krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:267/534)

Bezy czekoladowe z borówkami 177

bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Jak zrobić bezy czekoladowe z borówkami? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu. Kiedy lekko(...)wystudzone bezy. Układamy umyte borówki i listki mięty. Po udekorowaniu bezy trzeba przechowywać w ldoówce przed podaniem, ponieważ w temperaturze pokojowej krem zaczyna powoli wsiąkać w ciasteczko. Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Bezy czekoladowe z borówkami pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowe 93

Lubię ten przepis z jeszcze jednego powodu – świetnie nadaje się na torty, które mają „dużo unieść”. Ciasto nie zgniata się jak biszkopt czekoladowy nawet jeśli nałożymy na nie dużo kremu czy dodatków. To właśnie ten przepis wykorzystałam przy okazji robienia Tortu Elsy czy deserów słoiczkach . Składniki: 200 g mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru(...)szklanki maślanki 1 szklanka wody 150 g masła 3 jajka Składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany kremówki + garść orzechów (opcjonalnie) Jak zrobić ciasto czekoladowe? Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękło. Kakao rozpuszczamy dokładnie wodzie. Kiedy nie ma już żadnych grudek, dodajemy maślankę i jeszcze raz mieszamy. Sodę mieszamy z mąką. Wszystkie cukry (biały, brązowy, waniliowy

Ciastkozercy
Grzybki i orzeszki, czyli świąteczne ciasteczka z kremem 453

wyjątkowego, co nadaje się także na prezent, którym mogę obdarować znajomych i rodzinę. Świetnie nadają się do tego tego małe grzybki, orzeszki i szyszki napełniane słodkim kremem. W tym roku dodatkowo posmarowałam je czekoladową polewą i obtoczyłam w zmielonych orzechach laskowych. Są pyszne, kruche słodkie, idealne;)  Ciasto: 2 jajka, 250g margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru(...)Formować małe kulki i wylepić nimi specjalną formę na grzybki, szyszki i orzeszki. Następnie postawić na gazie i piec ok. 8min, w między czasie obracając na drugą stronę. Ostudzić. Krem: 50g masła,  50g margaryny,  2 żółtka,  budyń waniliowy,  400ml mleka,  1/2 szklanki mleka,  łyżka cukru waniliowego. W 1/2 szklanki mleka rozrobić budyń i żółtka

Z miłości do słodkości
Adwokatowy torcik z malinami 215

Torcik składający się z kakaowego biszkoptu pieczonego na samych białkach. Przełożony alkoholowym kremem, którego bazą jest domowy, gęsty ajerkoniak. Całości dopełnia mus z malin, który wnosi

https:KKuchniaMniam
Ciasto słonecznikowe 297

Ciasto biszkoptowe, krem budyniowy, a do tego prażony słonecznik i czekoladowa polewa. Czy może być coś lepszego? Jak dla mnie połączenie idealne. Nie wiem skąd wzięłam pomysł na takie ciasto. Po prostu nie pamiętam. Możliwe, że szukałam sposobu na coś innego z kremem budyniowym, lub ktoś coś podpowiedział. W każdym razie ciacho wyszło pyszne. Polecam :) PS. Ciasto słonecznikowe można zrobić

Smakowy Raj
CIASTO CZEKOLADOWE Z KAJMAKIEM I KREMEM TOFFI – bardzo szybkie! 199

znów będzie bardzo słodko! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne Ciasto czekoladowe ( takie niesamowicie wilgotne! ) z masą kajmakową/krówkową i kremem o smaku Toffie. Smakuje obłędnie – jest wilgotne, a zarazem bardzo puszyste! Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki, jak i na deser przy rodzinnym obiedzie. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybki znika – każdy

Ostra na Słodko
Piernik z porzeczkami i kremem z kaszy manny 5160

czarnej porzeczki wraz z owocami 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 galaretki wiśniowe (lub o smaku owoców leśnych) Krem z kaszy manny: 2,5 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru 5 łyżek kaszy manny 250 g masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowa posypka, wiórki kokosowe, mielone orzechy itp. Ciasto : Białka oddzielić od żółtek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao(...)jednej połowie ciasta rozsmarować połowę kremu. Na niego wyłożyć tężejącą masę porzeczkową i odstawić aż całkowicie się zetnie. Wówczas rozsmarować na niej drugą połowę kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. przechowywać w lodówce

My simple kitchen
ANANASOWIEC Z BEZĄ 143

kokosowa: 4 białka,  ¾ szkl. cukru,  1 szkl. wiórek kokosowych,  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: puszka ananasa w zalewie,  budyń waniliowy,  kostka masła,  2 łyżki masy krówkowej,  ¾ szkl. cukru pudru,  4 żółtka Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Dodatkowo:    wiórki kokosowe(...)masą krówkową, dodajemy żółtka, następnie ostudzony budyń- dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę ananasy i mieszamy łyżką.   Polewa czekoladowa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie.   Przełożenie ciasta Biszkopt- krem- beza kokosowa – krem – biszkopt- polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek
Tort Ferrero Rocher z Nutellą Bez Pieczenia 864

Tort Ferrero Rocher z Nutellą Bez Pieczenia Składniki: Spód: 220g herbatników 120g masła – roztopionego i przestudzonego 1 łyżka kakao Krem: 12 czekoladek ferrero rocher 300g nutelli 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 17g żelatyny 100ml zimnej wody 250ml mleka Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100ml śmietanki kremówki 36% 30g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Dodatkowo: 150ml schłodzonej śmietanki(...)śmietanki i wymieszać szpatułką lub rózgą cukierniczą na gładki krem. Do kremu dodać pokrojone czekoladki, wymieszać. 8. Krem wylać na przygotowany spód w blaszce, wyrównać ( patrz FILM ). Stuknąć delikatnie tortownicą o blat i ciasto wstawić do lodówki na około 3 godziny. Polewa czekoladowa: 9. Do miski dodać połamaną czekoladę gorzką i mleczną. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i zalać nią

Mała Cukierenka
Przyjemność i Brandy Snaps 228

placki lekko opadną tworząc delikatną falbankę. Po zastygnięciu mamy gotowy koszyczek - pyszną, chrupiącą miseczkę na lody lub inny deser.    Możecie także zrobić kruche kubeczki na musy lub kremy. W tym celu nałóżcie na blachę trochę więcej masy, ok.1/5 łyżeczki, a później owińcie upieczony placek wokół grubszego uchwytu, np. wąskiego wałka. Zaraz po owinięciu zetnijcie nożem zaokrąglone wierzchołki(...)stopionej czekolady nakładać na rozłożoną folię aluminiową i ustawić na niej (czekoladzie) pionowo przygotowaną rurkę. Czekolada zastygnie tworząc dno - po zastygnięciu musicie delikatnie oddzielić folię od czekoladowego spodu. Gotowy kubeczek można nadziać musem, kremem lub po prostu bitą śmietaną i ozdobić, np. mrożonymi lub świeżymi owocami.  Brandy Snaps można ozdobić mocząc końcówki w rozpuszczonej czekoladzie, a później obsypać

KUCHARNIA
Tort czekoladowo-wiśniowy z kremem waniliowym i galaretką 151

przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wierzch i boki pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy startą czekoladą bądź kakao. Wierzch tortu udekorowałam pozostałą galaretką oraz czekoladowymi kulkami. Sam środek tortu dekoruje samochód zrobiony z kakao. Inspiracja: biszkopt , krem

Moja Galeria Smaku
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 368

Uwielbiam to ciasto. Powód jest jeden, jest pyszne!!! Puszysty spód z kawałkami jabłek, otulony kremowym, waniliowym kremem, a wszystko to oblane polewą intensywnie czekoladową, oprószoną wiórkami kokosowymi. Jest niebiańskie!!! Ma jeden minus- szybko się kończy. Zrobiłam wczoraj rano, a dzisiaj już nie ma. Goście okrzyknęli je najlepszym ciastem jakie jedli i prawie całe zjedli :-) Czasami piekę ciasta na zamówienie(...)jajek 30 dag mąki pszennej (około 2 i 1/4 szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao (ciemne) 2 łyżki kwaśnej śmietany 4 jabłka KREM: 0,5 litra mleka 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka wody

Rozpustne gotowanie
Krem śmietankowy z mascarpone 202

Idealny do przekładania tortów śmietanowych! Ale równie pysznie smakuje w formie deseru, serwowanego w pucharku razem z owocami bądź galaretką- posypany wiórkami czekoladowymi lub polany sosem toffi! Pychota! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia

Domowe Torty
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 523

metrowca, złożonego jakby z pionowych pasków? Pieczemy dwie blachy ciasta – jedno zwykłe, drugie z dodatkiem kakao. Po upieczeniu, ciasto kroimy i smarujemy kremem, na przemian w blaszce układając ciasto kakaowe i białe. Górę wykańczamy polewą czekoladową. Ja pozwoliłam sobie na dodatek płatków migdałowych. Przy okazji, kilka słów o kremie. Nie specjalnie przepadałam kiedykolwiek za tego typu kremem – ciężkim

Mieszam w Garnku
Biszkoptowe z kremem dyniowym 162

puder, zmiksować. Dodać puree i cynamon, zmiksować. Do żelatyny dodać łyżkę kremu, połączyć a następnie całość przełożyć do reszty kremu. Zmiksować. Nasączenie: pół szklanki kawy Dodatkowo: 290g powideł śliwkowych 1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich cynamon Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka masła W garnuszku podgrzać śmietankę i masło. Zdjąć z palnika(...)czekolada zmięknie, następnie całość wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączyć połową kawy. Posmarować powidłami. Wyłożyć krem dyniowy. Na krem położyć drugi blat ciasta, nasączyć resztą kawy. Na wierzch ciasta wylać polewę czekoladową, wyrównać. Posypać orzeszkami i oprószyć cynamonem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania