Jagodzianki 273bolał mnie od tego brzuch :) Jeśli, tak jak ja, uwielbiacie jagody mam dla Was garść jagodowych inspiracji. Mój hit to sernik z jagodami na pysznym czekoladowym spodzie brownie, rewelacyjne domowe b abeczki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do babeczek z jagodami, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2,5 szklanki
Ciastkozercy
Sernik mleczno czekoladowy 244dodajemy połamaną gorzką czekoladę, po 3 minutach gdy czekolada zacznie się rozpuszczać, mieszamy do jednolitej konsystencji. Wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia do masy czekoladowej dodajemy łyżkę cukru pudru miksujemy aż powstanie gęsty krem, przekładamy do szprycy cukierniczej z tylką gwiazdką, wyciskamy na zimnym serniku rozetki, oprószamy ciemnym kakao, schładzamy 30 minut w lodówce, podajemy. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamon
Ciasto Bounty 304cukier utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać
kulinarnyswiatdomi
Tartaletki z kremem śmietankowym i truskawkami 216Pyszne, kruche ciastka z aksamitnym kremem i truskawkami. Wyśmienicie smakują i świetnie wyglądają. Uświetnią każdą imprezę, spotkanie ze znajomymi lub zwyczajną poranną kawę. Czytaj więcej »
Czekoladowa muffinka
Torcik makowy 189sztywno śmietanką. Amaretto łączymy z 1/2 szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi według uznania. Smacznego
Różne smaki w kuchni
Ciasto Kinder Country bez pieczenia (identyczne jak batonik) 346Jednak nie do końca mi one odpowiadały (ale pewnie też kiedyś wypróbuję, bo wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół
Słodkie inspiracje
Kilimandżaro 185Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją. Składniki: na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka
Pysznie & Pięknie
świąteczne ciasto piernikowe z galaretką 1817wykładamy równomiernie 1/2 część kremu budyniowego, rozkładamy odsączone owoce, wylewamy tężejącą galaretkę,wkładamy ciasto do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Następnie wykładamy równomiernie pozostałą część kremu, który przykrywamy drugim ciastem piernikowym. Całość polewamy polewą czekoladową. składniki na polewę czekoladową: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek
Domowy Smak Jedzenia
Strączki 255kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności! Łapcie książkę tutaj
GRUBY WAŁEK
Ciasto „Cycki Murzynki” 263budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Dodajemy po łyżce budyniu. Ostudzony biały biszkopt smarujemy dżemem i na to kładziemy biszkopt makowo-kokosowy Następnie smarujemy kremem i układamy biszkopty moczone w alkoholu Przegotowujemy polewę czekoladową. Cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników. Dodajemy kakao kakao i dokładnie mieszamy. Lekko podgrzewamy. Polew wylewamy
W kuchennym oknie Ewy
Bułeczki dynie 265Zacisnęłam więc zęby, kupiłam na próbę najmniejszą, jaką znalazłam, i zabrałam się do dzieła. Szczerze mówiąc, nie pamiętam już, co było pierwsze. Wyśmienita, pikantna zupa krem, gładki sernik z nuta pomarańczy, a może ciasto czekoladowe...? Nieistotne; najważniejsze jest, że w dyni się zakochałam! Jej nieco mdławy, delikatny smak stanowi idealne tło dla wszelkich kuchennych eksperymentów. Z zachwytem zagłębiłam się
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 191zmywarce). Z opiekaczem Tefal 12 w 1 staniesz się perfekcyjnym kucharzem gotowym w każdej chwili na niezapowiedziane wizyty gości. Szybko upieczesz w nim słodkie ciasteczka czekoladowe, zrobisz wyśmienite gofry w kształcie serca, rurki z kremem, pankejki, a nawet amerykańskie pączki z dziurką. Wyjątkowo głodnym odwiedzającym zaproponujesz opiekane kanapki, panini, tosty w kształcie muszelek, a także opiekane ziemniaczki. A wszystko
Codogara
Krem borowikowy 163Propozycja na dzisiejszy obiad to krem z borowików. Jest to pyszna, aksamitna zupa, którą pokochają nie tylko zapaleni grzybiarze. Polecam podawać ją ze świeżo posiekaną pietruszką
Czekoladowa muffinka
Ekspresowe ciasto wiśniowe 2217Pyszne ciasto które ekspresowo można zrobić w kilka chwil Składniki • 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne • 1 słoik dżemu wiśniowego • 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania • 400 ml mleka • nalewka wiśniowa polewa • 2 łyżki masła • 100 g czekolady deserowej • 2-3 łyżki wody Sposób przygotowania 1. Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować
W królestwie smaków Beaty