kotlety z piersi - 1379 przepisów (strona:14/92)

Panierowane filety z kurczaka 407

panierowane filety z kurczaka :) Bardzo proste i  bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

My Culinary Art
Surówka z pora 179

Ostra, wyrazista w smaku. Idealnie pasuje do obiadu, na przykład do kotletów z piersi kurczaka, choć można ją także przygotować jako samodzielną przekąskę. Składniki: jasna część dużego pora, pokrojona na cieniutkie półplasterki duże jabłko starte na tarce dwa duże ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz łyżeczka cukru 6 łyżek jogurtu greckiego Przygotowanie: Pora

Kulinarny Pamiętnik
Schabowy z "cycków" 188

Kotlety z piersi kurczaka..bardzo smaczne... 2 piersi  z kurczaka 2 jajka 1/2  szkl. mąki 1/2  szkl.bułki tartej 1/2  szkl. mleka sól, pieprz przyprawa do kurczaka  lubczyk Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Z reszty składników zrobić ciasto tak jak na naleśniki, ale bardzo gęste [ w razie potrzeby dodać mąki lub bułki tartej

Moje domowe kucharzenie
Pomidorowa z kluseczkami 169

Jest to ulubiona zupa moich małych szkodników. Do tego na drugie kotlety z piersi kurczaka w panierce, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka – to jest ich wymarzony zestaw obiadowy :) Taką pomidorówkę najlepiej zrobić na bazie porządnego domowego rosołu, ale można też na bulionie z kostki. Tym razem dodałem do kluseczek trochę mąki kukurydzianej, bo miałem za mało mąki pszennej

Gotuj z Misiem
Kotleciki z piersi kurczaka w cieście. 195

Małe kotleciki z piersi kurczaka w cieście jest to ulubiona forma kotletów moich dzieci. Należy jednak pamiętać by przygotować je tuż przed podaniem, gdyż ciasto jest wtedy chrupiące, później robi się mokre i nie jest już takie smaczne. Składniki: piersi kurczaka ( w zależności dla ilu osób się przygotowuje - ja liczę jedną pojedynczą pierś na dwie osoby, czyli(...)normalne kotlety), 2jajka, mleko, mąka, sól, pieprz, natka pietruszki. Przygotowanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę lub przekroić pierś wzdłuż i rozbić - w zależności jaką kto woli formę kotleta. Mięso posolić i popieprzyć. Ciasto: Przygotować głęboki talerz lub miseczkę. Wbić jajka, wlać mleko, wsypać mąkę, posiekaną pietruszkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać. Ciasto musi wyjść ciut rzadsze od ciasta naleśnikowego.  Mięso

W kuchni u Moniki
Kotlet de volaille ... 223

Kotlet de volaille – kotlet panierowany w jajku i bułce tartej , smażony na głębokim oleju, sporządzony z roztłuczonej piersi kurczaka nadziewanej masłem i przyprawami . Oryginalny de volaille powinien mieć w środku tylko koperek i masło lub masło ziołowe z dodatkiem czosnku. Istnieją jednakże różne ich warianty."... Tyle mówi nam Wikipedia, a jak to zrobić? Zobaczcie poniżej :)   Skład(...)wodzie i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Oddzielamy polędwiczki i każdą pierś dzielimy wzdłuż na pół. Przygotowujemy masło, pół kostki masła dzielimy na 8 części, żeby zawinąć je do 8 kotletów. Następnie rozbijamy piersi przez folię. Rozbitą pierś przyprawiamy solą i pieprzem, dokładamy masło, posypujemy koperkiem. Tak przygotowane mięso zawijamy, na początku masło otulamy z każdej strony... Potem do końca rolujemy normalnie

chleba naszego
Kurczak masło-czosnek 807

postaci Panko. Nawet jeżeli podchodzicie teraz do tego sceptycznie, to zapewniam Was, że warto. Mój brat na początku miał podobne obawy – dopóki nie spróbował. Składniki na 3 porcje: Kotlety: 1 podwójna pierś z kurczaka –ok.500g 2 jajka 100 g panierki Panko Szczypta pieprzu cayenne 1/3 szklanki mleka mąka Sól Pieprz Olej do smażenia Sos: 450g mieszanki mrożonych lub świeżych warzyw(...)nawet niż normalne) albo 1 mała główka czosnku 50-55 g masła (ja dałam 82%) 500 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie:  Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Na kotlecie położyć folię spożywczą i rozbić. Do miski dodać jajka, sól, pieprz , szczyptę cayenne oraz mleko. Wymieszać za pomocą trzepaczaki. Następnie kotlety obtoczyć w jajku, mące, jajku

