krem - 19817 przepisów (strona:24/1322)

Tort – pomysł na dekorację V 321

Tort udekorowany prostym sposobem przy użyciu zaledwie jednej tylki, choć ciasto obłożone jest dwiema różnymi masami i udekorowane dwoma kremami. Kolory i ozdobne dodatki dobrane są do okoliczności – na urodziny mężczyzny. Nie zamieszczam przepisu na sam tort, bo nie taki jest cel tego wpisu. Dekoracja tego tortu składa się z kilku elementów: - masy do obłożenia tortu z boku - rurek waflowych(...)kremem czekoladowym - masy do obłożenia wierzchu tortu - kremu do wykonania spirali - kremu do wykonania dekoracyjnych kwiatów - dodatków: wstążek i jadalnych koralików Masa do obłożenia boku tortu średnicy 21-23 cm : 250 ml śmietany kremówki 36% 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając

Trzeci talerz
Krem z dyni i gruszki i poranne niespodzianki czyli Zupowe wtorki (we środę) odc.31 136

Zobaczyłam ją jakiś czas temu w Kornikowej Kuchni, ale nie zapisałam przepisu. Szukałam potem i szukałam aż w końcu desperacko zaczęłam poszukiwania w facebookowych postach i znalazłam!!! pyszny krem z dyni i gruszki wzbogacony o aromat rozmarynu. Niestety wtorek minął i jadłam ją dopiero dziś. Był to idealny posiłek po spacerze w taki zimny i wietrzny dzień.Krem z dyni

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem z Pieczonej Papryki czyli Zupowy Wtorek odc.33 100

bazie zupy zobaczonej w "Moich smakach życia" zrobiłam ten żółciutki aromatyczny krem. Wspaniały! Córcia przeświadczona tudzież przekonana przeze mnie, że je zupę z żółtych pomidorów zjadła dwie miseczki :) do zdjęć pozuje miseczka z motywem ziemniaka, TA przywieziona z Nosowa :)Krem z Pieczonej Papryki6 żółtych papryk4 ziemniaki średniej wielkości, obrane, umyte i pokrojone w kostkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem ze szparagów z mascarpone, białkami oraz pestkami dyni 140

utrzeć w kąpieli wodnej i dodać do zupy. Później wywar z warzywami zmiksować i w razie potrzeby utrzeć przez sito ponieważ szparagów nie da się dokładnie zmiksować na gładki krem. Odpady ze szparagów (łyka) wyrzucić. Doprawić sosem sojowym, białym pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą imbiru. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i dodać do zupy. Białka ubić na sztywno(...)odrobiną soli i udekorować nimi zupę. Talerz zupy można udekorować świeżymi ziołami. Zupka dobrze smakuje z grzankami albo tostami. Krem ze szparagów

Bon Appetit Małgorzaty
Krem z pieczonej papryki z domowymi zacierkami 152

także opiec na funkcji grill przez ok. 15 minut. Czosnek i cebulę zostawiamy w łupinach i obieramy dopiero po upieczeniu. Obieramy czosnek, cebulę, pomidory, papryki i miksujemy na gładki krem. Gdy powstanie gładka emulsja,  dodajemy bulion. I całość zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 1/4 szklanki śmietanki kremówki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy czarnym sezamem. zupę podajemy z zacierkami(...)krem z pieczonej paprykiZacierki

Bon Appetit Małgorzaty
Krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym 164

Cały rok czekam na pomidorki z działki i na wszelakie zupy z ich udziałem. Zupa z pieczonych pomidorów ma całkiem inny smak niż krem ze świeżych pomidorów. Warto wypróbować szczególnie z ulubionym serem pleśniowym.Składniki:kilogram pomidorówpól litra bulionu z włoszczyznygłówka czosnkuoliwa z oliwektymianekrozmarynbazyliasól, pieprzkawałek sera pleśniowego u mnie lazurowy Pomidory myjemy, osuszamy i przekrawamy na ósemki. Blasze do pieczenia(...)obrane pomidory, zioła oraz wyciskamy upieczony  czosnek. Chwilę gotujemy wszystko razem a potem miksujemy w blenderze. Zupę dekorujemy świeżą bazylią. Zupę podajemy z serem pleśniowym. Niebo w gębie! krem z pieczonych pomidorów z serem pleśniowym

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa krem z pieczarek i serków topionych 196

Często robię tę zupę na przyjęcia, gdy gościom już brakuję sił.  Na ożywienie - gorąca zupa krem jest idealna. Na następny dzień sprawdza się jeszcze lepiej :PSkładniki:40 - 50 dag pieczarekmrożona włoszczyzna w słupkach (3 garści)2 cebuleoliwa do smażenia4 - 5 ziemniaków 3 serki topione, śmietankowe (kwadraty)natka pietruszkisól, pieprzPieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać i wszystko podsmażyć na oliwie(...)małym ogniu aż serki się rozpuszczą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość zupy zmiksować w blenderze, albo nie miksować jeśli ktoś lubi tradycyjne zupy. Udekorować natką pietruszki.zupa krem z pieczarek i serków topionychzupa przed zmiksowaniem

Bon Appetit Małgorzaty
Krem brokułowy ze szczypiorkiem i kaszą Quinna 138

kroimy w kostkę, por w piórka i podsmażamy na oliwie. Następnie por i cebulę dodajemy do zupy.   doprawiamy sola i pieprzem. Zupę miksujemy w blenderze na jednolity krem.  Zupę rozlewamy na talerze, robimy kleksy ze śmietany, doprawiamy ziołami oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem.Ziarna kaszy umieszczamy na sitku i płuczemy pod bieżąca wodą.  Następnie kaszę(...)wrzenia, zmniejszamy ogień do i  gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, aż ziarna wchłoną całą wodę, staną się lekko przezroczyste i al dente.  Kaszę podajemy z zupą.krem z brokułów

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa-krem: kartoflanka z serem i boczkiem 177

kartoflanka jeszcze bez seraStara poczciwa kartoflanka w odsłonie bardziej wykwintnej ;) Najpierw zrobiłam zwykła zupę - krem kartoflankę a dopiero przy odgrzewaniu zupy dodałam goudę. Zupa jest bardzo tania, prosta i syta. Polecam :)Składniki:około 70 dag ziemniaków u mnie było około (8 ziemniaków średniej wielkości)2 duże cebule2 średnie marchwie1 pietruszka15 dag wędzonego boczku20 dag żółtego sera (można pominąć(...)obieramy. warzywa zalewamy wodą i  gotujemy do miękkości. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i dodajemy do zupy.  Po ugotowaniu warzyw, miksujemy zupę na gładki krem. Do zupy dodajemy tarty ser i czekamy aż się rozpuści cały czas mieszając. Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę. Następnie boczek dodajemy do zupy.  Zupę doprawiamy

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa krem z pieczarek 169

Myślę, że ten krem powinien z łatwością znaleźć swoich wielbicieli. Przepis znalazłam u Magdy. Smaczna - polecam!Składniki:500 g pieczarek500 g ziemniaków2 cebulkisól, pieprzewentualnie kostka drobiowawodanatka pietruszkiSposób przygotowania:1. Obieramy warzywa. Ziemniaki gotujemy w wodzie z dodatkiem soli lub kostki drobiowej.(ilość wedle uznania - byle nie za dużo bo krem będzie za rzadki)2. Cebulę siekamy, pieczarki kroimy na talarki

Kuchnia domowa Ani
Ciasto marchewkowe z kremem 338

minut w 180 st. C (do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na dwa blaty.2. Śmietankę ubijamy, dodajemy mascarpone, a na koniec słodzimy do smaku i dodajemy aromat. Krem wykładamy na ciasto, przykrywamy drugim blatem ciasta i wkładamy do lodówki.3. Zagotowujemy 1 i 1/2 szklanki soku, w pozostałej części rozpuszczamy budyń. Na gotujący się sok wlewamy budyń, gotujemy

Kuchnia domowa Ani
Tort z maki gryczanej z kremem z czarnego bzu 158

smakow.Nie jestem fanka tortow,ale maly rodzinny jubileusz sprawil,ze jednak pomysl z upieczeniem tortu zrealizowalam.W przepisie,ktory czekal na swoja kolejke zaintrygowal mnie biszkopt z maki gryczynej ,przlozony kremem z czarnego bzu.Bardzo bylam ciekawa tej kompozycji smakowej w realu.Przeczucie mnie nie zawiodlo,bo tort jest przepyszny.Calosc idealnie wywazona smakowo,a posmak gryki,ktory nie kazdemu przypadnie do gustu ,tutaj(...)tylko super zdrowe skladniki,ale jest rowniez niskokaloryczny.Skladniki na spod biszkoptowy:200 g drobnego cukru4 jajka9 lyzek oleju np.rzepakowegp200 g maki gryczanej1 czubata lyzeczka proszku do pieczeniaSkladniki na krem:375 soku z czarnego bzu100 g drobnego cukru1 op.budyniu waniliowego1 op.zelatyny w proszku lub w listkach400 g smietany kremowkiOzdoba gory:250 g soku z czarnego bzu2 lyzki drobnego cukru1 op.Tortenguss

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z czosnkiem niedźwiedzim 124

Wiosenna,zielona zupa krem na pozegnaie zbiorow czosnku niedzwiedziego.Koniec zachwytow nad jego urokami.Czosnek przekwitl bezpowrotnie,liscie zaczynaja zolknac.Zdazylam zebrac doslownie ostatnie kwiatki,sa jadalne tak jak liscie. Nastepne zbiory w przyszlym roku.Zupa jest bardzo aromatyczna i lekko pikantna,wlasnie dzieki zielonym listkom czosnku.Skladniki na 4 porcje:50-60 g lisci czosnku niedzwiedziego ( spora garsc)3-4 ziemniaki1 cebula1 zabek czosnku0

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cannoli nadziewane kremem z o smaku limonki 139

należy przygotować nadzienie z serka ricotta. Śmietankę ubić na sztywno. Serek ricotta wymieszać z cukrem pudrem, sokiem z limonki i otartą skórką, a następnie delikatnie połączyć z ubitą śmietanką. Krem najlepiej schłodzić przed użyciem w lodówce przez około 20 minut. Cannoli najlepiej napełniać bezpośrednio przed podaniem (fot.3), ponieważ dzięki temu ciasto będzie chrupiące, a krem chłodny i puszysty. Na koniec

Świat Ciasta
Zupa krem z dyni z imbirem 222

Myślę, że każdy z was, w chłodne jesienne dni, szuka pomysłów na rozgrzewające potrawy. Jedną z nich na pewno jest moja propozycja na zupę krem z dyni z imbirem. Składniki: Ćwiartka dyni Włoszczyzna (marchew, por, seler, pietruszka) 500g porcji rosołowej z kurczaka (można zrobić wywar bez mięsa) 3cm świeżego imbiru (można zastąpić… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy