krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:279/534)

CIASTO KINDER BUENO + FILMIK 708

Cisto Kinder Bueno dzisiaj w wersji bez pieczenia, połączenie masy kajmakowej z herbatnikami i pysznym kremem Kinder Bueno. Przygotowuje się je szybko i smakuje wyśmienicie. Na

Kulinarne Fantazje Marioli
FALE DUNAJU 142

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.   

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 155

pszennej luksusowej Młynomag 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 700 ml zimnej śmietanki 30 % 500 g zimnego serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy  2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: słoiczek konfitury z czarnej porzeczki czekoladowe płatki do posypania Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier(...)cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć ciemny krem, wyrównać powierzchnię. Nałożyć drugi krążek ciasta i jasny krem, wyrównać. Tort chłodzić najlepiej przez całą noc w lodówce. Posypać czekoladowymi płatkami

Smakołyki Asi
Ciasto Wuzetka 213

pochodzi od skrótu „WZK”, którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy i bita śmietana z polewą czekoladową, krojone w kwadraty z ozdobnym kleksem śmietany na wierzchu. Przepis na wuztkę(...)mąki ziemniaczanej • 100 g mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1/2 łyżeczki sody • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Wykonanie; Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać

To co kocham
CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA 94

taki diabeł straszny jak go malują:). Wygląda bardzo efektownie i smakuje świetnie. Nadziałam ją niezawodnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Pokrojona drobniutko galaretka pasuje idealnie do tego duetu. Polecam na romantyczną kolację, na walentynki albo po prostu do kawki CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA Ciasto na serduszka 1 białko 30 g cukru 40 g mąki tortowej 20 g miękkiego masła(...)śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem. Ostudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem i wyłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Zwinąć dość ciasno w roladę i wstawić do lodówki do stężenia na co najmniej 2 godziny. Podawać z ulubiona kawą:). Artykuł CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Limonkowe lody z jarmużem i czekoladą 120

zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Banany wrzucić do malaksera, wlać sok z limonki, dodać jarmuż, syrop z agawy i dokładnie zmiksować całość na gładki krem. Do masy dodać startą skórkę z limonki oraz pastylki czekoladowe, wymieszać i przełożyć do pojemniczka na lody. Wstawić do zamrażalnika na minimum 6 godzin, a w międzyczasie przemieszać 2-3 razy. Smacznego! :) Wpis zawiera lokowanie

Kraina Miodem Płynąca
Tarta truflowa 135

musiało być coś jeszcze i tak powstała tarta truflowa. Tarta truflowa Składniki na spód 400 g wafelków czekoladowych (ja użyłam w polewie czekoladowej „Pryncypałki”) 120 g stopionego i przestudzonego masła lub bardzo miękkiego Składniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej czekolady – 90% kakao 2-3 łyżki cukru(...)cukierki czekoladowe trufle sztuk kilka Przygotowanie Wafelki rozdrabniamy na pył/mąkę (ja robię to za pomocą blendera). Następnie dodajemy do nich masło i mieszamy aż całość się połączy. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty o średnicy 24 cm dokładnie dociskając. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Jak nie mogę się doczekać pomagam sobie chwilowo zamrażalnikiem.Przygotowujemy krem. Czekoladę

Kocham Czekoladę
Eklerki z masą kawową 81

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się(...)wystygnięcia. polewa W kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Eklerki z masą kawową 128

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się(...)wystygnięcia. polewa W kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto Jamajka 412

galaretka i masa śmietanowa dobrze się schłodziły. Składniki: biszkopt: 4 jajka,  1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1 budyń czekoladowy b/c, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.  krem straciatella:  200 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 śmietan fix, 50 g posiekanej gorzkiej czekolady.   do nasączenia biszkoptu: ok. 10 łyżek(...)żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i pojedynczo żółtka. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dosypujemy kakao i budyń czekoladowy (w proszku). Mieszamy tylko do połączenia się składników. Przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 18x28 cm i pieczemy ok. 30 minut. Galaretkę cytrynową i pomarańczową rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody

Aga w kuchni
Eklerki 158

nieduże jajka 1 szklanka mąki pszennej ( 170 g ) 125 g masła Krem budyniowy ( creme patissiere ): 600 ml mleka 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej ziarenka z 1 laski wanilii ( lub 1 opakowanie cukru wanilinowego ) opcjonalnie - 20 ml likieru, np. advocaatu Polewa czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej 20 g masła Wykonanie: Ciasto(...)gładkiej polewy ( masło z czekoladą można również rozpuścić w mikrofalówce ). Eklerki przekroić wzdłuż na pół.  Na dolną część ciastek nakładać krem budyniowy, np. przy pomocy rękawa cukierniczego ( można również łyżką ). Każde ciastko przykryć jego górną częścią. Polewę czekoladową umieścić w rękawie cukierniczym lub w woreczku foliowym z odciętą końcówką i polać eklerki tworząc zygzaki. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Naleśniki Monte z mleczno – czekoladowym deserem 83

Naleśniki na słodko z dodatkiem deseru mleczno – czekoladowego Monte. Naleśniki inne niż inne, niepowtarzalnie smakowite. Mleczno czekoladowe placuszki naleśnikowe najsmaczniejsze ze świeżymi truskawkami i odrobiną kremu Nutella. Istne cudeńko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki budyniowe z deserem Monte 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Naleśniki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 14 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie

ProstePesto.pl
Deser budyniowy z sosem truskawkowym 141

katastrofa kulinarna. No może nie dosłowna katastrofa a wypadek przy pracy, a dokładnie przy przenoszeniu ciasta. Z okazji Walentynek miałam zamiar zrobić mojemu M torcik czekoladowy. Upiekłam sobie ciasto i przygotowałam do przełożenia kremem. Chciałam je tylko przenieść w nieco chłodniejsze miejsce... Wystarczyło jedno potknięcie by talerz z ciastem wylądował na ziemi a zgrabne blaty tortu zamieniły się w stos(...)herbatników, biszkoptów czy właśnie resztek ciasta. Czasami z niczego można wyczarować "coś" :) Podobny deser z budyniem w roli głównej przedstawiałam już kiedyś na blogu - chętnych odsyłam tutaj ( klik ) Ciasto czekoladowe wykonałam z tego przepisu ( klik ) Porcja dla 4 osób Składniki: ciasto czekoladowe, pokruszone (lub herbatniki, biszkopty itp.) 2 budynie waniliowe 1 litr mleka 4 łyżki cukru 350 g truskawek (użyłam

My simple kitchen
Piernik ekspresowy, miodowo - bakaliowy, bez miksera 76

łyżeczka kawy rozpuszczalnej lub zbożowej 1 pełna łyżka powideł śliwkowych  ( użyłam zamiennie krem daktylowy - z przepisu zamieszczonego na końcu ) Wykonanie : Makę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, miodem i przyprawami. Lekko studzimy, dodajemy powiła lub krem daktylowy, wlewamy mleko  i mieszamy do połączenia wszystkich składników. Do schłodzonej masy wlewamy dwa roztrzepane(...)minut przy otwartych drzwiczkach. Wyciagamy do całkowitego przestudzenia. Pierniczek jest doskonały świeżo po upieczeniu, miękki jak babeczka, puszysty.  Można go oczywiście polać polewą czekoladową, przełożyć powidłem,  lub zajadać, smarujac jak ja kremem daktylowym,  na który przepis znalazłam na blogu   EVERYDAY FLAVOURS.  Ziszczony sen wielbicieli daktyli.  W połączeniu z masłem orzechowym i odrobiną soli

Kronika Piekarnika
Zupa krem z pieczonych warzyw 226

Aromatyczny, rozgrzewający krem z pieczonych warzyw to świetna propozycja na pożywny, jesienny posiłek. Zupa jest łatwa w przygotowaniu, sycąca, a jednocześnie nie zawiera mnóstwa kalorii i

Czekoladowa muffinka
Ciasteczkowa tarta z czekoladowym musem i wiśniami (bez pieczenia) 152

Kocham czekoladowe wypieki, bardzo! Ta ciasteczkowa   tarta bez pieczenia   z musem czekoladowym z dodatkiem wiśni   posypana krokantem z orzeszków arachidowych jest pyszna J

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy Napoleon 258

  Wysoki, czekoladowy jak żaden inny przekładaniec o intrygującej nazwie. Przepis znalazłam na tej stronie . Ja polewę zrobiłam z mlecznej czekolady, a nie z Nutelli i

Nastoletnie Wypiekanie
Malinowa wz-ka 114

Bardzo czekoladowa wz-ka z soczystymi malinami i słodką bitą śmietanką.  Torcik jest obłędny w smaku i do tego pięknie prezentuje się na stole. Biszkopt

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania