masę. Przełożenie - wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Na dolny biszkopt rozsmarować puszkę masy krówkowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i rozsmarować 3/4 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem i lekko posmarować boki kremem. Wierzch ciasta posypać startą białą czekoladą. Rada: Zamiast masy krówkowej o smaku tiramisu można użyć innego smaku
Ciastka - domowe słodkościHerbaciana babka Babka na Coca Coli Babkba bananowo- kawowa Muffinki z musli Muffinki czekoladowe Muffinki jogurtowo- miodowe Muffinki dwukolorowe Muffinki czekoladowe z wiśniami Muffinki czekoladowo- kawowe Ciastka / trufle / inne Kruche ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka
W Moim Magicznym Domuciasta: W blaszce umieszczamy jeden biszkopt ciemny, nasączamy go i wykładamy na 1/2 cz. kremu. Następnie kładziemy jasny biszkopt, na nim rozsmarowujemy pozostałą część kremu i kładziemy drugi ciemny biszkopt, który nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzenianastępnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego
Cynamonowe szczęściegorącą herbatą. Szybko wlałam w siebie zawartość, starając nie poparzyć się za mocno, i pojechałam do pracy. A tam czekały na mnie rolady (czekoladowe, pistacjowe, orzechowe i marcepanowe), dużo czerwonego marcepanu, a na koniec krem waniliowy, który złośliwie postanowił nie tężeć. Na szczęście w końcu opanowałyśmy jego krnąbrną naturę, i mogłyśmy udać się do domów na zasłużony odpoczynek. Muszę
Pożeraczka, czyli raz adobrzegazu i wmieszać w krem masło. Miodowe ciasto należy przeciąć na pół. Polać połową kremu i przykryć biszkoptem. Na biszkopt idzie druga połowa kremu i druga część miodowego ciasta. Wierzch można polać ulubioną polewą czekoladową (ja zrobiłam polewę z mlecznej i białej czekolady
Kulinarne InspiracjeOstatnio wypróbowuje różne kremy i nadzienia do wafli, były już wafelki kokosowe , rumowe , kajmakowe , czekoladowe w postaci tortu i bardziej gorzkie z orzechami . Teraz postanowiłam zrobić takie w bardziej orzeźwiającej wersji, by smak kojarzył nam się bardziej z latem. Inspiracja powstała na szybko, a dodatek świeżej skórki z cytryny był strzałem w dziesiątkę! Pokochałam ten smak :) Składniki: 250g masła
Smakowy Rajprzekrawamy na dwie lub trzy części. Każdą smarujemy dżemem żurawinowym zmieszanym z rumem. Na spód wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim biszkoptem i rozsmarowujemy resztę kremu. Wierzch i boki dekorujemy bitą śmietaną, owocami, pisakami, oprószamy wiórkami czekoladowymi Smacznego! P.S. sok papaja- mango można zastąpi innym np.: marchewkowo- pomarańczowym, albo truskawkowym i wtedy zamiast egzotycznych owoców dekorujemy odpowiednio pomarańczami lub truskawkami
Luźna KuchniaNieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 80 g mąki tortowej (0,4 szklanki
Słodka Stronawysokiego pojemnika wlewamy śmietanę, dodajemy mascarpone i cukier puder, ubijamy na wolnych obrotach do uzyskania gęstego kremu. Do czekolady dodajemy małymi partiami mascarpone, mieszając dokładnie. Następnie masę czekoladową dodajemy w 2-3 porcjach do ubitej śmietany, miksując krótko do połączenia się składników, na koniec dodajemy wiórki. Przekładamy do formy
Kulinarne przygody Gatitymleka, cukru i mąki ugotować budyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce
Praktyczna plWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kostka wiśniowa to przekładane ciasto kakaowymi blatami z kremem z wiśni (poza sezonem można użyć mrożonych). Całość udekorowana jest czekoladowym sosem z dodatkową wiśnią na każdej kostce. Ciasto wyszło pyszne, rozpływające się w ustach. Wiśnie i czekolada to idealne połączenie smakowe. Post Kostka wiśniowa pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujemasła, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 2 łyżeczki ciemnego kakao, 2 łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 250 ml kremówki, 1 opakowanie śmietan-fix, 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: ½ puszki kajmaku, 1-2 banany, sok z cytryny, wiórki czekoladowe do posypania WYKONANIE Ciasto: mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy(...)kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Na spód tartaletek nakładamy kajmak, następnie układamy plastry banana, które skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekoladowymi. Schładzamy w lodówce
słodki bratekprosi, bo widzi je w różnych bajkach. Dziś akurat nabrałam ochoty na coś słodkiego, czekoladowego, a w domu nie było kupnych słodyczy. Postanowiłam więc zrobić muffinki z ciasta czekoladowego. Ciasto zrobiłam z dodatkiem oleju, żeby nie było suche. Ponieważ jednak nie przepadam za ciastami bez kremów czy dodatków, to postanowiłam dodać do nich ser biały. Dzięki temu muffinki nabrały dodatkowej(...)wszystko wymieszać bez blendowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Silikonową formę do muffinek wyłożyłam papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyłam po dużej łyżce ciasta czekoladowego. Na ciasto czekoladowe nałożyłam po łyżeczce masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków przemieszałam ciasto czekoladowe z serem, żeby ser nie stanowił jednej plamy tylko rozszedł się po babeczce. Muffinki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 25 minut
Waniliowe Improwizacje