kształcie idealnym na wieczór panieński;-) Więc myślałam, myślałam aż w końcu wymyśliłam, że zrobię okrągły torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone. Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami(...)płaty biszkoptu. Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna. Masą przekładamy biszkopt. Pomiędzy biszkopt i krem kładziemy owoce. Dekorujemy wedle uznania. Smacznego
Passion of CookingGotową masę można włożyć na kilka minut do lodówki, aby była gęściejsza do wyciskania. Upieczone eklery przeciąć na poł i za pomocą szprycy wyłożyć krem budyniowy. Gotowe eklery posypać pudrem lub przygotować polewę czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz
Kulinarne przygodyNaleśniki czekoladowe, pyszne naleśniki z kakao. Idealne do słodkich dodatków, kremów owocowych , owoców z bitą śmietaną. 200 g mąki pszennej, 2 jajka, 250 ml mleka, 2 łyżki stopionego masła, 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), 1 łyżka cukru pudru, sól, tłuszcz do smarowania patelni (u mnie masło klarowane), Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać mleko wsypać kakao, cukier
królestwo garówtuńczykiem i zielonym ogórkiem Wytrawny chlebek z twarogu Pasztet z cukinii Pasta warzywna z kaszą jaglaną Sałatka pomarańczowa z miętą i pistacjami Orzechowy jagielnik z kremem daktylowym Proste ciasto pomarańczowe Raffaello kokosowo-morelowe Czekoladowe ciasto z batata Serniczek z kaszy jaglanej z truskawkami No, to tyle z mojej strony Życzę Wam radosnych Świąt i zdrowych wyborów żywieniowych na co dzień
Natka Pietruszkikoniec dodajemy do masy wiórki kokosowe. Dużą formę wykładamy herbtnikami, nakładamy ok. 1,5cm warstwę kremu. I tak na przemian herbatniki i krem. U mnie powstały 3 warswy herbatników i 2 warstwy kremu. Wierzch rafaello posypujemy wiórkami kokosowymi lub polewamy polewą czekoladową. Ciasto przed podaniem należy dobrze chłodzimy w lodówce
Życie zaczyna się w kuchniNaleśniki a'la Banoffee, to danie na słodko - z masą kajmakową, bananami i kremem z serka mascarpone, udekorowane bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Coś pysznego! Idealny sposób na poprawę nastroju, nawet w najbardziej pochmurny dzień! Z podanych składników wychodzi 6-7 naprawdę sytych naleśników :) Składniki na naleśniki: 1 jajko, 1 żółtko, 1 łyżka cukru, 1 budyń waniliowy - proszek
Świat Domowej Kuchnirumiano, przez ok. 15 min. Upieczone ciasto delikatnie wyjmujemy z formy i odstawiamy do wystudzenia. Z drugą częścią ciasta postępujemy tak samo. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy (40 g) 1 łyżka mąki pszennej 50 g cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budy(...)miksujemy na gładki krem. dodatkowo: herbatniki np. kakaowe na dwie warstwy puszka masy kajmakowej wykonanie ciasta: Na pierwszy blat ciasta miodowego wykładamy 1/2 część kremu budyniowego. Na kremie układamy jedną warstwę herbatników, które smarujemy masą kajmakową. Następnie przykrywamy drugą warstwą herbatników, które wykładamy pozostały krem i przykrywamy drugim ciastem miodowy. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. posiekanymi orzechami
Domowy Smak Jedzeniamiksujemy na gładki krem. Do kremy powoli wlewamy ajerkoniak i miksujemy tylko do połączenia się z kremem. Dno foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy warstwą herbatników. Na herbatnikach rozsmarowujemy 1/2 część kremu, przykrywamy go drugą warstwą herbatników na których rozsmarowujemy pozostałą część kremu i układamy trzecią warstwę herbatników. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Całość wstawiamy
Domowy Smak JedzeniaW pierwszej chwili pomyślałam, że czekoladowy hummus będzie.. dziwny. A nie jest! Składniki: 1 puszka ciecierzycy 75ml mleczka kokosowego 1 łyżka kakao + do posypania 1
SandraFrej.comlodówki, aby polewa trochę zgęstniała. Następnie polać ciasto i posypać uprażonymi orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii → Ciasto marchewkowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Babka z orzechami laskowymi → Babka orzechowa z jabłkami
Oryginalny smakalkoholu rozmieszałam kawę) do smaku. Gotowym kremem smarujemy kromki ciasta i sklejamy na przemian jasne i ciemne ciasto. „Sklejamy” dwa osobne ciasta. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki ciasta. Całość oblewamy polewą czekoladowa lub obsypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto kroimy po skosie
Domowy Smak JedzeniaCappuccino to czekoladowy biszkopt przełożony masą cappuccino i bitą śmietaną. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne. SKŁADNIKI : 6 jaj 1/2 szklanka cukru 6 łyżek
Kulinarne Fantazje MarioliDomowe ciasteczka oreo Kruche, mocno czekoladowe i przepyszne ciasteczka, przełożone rozpływającym się w ustach kremem na bazie mleka w proszku. W smaku bardzo przypominają znane i lubiane ciasteczka oreo. Z podanych składników wyszło mi około 45 „złożonych” ciastek. Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao
Blog z Apetytemmocno jestem fanką ciast czekoladowych, tak samo mocno uwielbiam ciasta przekładane masa lub kremem. Zdecydowanie wolę takie niż "suche". Tym razem nie miałam zbyt wiele czasu na przygotowanie deseru więc zrobiłam klasycznego murzynka z bitą śmietaną, polewą kakaową i posypką z płatków migdałowych. Klasyk sam w sobie. Składniki na biszkopt kakaowy: 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250g masła
Słodki Zakątekktóry nasączam i wstawiam do lodówki na godzinę. Wykładam krem pigwowy. I ostatni blat tortu który nasączam też. Zdejmuje obręcz metalową. Boki i górę smaruję kremem ze śmietany i mascarpone.Tort obkładam na około obręczą czekoladową. Robię to jak czekolada jest jeszcze mokra. Wstawiam do lodówki na 15 minut. Potem zrywam folię delikatnie od czekolady. Dekoruję tort granatem, i kawałkami pigwy
wesoła kuchnia