrowy Styl Joanny
Indyk pieczony w maśle 131

uciekły. I kilka rad na koniec: Zawartość rękawa możemy użyć do podania plastrów ciepłego indyka lub zblendować na gładką masę, przełożyć do pojemnika i mieć pyszne smarowidło do chleba. Przed zblendowaniem sosu możecie dodać do niego odrobinę chilli i soku z cytryny, zyska na charakterze i smaku. Indyk na zimno jest idealny do kanapek, sałatek czy wrapów. Mięso możecie natrzeć

ladykitchen
Mąka z płaskurki właściwości i zastosowanie 120

gluten . Płaskurka mąka – zastosowanie w kuchni Mąka z płaskurki z powodzeniem może być używana całkowicie  zamiennie z mąką pszenną . Czyli doskonale sprawdza się zarówno do wypieku ciast i chleba, jak i skład różnego rodzaju klusek czy makaronów. W przypadku tych ostatnich, ze względu na swoją wysoką elastyczność, jest o wiele lepszym dodatkiem niż zwykła mąka pszenna.  Mąkę

kruche babeczki
Barszcz czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpacka 129

sztuki ludowej i kulinarnej Ziemi Lubaczowskiej” wydanej przez Powiat Lubaczowski. Barszcz czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpacka Składniki: Zakwas: 1 szklanka mąki żytniej 3 ząbki czosnku 1 kromka razowego chleba 1/2 łyżeczki soli 1 l ciepłej wody Barszcz: 400 g buraków ćwikłowych 200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 mała główka kapusty 4 ziemniaki 2 garści fasoli „Jaś

Trzeci talerz
Szybkie roladki z pieczarkami i serem – imprezowa przekąska 161

Zagrodowe Statkiewiczówka . Miałam ostatnio okazję spróbować ich różne rodzaje i muszę przyznać, że są przepyszne. Świetnie doprawione, doskonałe w smaku. Idealne jako dodatek do sałatek, przekąsek, a nawet na chleb. Takie sery śmiało można też podać na przyjęcia w formie tzw. deski z przekąskami. W ofercie znajdziecie m.in.: Ser Swołowiak Ser dojrzewający (sprawdź dostępność na stronie) Ser wędzony Ser żuławski

Słodkie okruszki
Leczo z marchewką 236

Rozgrzewające danie jednogarnkowe. Idealne na ciepłe kolacje. Zazwyczaj podawane z chlebem ale pasuje też do ziemniaków lub klusek śląskich – w ramach urozmaicenia obiadu. Składniki: 5 papryk 2 cebule 1 średniej wielkości cukinia 200g kiełbasy 2 zabki czosnku 3 lyzki oliwy lub oleju 2 lyzki suszonego oregano 2 lyzki sosu sojowego 2 lyzki sosu Worcestershire 400g przecieru pomidorowego z kartonu/puszki

Mohiella
Pasta z fasoli i jogurtu greckiego 122

Pastę robi się szybko i jest przepyszna. Wystarczy połączyć fasolę z puszki z suszonymi pomidorami i jogurtem a potem zajadać do chleba czy samą, pyszną pastę. Polecam gorąco. Pasta fasolowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania