Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto prince polo to pyszny przekładaniec czekoladowo – orzechowy. Wygląda bardzo efektownie i smakuje wspaniale. Nada się na wszelkiego rodzaju okazje takie jak chrzciny, komunie czy święta. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Gorąco polecam Ciasto prince polo Drukuj przepis Ilość porcji: 25 Czas gotowania: 120 Składniki Biszkopt: : -6 jajek -1 szklanka(...)przygotowaną masę i gotujemy budyń. Studzimy. --> Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce budyniu. Ucieramy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do połączenia się składników. --> Wykonanie: --> Na dnie blaszki układamy jedną część biszkoptu kakaowego. Na nim rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem orzechowym, dociskamy. Wykładamy resztę masy budyniowej
Marta Gotujeprzepisu cioci wprowadziłam pewne zmiany, nie zrobiłam wielu cienkich warstw ciasta, tylko dwie ale grubsze, nie oblałam całej powierzchni czekoladą, tylko smugi czekoladowe na powierzchni miodownika, przygotowałam też miodową masę orzechową, która zapiekała się podczas pieczenia ciasta. Krem do miodownika zrobiłam tzw. grysikowy na bazie kaszki manny, z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Ten miodownik najsmaczniejszy jest na 2-3 dzień. Więc(...)cały czas miksując masę. Spodni blat smarujemy powidłami śliwkowymi, na nie wykładamy masę grysikową. Układamy na krem warstwę ciasta z orzechami, dociskamy lekko. Ciasto odkładamy na minimum 24 godziny, aby zmiękło. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę, rozpuszczoną polewamy wierzch ciasta robiąc kratkę czekoladową, na płynną czekoladę sypiemy płatki gorzkiej czekolady, pozostawiamy aż czekolada stężeje. Smacznego! Kilka informacji o margarynie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwinogron- wyg\drylowanych duża szczypta cynamonu około 1/2 a nawet 3/4 łyżeczki- do smaku Krem: 1,5 opakowania budyniu waniliowego( budyń na pół litra mleka) 125 g masła pół litra mleka opcjonalnie barwnik spożywczy Opcjonalnie: czekolada deserowa rozpuszczona w kąpieli wodnej bądź posypka czekoladowa Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąkę przesiać 2. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, posiekać nożem(...)opakowaniu. 2. Gotowy budyń delikatnie ostudzić 3. Dodać masło i opcjonalnie barwnik spożywczy zmiksować na małych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Ostudzony krem nakładać na ostudzone ciasto, można polać roztopioną czekolada deserową albo posypać posypką czekoladową. Smacznego
KreatywnePinypudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 200 g masła, miękkiego dodatkowo: ok. 54 szt. herbatników kakaowych (ilość zależy od ich wielkości) polewa czekoladowa wykonanie: Świeże mleko zagotowujemy z cukrem z wanilią lub ziarenkami z wanilii i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo na przemian wystudzone(...)składników. Na dnie foremki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Na nie równomiernie rozsmarowujemy 1/2 część kremu. Przykrywamy warstwą herbatników i rozsmarowujemy pozostały krem, na którym układamy warstwę herbatników. Całość polewamy polewą czekoladową. Ciasto pozostawiłam na noc w chłodnym miejscu
Domowy Smak Jedzeniatartych orzechów włoskich Back Mit 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki dżemu morelowego lub brzoskwiniowego 5-6 dużych bananów 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l)+ mleko i cukier do jego ugotowania odrobina mleka do rozpuszczenia żelatyny ok 1/3 szklanki 3 płaskie łyżki żelatyny do skropienia bananów sok z cytryny 1 galaretka cytrynowa(...)cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć warstwę bananów pokrojonych w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Śmietankę ubić, dodać kakao (kakao można pominąć krem wyjdzie wtedy jaśniejszy , ja pominęłam a zamiast dodałam trochę czekoladowych wiórek). Budyń wymieszać łyżką. Do ubitej śmietany dodawać porcjami wystudzony budyń i rozpuszczoną żelatynę, cały czas ubijać mikserem. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę przełożyć
