Zupa-krem: kartoflanka z serem i boczkiem

Zupa-krem: kartoflanka z serem i boczkiem

Zupa-krem: kartoflanka z serem i boczkiem

kartoflanka jeszcze bez seraStara poczciwa kartoflanka w odsłonie bardziej wykwintnej ;) Najpierw zrobiłam zwykła zupę - krem kartoflankę a dopiero przy odgrzewaniu zupy dodałam goudę. Zupa jest bardzo tania, prosta i syta. Polecam :)Składniki:około 70 dag ziemniaków u mnie było około (8 ziemniaków średniej wielkości)2 duże cebule2 średnie marchwie1 pietruszka15 dag wędzonego boczku20 dag żółtego sera (można pominąć)sól, pieprzsuszony tymianek, zioła prowansalskieZiemniaki obieramy, kroimy na mniej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.