krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:287/534)

Sernik z brzoskwiniami 654

brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym . Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180 o C Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura

coolinarnastrefa.blogspot.com
Torcik winogronowy 168

Pyszny owocowy torcik z dodatkiem czekoladowych rurek i krokantu orzechowego. Nie wszyscy domownicy lubią torty z kremami maślanymi, więc zrobiłam z masą owocową.                                                          Torcik winogronowy Składniki: Biszkopt jajka-6 szt cukier(...)maliny - 1,5 szkl cukier - 3/4 szkl mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l żelatyna - 10 płaskich łyżeczek woda do żelatyny - 6 łyżek Dodatkowo ; krokant z orzecha laskowego -  CUKIETERIA czekoladowe rurki pokruszone -  CUKIETERIA mięta do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany stopniowo dodawać cukier, dobrze ubić. Następnie dodawać po jednym

Kuchnia Danusi
Tarta bardzo czekoladowa z malinami 121

Recipe Print Ciasto 250 g mąki pszennej 4 czubate łyżki cukru 3 łyżki kakao, takie z górką 1 jajko 150 g zimnego masła Krem 2 tabliczki czekolady ( ja użyłam 1 gorzką i 1 mleczną- i masa czekoladowa była mocno wytrawna, dla lubiących słodsze wersje polecam tylko pół gorzkiej czekolady i 1,5 tabliczki mlecznej) 4 łyżki śmietanki 30% małe pudełeczko

Rusty Fork
Brownie i gruszki w miodowo-migdałowym kremie 181

Przepyszne połączenie aksamitnego ciasta Brownie z jaglanym kremem i gruszkami karmelizowanymi w miodzie. Ciasto inne niż wszystkie i raczej dla koneserów nietypowych smaków niż dla wielbicieli słodkości.  Głównymi bohaterami mojego spodu zostali  (uwaga,uwaga...) - czerwona fasola i banany! Ta pierwsza po raz pierwszy pojawiła się u mnie w słodkim wypieku, ale głęboko wierzę(...)ostatnia rola i będzie dalej rozwijać swoją karierę w kuchni. Na dodatek jest niemalże niewyczuwalna w cieście i razem z bananami tworzy kremowy, aksamitny, czekoladowy spód bogaty w wiele wartości odżywczych. A wszystko dopełnia przepyszny krem jaglany z masłem migdałowym i gruszkami w miodzie. No nic tylko zajadać. Składniki: fasolowe brownie puszka czerwonej fasoli 2 duże banany 2 duże jajka

Kuchnia Ellie
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 622

pominąć kardamon) Krem budyniowy: 500ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (polecam Dr.Oetker) 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 1 opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można(...)ciasto znów wstawić do lodówki, aż galaretka całkiem stężeje. 13. Na galaretkę z biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:)   Zapraszam

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8449

pominąć kardamon) Krem budyniowy: 500ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (polecam Dr.Oetker) 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 1 opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można(...)ciasto znów wstawić do lodówki, aż galaretka całkiem stężeje. 13. Na galaretkę z biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:)   Zapraszam

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z cukinią 389

przepisowi na to pyszne i bardzo wilgotne ciasto czekoladowe z cukinią – znalezionemu u Oli , chętniej teraz sięgnięcie po to warzywo Zapraszam na pyszne ciasto czekoladowe z cukinią :)! Ciasto czekoladowe z cukinią Składniki: 3 jajka 180 g cukru 100 ml oleju 250 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu(...)Mascarpone wymieszać z kakao i cukrem i dolewać po trochu przestudzoną czekoladę. Ciasto przekroić na pół i przełożyć połową kremu a wierzch posmarować resztą kremu. Na wierzchu posypać można startą czekoladę. Smacznego Post Ciasto czekoladowe z cukinią pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Miętowe czekoladki i frufle. 170

silikonową na czekoladki lub lód smarujemy rozpuszczoną czekoladą. Wstawiamy do lodówki i znów foremki pokrywamy warstwą czekolady. Następnie wypełniamy środek naszą czekoladowo-miętową masą ( pamiętając o zostawieniu miejsca na warstwę czekolady ) i wstawiamy do lodówki razem z pozostałym kremem. Po kilkunastu minutach wyjmujemy nasze czekoladki i zalewamy je roztopioną czekoladą. Czekamy, aż czekolada zastygnie i gotowe. Trufle. Schłodzoną masę czekoladowo

Malinowe Pocałunki
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 164

żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem orzechowy 250 g wyłuskanych orzechów włoskich 250 g miękkiego masła  100 g cukru pudru 200 ml mleka Masa jabłkowa 800 g jabłek 50 g cukru trzcinowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cynamonu Polewa czekoladowa 250 g masła 50 g cukru(...)delikatnie dociskamy do jabłek. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Po kilku minutach, gdy masa jabłkowa wystygnie, na wierzchu drugiego placka rozsmarowujemy krem orzechowy, wyrównując wierzch ciasta. Ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Polewa czekoladowa W międzyczasie, gdy ciasto się chłodzi, przygotowujemy polewę czekoladową.  W garnuszku zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy masło

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy z żurawiną 76

Dodaj do koszyka Zobacz też inne moje przepisy na torty: – Tort tiramisu – Tort czekoladowy z malinami – Tort piernikowy – Tort czekoladowy z owocami leśnymi – Beza z owocami – Tort Pavlova – Tort z nutellą i truskawkami TORT CZEKOLADOWY Z ŻURAWINĄ Przygotowanie : 2 h + chłodzenie Składniki tort: 4 jajka 200 g mąki pszennej 175 ml oleju(...)której podasz tort połóż pierwszy blat, na nim rozsmaruj 1/3 kremu. Połóż drugi blat i tym razem dodaj trochę więcej niż połowę frużeliny. Teraz dodaj kolejny blat i połóż na nim 1/3 kremu a na nim pozostałą frużelinę. Wszystko przykryj ostatnim blatem. Górę tortu udekoruj pozostałym kremem, świeżymi malinami, kandyzowanymi żurawinami i czekoladkami. Przed podaniem konieczne będzie schłodzenie ciasta, wstaw

nietylkopasta.pl
WuZetka 196

Jeśli jest coś co łączy kulinarnie tradycję ze wspomnieniami, to na pewno będzie W-Z. Nie, nie trasa, ale… ciaaaaastka. W „mojej” cukierni Wuzetki były zawsze

mojewypiekiinietylko
Tarta z kremem czekoladowym/ Fit mazurek czekoladowy 219

jest wspaniała pod każdym względem i wg mnie  zje ją ze smakiem każdy.  J est mocno czekoladowa, bez laktozy i bez grama dodatkowego cukru, a w dodatku może być także bezglutenowa.   Słodycz spodu pochodzi od daktyli, a kremu tylko od gorzkiej czekolady.W dodatku jest bardzo prosta do wykonania, składniki na spód wystarczy zagnieść i zapiec, a krem(...)jedynie dwa składniki. W taki sposób uzyskujemy maksimum smaku przy minimum pracy. Tartę możecie przygotować bez okazji jako weekendowe ciasto, lub jako wersję wielkanocnego czekoladowego mazurka. Jeżeli nie masz formy do tarty, możesz ją przygotować w tortownicy.   Składniki na foremkę ok. 20 cm Spód: 120g mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 70g mąki orzechowej lub zmielonych na mąkę

Fabryka pomysłów
Tort makowo-orzechowy 162

szklanki suchego maku 1 łyżka proszku do pieczenia biszkopt orzechowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy:   700 ml mleka 2  łyżki mąki pszennej 1 budyń waniliowy na 3/4 l 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 4 łyżki cukru 250 g masła(...)masy budyniowej.  Drugi makowy blat posmarować resztą dżemu i posmarowaną stroną przyłożyć na warstwę kremu.  Blaty dobrze docisnąć i resztą kremu wysmarować wierzch i boki.  Boki tortu grubo posypać orzechami,górę ozdobić płatkami czekoladowymi i gwiazdkami. Tort przed krojeniem kilka godzin schłodzić

Kolorowa kuchnia Elki
Grillowana cukinia (keto, wegańskie) 91

Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów na keto słodycze Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Ciasto z rabarbarem Stir(...)tofu Jajecznica ze szparagami Sałatka grecka Koktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Szakszuka z bobem Krem ze szparagów Zobacz więcej przepisów sezonowych w czerwcu Najnowsze przepisy Grillowana cukinia (keto, wegańskie) Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) Rabarbar

WegePrzepis
NIESPODZIANKA 111

masłem orzechowym: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru   0,5 szklanki cukru 250 ml mleka 125 g margaryny 2 łyżki masła orzechowego Masa kakaowa: 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru   0,5 szklanki cukru 250 ml mleka 125 g margaryny 1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy arakowy Dodatkowo: ok. 6 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt(...)spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać masło orzechowe. Dokładnie wymieszać. Masa kakaowa - 1 opakowanie budyniu czekoladowego rozpuścić w 1/3 szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego

Ciastka - domowe słodkości