Monia miesza i gotujesamo dno. Pieczemy przez ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu brzegi ciasta delikatnie okrawamy ciasto od blaszki, wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 2 i 1/2 łyżki maki orkiszowej lub pszennej(...)wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Dzielimy na 3 równe części. dodatkowo : polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na jednym cieście kruchym rozsmarowujemy 1/3 kemu, układamy ciasto kokosowe, rozsmarowujemy krem, układamy ciasto orzechowe, rozsmarowujemy krem i układamy ciasto kruche. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Następnie ciasto
Domowy Smak Jedzeniasalsę z truskawek i mięty razem z kremem jogurtowym. Jak wykonać taki krem? Dzień wcześniej na sito wyłożone gazą wlej jogurt i odstaw na noc do lodówki. Kolejnego dnia wymieszaj z ziarenkami wanilii i gotowe! Aby śniadanie było jeszcze bardziej odświętne postanowiłam uwieńczyć całość poziomkami i polewą czekoladową. Istna to rozpusta ale w gronie najbliższych takie posiłki smakują cudownie(...)garnku i podgrzewam do momentu połączenia wszystkich składników. Składam całość. Wyciągam z lodówki przygotowaną dzień wcześniej miseczkę z płatków kukurydzianych. Na jej dno nakładam krem jogurtowy. Wierzch dekoruję salsą truskawkową i poziomkami. Całość polewam sosem czekoladowym. Podaję od razu lub po ponownym schłodzeniu. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaKrem ala Ferrero Rocher, to pyszne połączenie orzechowej nuty z czekoladowo – śmietankowym smakiem. Jego gęsta konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko
Domowe TortyKrem ala Ferrero Rocher, to pyszne połączenie orzechowej nuty z czekoladowo – śmietankowym smakiem. Jego gęsta konsystencja sprawia, że idealnie nadaje się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko
Domowe Tortyżycia - kakao. I ten mus... jogurt grecki, masło orzechowe, olej kokosowy i miód. Wracając do słodkiego śniadania, oto czekoladowe babeczki które są pyszne, zdrowe i bardzo pożywne. Spróbuj też ich w innym wydaniu z orzechowo - daktylowym kremem . Smacznego! SKŁADNIKI NA BABECZKI: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki miodu 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki sody
Upiecz sobie babeczkęcukrem, dodajemy masło orzechowe i mleko w proszku. Ucieramy na puszysty krem, wykładamy na biszkopt (środkowa warstwa). Przykrywamy 3 blatem biszkopta. Krem z chałwą, krem nr 3: - 150 g masła - 150 g chałwy czekoladowej - 2 łyżki kajmaku Masło ucieramy na puch dodajemy kajmak, ucieramy powoli, po połączeniu się składników, dodajemy chałwę. Wykładamy na sam wierzch. Posypujemy rodzynkami. Polewamy czekoladą rozpuszczoną
SMYKWKUCHNIcukinii ( 1 szt średniej wielkości) 1/2 szklanki orzechów posiekanych ( dowolnych) 3 plastry ananasa z puszki Krem 1 szklanka soku z ananasa 3/4 budyniu cytrynowego lub waniliowego, bez cukru 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo 3-4 plastry ananasa z puszki rozdrobnione orzechy polewa czekoladowa Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni. Wszystkie produkty sypkie dokładnie wymieszać w misce(...)masy dodawać po łyżce budyniu. Opcjonalnie można pokroić 3-4 plastry ananasa w kostkę i dodać do kremu. Wymieszać łyżką. Blat ciasta posmarować kremem, przykryć drugim. Najlepiej to robić w kwadratowej tortownicy. Wierzch polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Polewa: 1/4kostki masła, 2 łyżki wody, 1/2 szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao, podgrzać w rondelku, na małym ogniu cały czas
gotuj ze mnąBake Off – Ale Ciacho” przygotowaliśmy własną wersję takiego torcika. To połączenie gorzkiej czekolady, śmietanki wysoko procentowej, malin i orzechów, które dały nasz czekoladowo-malinowy naked cake oczywiście w wersji bezglutenowej :) Połączenie kremu z gorzkiej czekolady, z kakaowym biszkoptem, z musem z malin
Kuchenne Wariacje