krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:294/534)

Malzenstwo doskonale... 189

powinna w wyniku czego biszkopt pozostawial wiele do zyczenia. I tak ku memu zaskoczeniu nie bylo czuc, ze cos z nim nie tak. To chyba zasluga tego genialnego kremu z czekolady, mascaropne i kremowki. Nie bez znaczenia pozostal tez olejek pomaranczowy i swieza pomarancza, bo wydaje mi sie, ze to wlasnie one dodawaly temu ciastu calego aromatu i charakteru. Mimo(...)smietany w proszku pamarancza do dekoracji 100g gorzkiej czekolady pamarancza Czekolade rozpuszczamy w kapieli wodnej. Trzeba uwazac zeby jej nie przegrzac, bo zrobi sie czekoladowa skamielina. Mikserem ubijamy kremowki z cukrem pudrem. Jesli lubimy slodkie kremy dajemy wiecej cukru pudru, najlepiej jest sprobowac jaka ilosc nam odpowiada. W trakcie ubiajania dodajemy tez usztywniacz do smietany i serek mascaropne. Na koncu

Przysmaki Karolki
CIASTO 3 BIT NA BISZKOPCIE 128

Piekłam wielokrotnie to ciasto jednak nigdy nie udało mi się zrobić zdjęć, tak szybko znikało ;) SKŁADNIKI: BISZKOPT Z TEGO PRZEPISU: KLIK KREM: 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy masło 200 g ORAZ: puszka masy krówkowej Gostyń  duża paczka herbatników maślanych ŚMIETANA: 0,5 l śmietany(...)łyżka żelatyny łyżka cukru pudru DEKORACJA: polewa czekoladowa zrobiona z połowy porcji-  KLIK WYKONANIE: Biszkopt pieczemy w blaszce o wym: 25/40 cm. Przecinamy na pół. KREM:   S zklankę mleka gotujemy razem z cukrem, w połowie szklanki mleka mieszamy budyń. Wlewamy i gotujemy, cały czas mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy

Pani na deser
Tort piernikowy 131

najbliższym czasie? Ten tort to będzie zawsze dobry wybór. Pieczenie blatów zajmuje chwilę, dlatego możecie zrobić to poprzedniego dnia a przed podaniem przygotować krem i złożyć tort. Zapraszam na przepis. Polecam Wam także przepisy: – tort czekoladowy z owocami – tort wiśniowy – tort bezowy z malinami – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami TORT PIERNIKOWY Przygotowanie(...)cukier z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej 250 ml oleju roślinnego 300 ml maślanki 3 jajka 3 łyżki likieru amaretto lub rumu Składniki krem: 250 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe pestki z połowy granata 5-6 łyżek konfitury śliwkowej lub wiśniowej PRZYGOTOWANIE: BLATY TORTU

nietylkopasta.pl
Proste cakepops – ciasto na patyczkach 337

niego trochę kremu maślanego lub żeby masa nie była zbyt słodka po prostu miękkie masło. Do przygotowania dzisiejszych lizaków oprócz babeczek i kremu potrzebne będą: patyczki na lizaki (można zastąpić je patyczkami do szaszłyków). Polewa czekoladowa lub waniliowa (ja kupiłam swoją w Lidlu – ma idealną konsystencję i można maczać lizaki prosto z pudełeczka, w którym jest sprzedawana). Masa cukrowa

Ciastkozercy
Torty – podstawy wykonania i potrzebne narzędzia 148

kremami, żelkami, musami itp), dzięki czemu tort wychodzi równiutki. Rant cukierniczy co prawda nie ma spodu jak klasyczna blaszka, ale uwierzcie mi, pieczenie w nim biszkoptu to żaden problem. Wystarczy spód wyłożyć papierem do pieczenia i od dołu owinąć szczelnie folią spożywczą. Mikser lub robot planetarny – bez tego ciężko będzie zrobić tort. Zarówno zrobienie biszkoptu, jak i kremów oraz(...)mniejszą średnice niż biszkopt, gdyż będzie ona zatopiona w kremie. *** Kremy – przepisów jest całe mnóstwo, od wyboru do koloru. Ja zazwyczaj robię jedną bazę ze śmietanki i mascarpone, dzielę na 2,3,4 części – w zależności ile tort ma mieć przełożeń i każdej nadaje inny smak, np czekoladowy, kokosowy, owocowy, oreo itp. *** Krem/tynk maślany do obłożenia tortu- tutaj

Blog z Apetytem
Ciasto z masą i musem czekoladowym 132

Ciasto z masą i musem czekoladowym Składniki na biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa mleczna 200 g masła ½ szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku ½ szklanka cukru Mus czekoladowy 250 g serka mascarpone 100g gorzkiej czekolady 150 ml śmietanki 30% Wykonanie Białka ubić z cukrem na sztywną pianę(...)przemian mleko w proszku i zagotowane mleko z cukrem. Wykonanie kremu Śmietankę mocno podgrzać, zalać posiekaną czekoladą i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Ostudzoną śmietankę (dodawać małymi partiami)  miksować z serkiem mascarpone. Gotowy krem przełożyć  ma mleczna masę. Przed podaniem ciasto z masą i musem czekoladowym schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypać kakao. Artykuł

Pomysłowa kuchnia
Truskawkowa pychotka 224

letnim. Mimo , że sezon na świeże truskawki mamy już za sobą, to wierzę , że zamroziliście trochę na zapas :) Dzisiejszy przekładaniec to kruche ciasto z niebiańską masą truskawkową, puszysty waniliowy krem z nutą ajerkoniaku, mocnoczekoladową polewa , a w środku ciacha bonus w postaci biszkoptów- co by ciastu dodać kilka centymetrów :) W końcu nawet ciasto musi wyglądać , aby zjednać sobie wielbicieli;) Najlepsze(...)cukier i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Wsypujemy suche galaretki. Gotujemy jeszcze 5 minut. Lekko studzimy. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa wiórki waflowe do dekoracji WYKONANIE: blat ciasta kruchego masa truskawkowa biszkopty krem blat ciasta kruchego polewa + wiórki waflowe Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans

Domowe ciasta
Dietetyczna Nutella 200

Coś pysznego! Kremowa, orzechowa, czekoladowa, zdrowa i bez sztucznych dodatków <3 Ponadto błyskawiczna w przygotowaniu, tańsza niż oryginał, bez oleju palmowego czy cukru (brr...). Czy muszę bardziej Was zachęcać? Domowa, dietetyczna Nutella znakomicie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, owsianek, kanapek czy też jako dip do świeżych owoców. Polecam gorąco! Składniki: 200 g orzechów laskowych 2 czubate łyżki ciemnego(...)Orzechy uprażyć na suchej patelni, aż zaczną pękać skórki. Obrać część z nich (nie musi być bardzo dokładnie). Umieścić w food procesorze (lub mocny blender) i zmielić na gładki krem, dodać kakao, miód i mleko i ponownie zmiksować. Jeśli krem będzie zbyt gęsty - dolać więcej mleka. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
MILKY WAY - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 3009

ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM. Składniki na krem: 3/4 szklanki mleka, opakowanie cukru wanilinowego, około 1/2 szklanki cukru, około 400-420 g mleka w proszku, opakowanie masła (nie margaryny!) - wcześniej wyjąć z lodówki, aby miało temp. pokojową Składniki na polewę czekoladową: 2 czekolady mleczne (każda po 100 g) - można użyć gorzkiej lub pół na pół około(...)puch. Cały czas miksując dodaję na przemian porcję mleka w proszku i mleka gotowanego. Miksuję do czasu otrzymania gładkiego kremu na niskich obrotach. Śmietanę zagotowuję, zestawiam z ognia, dokładnie mieszam z czekoladą (wcześniej połamaną w kostkę), aż uzyskam gładką polewę czekoladową. Odkładam, aby nieco przestygła. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwę herbatników, wylewam 1/2 masy mlecznej, następnie kolejno: herbatniki, pozostała

JejKuchnia
CIASTO COCA COLA bez pieczenia 185

filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO COCA COLA BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Krem śmietanowy: śmietanka kremówka 30%  (600 ml.) mascarpone (500 g) cukier puder (2 łyżki) Ganache czekoladowy:   śmietanka kremówka 30 % (200 ml.) czekolada gorzka ( 100 g) czekolada mleczna (100 g) Dodatkowo: herbatniki ciemne (40 szt.) 3 opakowania galaretki cola

RITA food channel
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 288

Tort czekoladowo-wiśniowy, tort szwarcwaldzki czy też black forest cake to klasyka smaków. Czekolada wspaniale komponuje się z wiśniami a dodatek puszystego śmietankowego kremu idealnie dopełnia smak. Tort powstał dość spontanicznie - z okazji urodzin mojego bloga. Pomyślałam, że pierwsze urodziny zasługują na wyjątkową oprawę bo zdarzają się przecież tylko raz :-) A ciasto... znikło w ekspresowym tempie przy akompaniamencie pomrukiwań mmmm(...)kompotu. Posmarować je dość grubą warstwą kremu śmietankowego. Nałożyć drugi blat ciasta, ponownie nasączyć go likierem, posmarować pozostałym dżemem, ułożyć wiśnie. Posmarować wierzch i boki ciasta pozostałą masą śmietankową.  Odłożoną masę śmietankową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego dużą gwiazdką (1M) i wycisnąć kwiatki wokół obrzeża tortu. Środek i boki tortu posypać czekoladowymi płatkami i rulonikami. Udekorować wierzch ciasta wisienkami

maniapieczenia
Metrowiec. 1599

Kiedyś zrobienie tego ciasta wydawało mi się bardzo trudne jednak wbrew pozorom jest banalnie proste. Ciasto z kremem na bazie masła i budyniu, który jest bardzo puszysty i delikatny. Krem budyniowy idealnie pasuje do ciasta z dodatkiem oleju. Ciasto polane mocno czekoladową polewą. Zdecydowanie smak dzieciństwa. Ciasto, które w wielu domach pewnie jest zapomniane jednak zachęcam Was do jego zrobienia(...)wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia z górką 200 g mąki pszennej odejmujemy 2 łyżki i w to miejsce wsypujemy kakao 2 łyżki kakao 1 szczypta soli Składniki na krem: 2 szklanki mleka 40 g mąki ziemniaczanej t.j. 2 czubate łyżki 4 żółtka 80 g cukru t.j. 6 łyżek 300 g masła 82 % Składniki na polewę: 150 g masła

To co lubię - gotuję i polecam
Brownie z malinami 201

Cudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej 2 ły ż ki kakao szczypta soli   Krem: 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru śmietan(...)puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i kakao oraz szczyptę soli. Wymieszać. Formę 21x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę czekoladową. Brownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.   Krem: zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem.  Wyłożyć na ostudzone brownie. Schłodzić

Smakołyki Asi