Bogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej
gotuj ze mnąMocno czekoladowe ciasto z burakami. Można pozostawić go bez przekładania kremem. Ja przełożyłam ciasto serkiem mascarpone było wyśmienite.Smak buraków nie jest wyczuwalny. Składniki Ciasto: 275g mąki pszennej (lub w wersji bezglutenowej: uniwersalnej mąki bezglutenowej) 375g ugotowanych i obranych buraków 300ml oleju np. rzepakowego 5 jajek (rozmiar M) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe
gotuj ze mnąniegranulowanego kilka kropli ekstraktu waniliowego Krem straciatella: 375 g serka mascarpone 2 łyżka cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku niegranulowane 150 g mlecznej czekolady, startej drobnych oczkach Poncz: 1/4 szkl wody z cukrem i sokiem z cytryny Dodatkowo: kilka łyżek dżemu wiśniowego kakao do oprószenia czekoladowe wiórki do posypania (zastąpiłam startą czekoladą(...)ciasta. Wysmarować dżemem wiśniowym. Ciasto schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować krem straciatella: wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Na dżem wyłożyć krem straciatella, dobrze rozprowadzić. Wierzch ciasta oprószyć kakao i posypać czekoladowymi wiórkami. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieszklanka gęstej kwaśnej śmietany Składniki na krem: * 600 ml śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * kilka kropel niebieskiego barwnika spożywczego Dodatkowo: * kilka ciastek (wykorzystałam ciasta, które upiekłam z gotowego mixu od Baking Concept , wpis na temat ciastek tutaj ) * odrobina białej masy cukrowej na oczy * kilka kulek czekoladowych na oczy Wykonanie: W jednej misce wymieszać wszystkie suche(...)kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i kilka kropel niebieskiego barwnika, wymieszać. Krem śmietanowy przełożyć do worka cukierniczego z ulubioną tylką. Przestudzone babeczki udekorować na całej powierzchni kremem. Na końcu udekorować babeczkę oczami wykonanymi z masy cukrowej i kulki czekoladowej oraz połówki ciastka
Zrób to smacznieżółtka. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy przy pomocy szpatułki. Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 25-30 min. składniki na masę czekoladową: 50 g czekolady deserowej 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 3 jajka 100 g cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na parze (naczynie(...)mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy z chałwą, następnie dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na jednolity krem. dodatkowo: duża paczka delicji o smaku wiśniowym polewa czekoladowa 1-2 sezamki wykonanie ciasta: Na pierwszy biszkopt wykładamy masę czekoladową, na masie układamy delicje. Na delicjach rozsmarowujemy masę chałwową (parę łyżek możemy zostawić na wierzch
Domowy Smak Jedzeniamigdałowe Słonecznikowiec Cytrynowy całusek Koska bananowo-kakaowa z galaretką Pianka Oreo bez pieczenia Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków Łabędzi puch Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą Sernik z krówkami pieczony(...)pieczenia Góra lodowa Kujawski placek drożdżowy mocno maślany Szarlotka po włosku Szarlotka sypana Kubuś bez pieczenia Szybki piernik z powidłami śliwkowymi Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez miksera Bounty z kremem z kaszy manny Kinder Country Ekspresowa kremówka bez pieczenia Cytrynowa babka Gogo Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone Dotrwaliście do końca wpisu, więc
Di gotujepieczeniu ciast! I Ona ma do tego zapał, i ja! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko orzeźwiającym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt(...)dodajemy serki homo i wlewamy zimną, lekko tężejącą galaretkę. CAŁOŚĆ: 2/3 kremy wykładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugim blatem. Smarujemy roztopioną na kąpieli wodnej czekoladą mleczną z odrobiną mleka i masła. Odstawiamy na noc do lodówki. Pycha! Zobaczcie na blogu też inne ciacha z piankami! The post CIASTO CZEKOLADOWE Z PIANKĄ - jak WZetka first appeared on Ostra na Słodko - blog
Ostra na SłodkoSkładniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) nasączenie 0,5 szkl wody (ciepłej) 1 łyżka miodu listonic_name = "Tort kajmakowy(...)płat, posypać krem orzechami. Postąpić podobnie z kolejną warstwą. Krok 4 Kiedy mamy przełożony tort, smarujemy go po bokach i z wierzchu resztą kremu. Tak, tą resztą, której jeszcze nie zjedliśmy ;) Boki tortu obłożyłam wiórkami czekoladowymi, które przesłała nam firma www.slodkiswiat.com.pl Bardzo łatwo to robić szerokim nożem, po prostu nabieramy je na nóż i przyklejamy do boku tortu. Krok
CoolinarniePLłyżeczka * gruszki – 3 duże szt * kakao – 2 łyżki * czekolada mleczna – 100 g * śmietana 36% – 1 szkl * żelatyna – 1 łyżka * polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Miękkie masło ucieramy z cukrem na krem, a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części
Ostra na SłodkoPyszna, kremowa tarta z delikatnym czekoladowym nadzieniem... Jedna z lepszych jaką miałam okazję zrobić;) Zrobiłam ją specjalnie na akcję Oczytani Kulinarnie, gdzie trzeba było przygotować przepis znaleziony w dowolnej książce na stronie 18. Moje ciasto pochodzi z książki "Czekolada" ze str.18. Ciasto: 250g mąki pszennej, szczypta soli, 150g masła, 70g cukru. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier oraz(...)gotująca się na małym ogniu wodą i ubijać na parze około 20-25minut, stale mieszając. W osobnej misce stopić na parze czekoladę wraz ze śmietanką. Dodać do kremu, dokładnie wymieszać i wylać na upieczony spód. Schładzać przez 2-3 godziny. Wierzch: 150ml śmietany 18%, 50g mlecznej czekolady. Wierzch ciasta posmarować śmietaną, posypać startą czekoladą
Z miłości do słodkościbułeczkowy koszyczek na słodko. Ciasto drożdżowe jest proste do zrobienia, krem również, a dekoracja jeszcze łatwiejsza. Użyłam bratków, które są typowo wiosennymi, jadalnymi kwiatami, ale oczywiście nie musicie ich jeść. Bułeczki są bardzo puszyste i mięciutkie, a w środku kryją czekoladową niespodziankę. Taki koszyk będzie niekwestionowaną ozdobą świątecznego stołu podczas śniadania wielkanocnego. Składniki(...)Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. • Na wystudzony drożdżowy koszyk wyciskać rozety kremu, tak aby był na każdej bułeczce. • Udekorować jadalnymi kwiatami i czekoladowymi pisankami
To co kochambiałka 1/2 szklanki cukru łyżka miodu łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem Budyniowy: 500 ml mleka budyń śmietankowy (40g) łyżka mąki pszennej 3 żółtka cukier waniliowy ok. 2/3 szklanki cukru ok. 125 g masła Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 80 ml śmietanki kremówki 30% łyżeczka alkoholu(...)jednej łyżce dodajemy budyń ciągle miksując. Gotowy krem wkładamy na chwilkę do lodówki. Na dno formy wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy warstwę orzechową, smarujemy pozostałą częścią masy i całość przykrywamy górnym biszkoptem. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wlewamy alkohol, wrzucamy połamaną czekoladę, ściągamy z ognia i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady oraz
Słodka Stronaudało mi się jednak stworzyć dzisiejszy torcik czekoladowy. Wykorzystałam do jego przygotowania dobrej jakości kakao w proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis. Składniki(...)tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym, a następnie dolny. Na wierzchu tortu wykładamy krem a następnie posypujemy go pokrojonymi drobno cukierkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na około 1,5-2 godziny. Smacznego
Słodkie Przyjemnościnowego tygodnia zapraszam na pyszny krem bawarski. Krem bawarski jest mimo swojej nazwy wynalazkiem francuskim.Od przeszło dwustu lata rozwoju sztuki kulinarnej jako jedyny najlepszy spośród tysięcy innych klasycznych kremów deserowych. Do deseru użyłam ciasteczek firmy BRZEŚĆ. Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową- klik. Zapraszam również do wypróbowania wyśmienitych orzeszków pistacjowych HELIO . Orzechy pistacjowe, których hinduska nazwa oznacza(...)napęczniałą żelatynę. Masę wstawić do zimnej wody z lodem i mieszać aż ostygnie. Śmietanę ubić na sztywno, delikatnie mieszając na niskich obrotach dodawać zimną masę czekoladową. Dno pucharków wyłożyć ciasteczkami, do szprycki przełożyć krem i zapełnić nimi pucharki. Odstawić do zastygnięcia. Następnie udekorować ciasteczkiem i pistacjami. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliwszelkie oczekiwania. Był o niebo lepszy od wersji gotowej, miał więcej smaku, pięknie pachniał czekoladą i kakao, a krem na bazie śmietany i ricotty to coś obłędnego. Musicie tego spróbować i zapewniam, że zapomnicie o jakichś oszukańcach pudełkowych! Składniki Ciasto czekoladowe 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao po łyżeczce sody i proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 jajka(...)banany i sok z cytryny Czas przygotowania 45 minut na ciasto + 20 minut na krem + 2-3 godziny chłodzenia Liczba porcji ok. 15 Wartości odżywcze w porcji: Kalorie: 365 Białko: 6,5 g Tłuszcze: 23,2 g Węglowodany: 32,9 g Przygotowanie Ciasto czekoladowe Do miski przesiewamy mąkę z kakao i dodajemy proszek oraz sodę. Dokładnie mieszamy. W osobnej misce
Analiza SmakuTort z białej czekolady z kremem różanym , delikatny biszkopt z białą czekoladą i kremem z serka mascarpone z konfiturą z płatków róży . Biszkopt czekoladowy : 180 g miękkiego masła, 9 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 300 g cukru, 180 g czekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy, krem
królestwo garów