poncz do nasączenia: 1 szklanka wody 4 łyżki soku z cytryny Składniki na mus czekoladowy: 180 g czekolady gorzkiej 300 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Składniki na krem śmietankowy z malinami: 200 ml śmietanki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru(...)puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję na niskich obrotach. Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam mus czekoladowy. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który nasączam. Następnie wykładam krem śmietankowy i na krem maliny, które delikatnie wciskam w krem. Całość przykrywam trzecim blatem biszkoptowym. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam do lodówki
Słodki sentymentFantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku oraz owoce idealnie przełamują tę słodycz. Jeden kawałek to zdecydowanie za mało. Do tej pory robiłam rolady biszkoptowe, ale rolada bezowa w/g mnie jest najlepsza z nich. Idealny deser na weekend lub na małą(...)czasu, aż wystygnie. Krem: Do naczynia przekładamy śmietankę i serek mascarpone, miksujemy, aż powstanie gęsty krem. Całość: Na wcześniej upieczoną bezę wykładamy krem, a na wierzch maliny. Z pomocą papieru do pieczenia zawijamy dość ciasno roladę. Przed krojeniem odstawiamy na min.pół godziny do lodówki. Smacznego :) Zobacz także podobne przepisy: Rolada truskawkowa Rolada czekoladowa Rolada biszkoptowa z jagodami Rolada
To co lubię - gotuję i polecamsobotę udalo mi się zrobić biszkopt który już nadaje się do publikacji (za trzecim razem...) więc niedługo przepis!!! :) A na razie przepis na powyższy krem, który w sumie smakował jak wyborny mus czekoladowy...♥♥♥ *** ask.fm - pytania? *** PRZEPIS /1 porcja/ ~200g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~łyżka soku z cytryny ~120g jogurtu sojowego ~15g kakao naturalnego ~cukier/stevia/syrop z agawy do smaku
breakfast of dreamsCiasto Prince Polo Połączenie biszkoptu, kremu budyniowego i bezy o smaku batonika Prince Polo i polewy czekoladowej. Ze względu na bezę ubijaną na parze przepis może wydawać się dość trudny, lecz to tylko pozory. Trochę czasochłonny, lecz warto wykorzystać ten przepis na rodzinnych uroczystościach. Z pewnością zasmakuje wielu osobom. Idealnie sprawdzi się również jako wypiek świąteczny. Składniki(...)pudru 4 batoniki Prince Polo max 100 g orzechów włoskich 120 g wiórek kokosowych Na krem: 3 szklanki mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki zwykłej 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 +1 żółtek 300 g masła Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Dodatkowo: Wiórki kokosowe
My sweet a lifeKREM JAGLANY Z JAGODAMI MAQUI /PRZEPIS WŁASNY/ Krem: 70 g płatków jaglanych 350 ml czekoladowego mleka kokosowego szczypta soli małe jabłko pokrojone w kostkę kilka kropli ekstraktu waniliowego lyżka sproszkowanych jagód maqui 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki czekoladowego deseru sojowego Dekoracja: prażone płatki migdałów maliny serek sojowy mini chlebki zbożowe z jabłkiem i cynamonem ( Dr. Karg
Poranek na słodkominut. KREM: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Kiedy masa trochę przestygnie dodać margarynę i utrzeć na jednolitą masę. Pierwszy placek posmarować dżemem, przykryć drugim plackiem i posmarować go kremem, przykryć trzecim plackiem i polać polewa czekoladową. Autor przepisu: Iwona
Wasze PrzepisyKREM JAGLANY Z JAGODAMI MAQUI /PRZEPIS WŁASNY/ Krem: 70 g płatków jaglanych 350 ml czekoladowego mleka kokosowego szczypta soli małe jabłko pokrojone w kostkę kilka kropli ekstraktu waniliowego lyżka sproszkowanych jagód maqui 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki czekoladowego deseru sojowego Dekoracja: prażone płatki migdałów maliny serek sojowy mini chlebki zbożowe z jabłkiem i cynamonem ( Dr. Karg
Poranek na słodkomleka 1/2 łyżeczki soli 2 opakowania przyprawy do piernika (ok. 80g razem) Do przełożenia według uznania: powidła śliwkowe dżem z czarnej porzeczki dżem malinowy masa marcepanowa krem orzechowy inne Polewa według uznania: polewa czekoladowa (100g wybranej czekolady roztopić z 40g msła) lukier Sposób przyrządzenia Piernik: 1. Miód, masło i cukier podgrzewaj w rondlu, doprowadź do wrzenia i gotuj do momentu
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszklanki gorącej wody 50 g czekolady deserowej 250 śmietany 30% 250 ml mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ciasta oreo (tylko czarna część bez kremu) 2 ciastka maślane przypominające tablicę pisak czekoladowy lub roztopiona czekolada deserowa do zrobienia napisu Przygotowanie: W rondelku połącz ze sobą cukier, kakao i sól, następnie dodaj stopniowo zagotowaną wcześniej wodę, ciągle mieszając
Niezły Młynekszklanki gorącej wody 50 g czekolady deserowej 250 śmietany 30% 250 ml mleka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ciasta oreo (tylko czarna część bez kremu) 2 ciastka maślane przypominające tablicę pisak czekoladowy lub roztopiona czekolada deserowa do zrobienia napisu Przygotowanie: W rondelku połącz ze sobą cukier, kakao i sól, następnie dodaj stopniowo zagotowaną wcześniej wodę, ciągle mieszając
Niezły Młynekładnie odparuje wyjąć goździki oraz cynamon, dodać do musu 1 opakowanie galaretki o smaku gruszkowym ( suchy proszek)dokładnie wymieszać i już nie gotować. Warstwa kremowa: Użyłam gotowego kremu o smaku toffi, który przygotowuje się na mleku z dodatkiem masła Beza - składniki: 6 białek 1 szklanka cukru szczypta soli 1 ½ szklanki pokruszonych wafelków kakaowych CHRUPS! 1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich(...)rozpuszczona na parze w połączeniu ze śmietanką 30%( ilość w zależności od gęstości jaką chcemy uzyskać) Warstwy: Biszkopt – mus gruszkowy( nałożyć lekko przestudzony, schłodzić) – krem – beza. Na koniec można udekorować polewą czekoladową
W garach u Gosizamrażalnika. WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie krem truskawkowy blat biszkoptowy + nasączenie 2/3 kremu śmietankowego blat biszkoptowy+ nasączenie + 1/3 kremu ( także boki tortu) + ziarna kawy w czekoladowej polewie na wierzch Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
Domowe ciastaPoznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Ciasto Jamajka z galaretką i bananami przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Jest naprawdę bardzo smaczne. Przypomina mi nieco klasyczny kopiec kreta wzbogacony o galaretkę i czekoladę, które doskonale [...] Artykuł Ciasto “Jamajka
Pogotujmy.plciasta królują na Waszym świątecznym stole? Sernik gotowany Sernik z rodzynkami Seromakowiec bez spodu Piernik z masłem orzechowym i marmoladą Piernik wyśmienity Piernik z powidłami Ciasto czekoladowe z serem Ciasto orzechowiec Miodownik z kremem z kaszy manny Pleśniak
Kuchcik gotujenożem. Wstawiamy do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie dekorujemy tort według własnej inwencji :) Polecam obtoczyć orzechami dół tortu, posypać go, a pozostawionym kremem zrobić rozety. *****Ja dodatkowo ozdobiłam tort czekoladowymi kulkami Kulki robimy następująco do miski dajemy około 50g roztopionej czekolady, około 20g roztopionego masła i około 5 sztuk herbatników maślanych zmielonych. Z masy formujemy kulki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku