krem - 19817 przepisów (strona:17/1322)

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym 50

Dzisiaj podzielę się przepisem na kolejną pożywną zupę typu krem, tym razem krem brokułowy. Przepis jest nieskomplikowany, przygotujesz go z podstawowych składników. Do przepisu potrzebny będzie bulion najlepiej gotowany na jarzynach oraz mięsie drobiowym i wołowym. Przepis możesz również przygotować na samej wodzie i przyprawić np. piramidką smaku, jednak osobiście wolę wszelkie zupy przygotować na prawdziwym bulionie, który zapewnia aromatyczną(...)bulionu potrzebujesz także 1 brokuła o wadze około 500g, 1 żółtej cebuli oraz 2 ząbków czosnku. Ugotowaną zupę możesz zabielić odrobiną śmietany 18%, która nada łagodnego posmaku. Zupy typu krem możesz podać z groszkiem ptysiowym (polecam groszek ptysiowy z firmy Brześć który kupisz w Netto, jako jedyny ma super skład bez dodatku oleju palmowego) lub z grzankami ziołowymi. Grzanki możesz

ProstePesto.pl
Zupa krem z białych warzyw 55

Pyszna, aromatyczna zupa krem z białych warzyw , to idealna propozycja na przygotowanie zdrowego, domowego obiadu z bardzo prostych składników. Zazwyczaj myślimy, że pyszne dania są pracochłonne i składają się z drogich i trudno dostępnych produktów. Czasem jednak wystarczą najprostsze, klasyczne składniki, które są w każdej kuchni, aby przygotować wyjątkowy obiad dla całej rodziny. Tym bardziej, gdy przepis jest bardzo prosty(...)problemu poradzi z nim sobie nawet początkujący! Do tej grupy dań należy z pewnością przepis na zupę krem z białych warzyw . Wszystko czego potrzebujesz do przygotowania tej zupy, to kilku popularnych warzyw oraz przypraw i dodatków, które bez wątpienia znajdziesz w swojej kuchni. Podczas gotowania cały dom wypełnia cudowny zapach selera i pietruszki. Czasem wręcz trudno się doczekać, kiedy warzywa

Kuchnia Na Wypasie
TORT URODZINOWY 103

Przepyszny tort, którego nie powinno zabraknąć na żadnej imprezie urodzinowej. Puszysty biszkopt, żelka truskawkowa i jeżynowa, krem śmietankowy, krem truskawkowy a całość elegancko ale skromnie udekorowana owocami. Taki torcik przygotowałam na urodziny dla koleżanki. Przyznam Wam, że za każdym razem jak mam przygotować tort czy to dla rodziny czy dla przyjaciół, bardzo się stresuję czy tort się spodoba, czy będzie(...)napęczniała. Następnie żelatynę rozpuścić w mikrofalówce. Tak przygotowaną żelatynę wlać do jeżyn, wymieszać. Żelkę przelać do okrągłej formy wyłożonej folią spożywczą, wstawić do lodówki na około 4-5 godzin. Krem śmietankowy  ( przepis tutaj ): Składniki: * 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% * 120 g serka mascarpone * 10-12 g cukru pudru Wykonanie: Do miski wlać śmietanę, wymieszać mikserem. Na początku

Zrób to smacznie
Tort uniwersalny z malinową nutą (biszkopt jasny i ciemny) 91

Tort uniwersalny z malinową nutą poleca się na każdą okazję! Jest naprawdę przepyszny i rozpływa się w ustach, a krem z kremówki oraz serka mascarpone wzbogacony o maliny nadaje mu charakteru.  Zresztą tak samo jak biszkopt kakaowy. Tort nie jest przesłodzony i fajnie komponuje się z rześkimi owocami. Tym razem nie robiłam go dla siebie, więc ciężko mi było(...)szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki kisielu malinowego Biszkopt ciemny: 3 jajka 100g cukru (ciup mniej niż 1/2 szklanki) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80g) 2 łyżki kakao (płaskie) Krem do przełożenia: 500g śmietanki 30-36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (płaskie) około 250g malin Krem do obłożenia: 300g śmietanki 30-36% 1 łyżeczka cukru pudru (płaska

Di gotuje
Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 105

Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho dla każdego kto chce zabłysnąć wśród znajomych czymś pospolicie smacznym, a jednocześnie bardzo nietuzinkowym. Pomysł na tę szarlotkę najpierw narodził się w mojej głowie, przepis znalazłam na blogu arabeskawaniliowa.pl . Trochę poprzerabiałam, jak to jak i powstało pyszne ciacho. Pierwszy raz zrobiłam je na przyjęcie do mojej przyjaciółki i muszę przyznać(...)wyszło ;] ) Dlaczego ta szarlotka jest taka pyszna? Idealnie dobrane składniki i zróżnicowane tekstury tego ciasta sprawiają, że z chęcią sięgasz po drugi kawałek. Miękki biszkopt, smaczne i nieprzesłodzone jabłka, krem rozpływający się w ustach i prażony kokos. Taka kompozycja smaków i tekstur sprawia, że ciasto bardzo szybko znika z talerza. Nie ma się co dziwić, że szarlotka rozeszła się

SmartBake.pl
Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 256

wykorzystanie ;). Tym razem zamiast standardowego w moich tortach biszkoptu rzucanego, mamy tu trochę cięższe blaty czekoladowe, ale równie smaczne, które bardzo dobrze się kroją. Przełożyłam je dwoma rodzajami kremów - z dodatkiem nutelli ( pychotka! ) oraz śmietankowym. Wierzch wykończyłam fajną i szybką w przygotowaniu polewą z dżemu z owoców leśnych. Tort jest naprawdę pyszny i wcale nie jest pracochłonny! Najlepszy oczywiście(...)mąki pszennej tortowej 150 g masła 6 jajek 220 g cukru ( 1 szklanka ) 150 g czekolady gorzkiej lub deserowej 10 g kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem z nutellą: 200 g nutelli 100 g serka mascarpone 50 g mlecznej czekolady Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36 % 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu

Opowieści z piekarnika
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 163

Czekoladowe babeczki nadziane Nutellą i udekorowane pysznym malinowym kremem to bardzo uzależniające połączenie czekolady z malinami :). Czekoladowe babeczki z malinowym kremem zrobiłam dla moich chłopaków, w ramach podziękowań za piękne kwiaty z okazji Dnia Kobiet. Babeczki upiekłam dzień wcześniej, aby ze spokojem zdążyć je udekorować i sfotografować przed popołudniową(...)piekarnika i studzimy. Małym nożem wycinamy w babeczkach małe otwory (nie wyrzucamy resztek ciasta, ponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce

Słodki Pomysł
Różowy tort koronkowy 184

Różowy dla małej księżniczki. Upieczony jest z dwóch biszkoptów.  Jeden rozmiar 22 cm (rozmiar tortownicy) drugi  18 cm (średnica tortownicy)  Biszkopty białe. W środku przełożone kremem waniliowym z mascarpone i malinami. Na wierzchu masą maślaną, wykonaną na bezie szwajcarskiej. Ozdobiony różową koronką.  Zestaw (czyli pastę cukrową i formę silikonową) do robienia koronek kupiłam w angielskiej sieci(...)patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić Krem waniliowy 650 ml schłodzonej śmietany kremówki 350 g mascarpone 1 małą puszkę słodzonego mleka skondensowanego ( możecie użyć więcej lub mniej w zależności jaki słodki krem lubicie ) Ziarenka z laski wanilii

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Rurki z kremem budyniowym 155

pudełeczko :) Składniki: Ciasto: 3 szkl. mąki (1/2 kg) 1 kostka margaryny 1 cukier wanilinowy 1 żółtko szczypta soli 200 g śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier kryształ kolorowe posypki Krem budyniowy: 1 kostka masła 1 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 400ml mleka 1 zapach/aromat waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy kawałki miękkiej margaryny, cukier, żółtko, szczyptę soli i śmietanę(...)pozostało od ciasta i oprószamy cukrem kryształem lub kolorowymi posypkami. Pieczemy do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach (około 20-25 minut). Po przestudzeniu z każdej rurki ostrożnie wyjmujemy foremkę. Krem: W części mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i wlewamy mieszankę, chwilę gotujemy na wolnym ogniu stale mieszając. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy aromat waniliowy

Kolorowy Przepisownik
Tort truskawkowy 218

Tort truskawkowy Tort truskawkowy Tort Truskawkowy- pyszne połączenie świeżości truskawek i śmietanki. Na nasz pyszny tort truskawkowy składa się domowy, puszysty biszkop,przełożony pysznym kremem ze świeżych truskawek. To wszystko pod pierzynką z delikatnego kremu śmietankowego, a w elemencie ozdoby truskawki i śmietankowe zdobienia! Brzmi pysznie?! Zapraszamy do przepisu sporzadzonego krok po kroku (+zdjęcia) i Życzymy SMACZNEGO!!! SKŁADNIKI NA BISZKOPT(...)jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: 250g. truskawek 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400ml. śmietany kremówki 36% DO OZDOBY: 250g. świeżych truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250g. serka

Domowe Torty
Tort fistaszkowy z nutą kawy i karmelem czekoladowym 183

domowego batonika Snickers , jako że mój mąż uwielbia te batoniki. Czy dobrze trafiłam w gust, to się dopiero okaże. Tort składa się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawowym likierem, przełożony kremem na bazie masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami, oraz karmelem czekoladowym. Tort przyozdobiłam kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, kawy i kakao oraz różami z kremu maślanego. Przygotowanie tortu jest bardzo(...)szybkie, warto wcześniej przygotować sobie róże oraz upiec biszkopt. Inspiracja na krem Moje Wypieki. Składniki na tort o średnicy 18 cm: 4 jajka rozmiar L, w temperaturze pokojowej 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 5 łyżek kakao Mąkę pszenną i kakao dokładnie wymieszać, przesiać, odstawić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować. Piekarnik rozgrzać

moj przepis na
Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym 222

Bardzo delikatne kruche babeczki o smaku orzechów i kawy z dwoma kremami – czekoladowym i maślanym. Ich przygotowanie jest proste i jedynie wylepianie foremek ciastem zajmuje trochę czasu. Składniki na około 20 babeczek: 400 g mąki pszennej 35 g zmielonych orzechów włoskich 110 g brązowego cukru 220 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka kawy szczypta soli Składniki na krem maślany(...)miękkiego masła 200 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Składniki na krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella (może być tańszy, mniej znanej marki) 50 g gorzkiej czekolady Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy zmielone orzechy, pokrojone w kostkę masło, cukier, małą szczyptę soli i łyżeczkę kawy. Składniki siekamy ze sobą

Trzeci talerz
Tarta z Crème Pâtissière 156

mojprzepisna.pl | Tarta z Crème Pâtissière Od dawna chciałam zrobić ten krem, bo zawsze mnie intrygował. Co się okazało, jest to po prostu waniliowy krem, w składzie podobny do naszego poczciwego budyniu. Jest jednak delikatniejszy, bardziej kremowy, mocno waniliowy. Jego konsystencja bardziej przypomina krem karpatkowy niż budyń. Nie zawiera barwników, ani zbędnych dodatków. Aby był jeszcze bardziej aksamitny, zamiast części mleka(...)można dodać śmietanę kremówkę (pół na pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu tortu i nie mogłam się opanować przed zjedzeniem na tzw. sucho) Krem Crème Pâtissière dobrze przygotować dzień wcześniej, aby przestygł. Kremem z podanych składników wypełniłam jedną

moj przepis na
Pierogi z kremem rabarbarowym 118

Długo zastanawiałam się jak wykorzystać przygotowany wcześniej śmietanowy krem rabarbarowy. Myślałam o cieście, lodach, ale skończyło się na pierogach. To była dobra decyzja – cieniutkie ciasto idealnie komponowało się ze słodkim, ale odrobinę kwaśnym nadzieniem. Wspaniały letni obiad. Zapraszam! Do przygotowania ok 20 pierogów potrzebujemy: – 2 szklanki mąki pszennej – 1/2 szklanki gorącej wody – 1 jajko – łyżkę(...)oleju – szczyptą soli – krem rabarbarowy Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, olej i wlewamy cienką stróżką wodę. Mieszamy drewnianą łyżką, wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy za pomocą szklanki koła. Do każdego nakładamy po łyżeczce kremu rabarbarowego, sklejamy. Gotujemy w wodzie z dodatkiem oleju i łyżeczki cukru. Po wypłynięciu pierogów gotujemy je jeszcze ok 5 minut, po czym gorące

Szybko Tanio Smacznie
Tort czekoladowo-miętowy 230

jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden krem to krem maślany (czekoladowo-miętowy), natomiast drugi to krem miętowy z bitej śmietany. Idealnie ze sobą współgrają - jeden cięższy, kremowy, bardziej zwięzły, natomiast drugi delikatny, leciutki i rozpływający się(...)ustach. Przyznaję, że obawiałam się czy krem na bazie masła to na pewno dobry pomysł, czy nie będzie za ciężki, jednak to połączenie tutaj jest naprawdę świetne. Ciemna i jasna warstwa kremu razem tworzą idealny duet (tak jak czekolada i mięta ;) Ważnym elementem w tym torcie jest mięta. Najlepiej taka ogródkowa, mocna, intensywna. Ostatnio kupiłam doniczkę mięty w jednym

Jedzeniomania