Fabryka pomysłów
Kotlet Pożarskiego 4801

600g piersi kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 1 żółtko 1 roztrzepane jajko 1 namoczona w mleku bułka kilka kromek chleba tostowego tłuszcz do smażenia sól, pieprz Pierś kurczaka mielimy w maszynce z drobnym sitkiem lub dobrze siekamy (u mnie to drugie). Przekładamy je do miski i wlewamy do niego żółtko oraz wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i namoczoną bułkę. Doprawiamy(...)smaku solą oraz pieprzem i dobrze wyrabiamy. Kromki chleba tostowego pozbawiamy skórek i jak na zdjęciu - kroimy w cieniutkie, krótkie paski. Z gotowej mięsnej masy lepimy niezbyt grube, owalne kotlety. Każdy z nich moczymy najpierw w roztrzepanym jajku, po czym obtaczamy w pokrojonych kawałkach chleba. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kotlety do zrumienienia. Podajemy z pomidorami, surówką

Kuchenna Kontrrewolucya
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 401

kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował(...)patelni – z ziemiankami z wody, z frytkami, z surówką. Mnie świetnie tutaj pasowała bardzo wilgotna mizeria , ale i klasyczna kapuściana surówka będzie bardzo dobrym wyborem. SKŁADNIKI na 4 kotlety 2 duże piersi z kurczaka – 650-700g 4 plasterki prosciutto (szynki parmeńskiej) 4 cieniutkie plasterki wędzonego na zimno bekonu (40g) 50g tartej lub kostkowanej mozzarelli sól pieprz olej do smażenia

Karo in the Kitchen
Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze 153

czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 3-4 młode cebulki dymki (białe części) Sposób przyrządzenia: 1. Piersi z kurczaka podziel na płaty (3-4 kotlety z każdej piersi). 2. Delikatnie rozbij mięso i dopraw solą i pieprzem z każdej strony. 3. Serek śmietankowy wymieszaj z suszonym tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 4. Każdy płat mięsa

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kotlety z kurczaka i warzyw 483

naszym stole, pyszny jest pieczony , nie wiele gorszy smażony, no i kotlety z kurczaka, szczególnie z kruchą sałatką Gdy zaczyna brakować pomysłów to można przygotować kotlety siekane z kurczaka i różnych warzyw. Wystarczy piersi z kurczaka i blanszowane warzywa drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, usmażyć i zajadać się smacznymi kotletami. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki(...)kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z kurczaka i warzyw , przepis na 12 sztuk sporych kotletów: SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka, kilka różyczek blanszowanych brokułów kilka różyczek blanszowanego kalafiora kawałek gotowanej marchewki ćwiartka papryki 50 ml mleka, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku 2 szt jajka, 2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlet po zbóju z boczkiem i serem. Warto dla niego zgrzeszyć [PRZEPIS] 136

dużo finezji. Nie po drodze mu z kulinarnymi modami. Dietetycy płaczą, gdy go widzą. A jednak warto dla niego zgrzeszyć. Taki jest pyszny… Przepis na kotlety z boczkiem i serem Składniki: piersi z kurczaka, mąka, jajka, bułka tarta, starty ser żółty, plastry wędzonego boczku, cebula, czosnek w proszku, pieprz, sól. Zrób tak: każdą pierś (pojedynczą) rozbij tłuczkiem na płaski

Kulinarna Polska
KOTLETY POŻARSKIE 159

Kotlety pożarskie fot. Moja Przepis na najlepsze kotlety pożarskie.  Klasyczny przepis na kotlety pożarskie z piersi kurczaka lub indyka. Klasyczny i wyjątkowy przepis na drobiowe kotlety z koperkiem  oraz pianą ubitą z białek, dzięki której kotleciki są bardzo puszyste i delikatne. Wspaniałe danie na obiad dla całej rodziny. Najlepsze kotlety pożarskie z ziemniakami oraz surówką z marchewki

Moja Książka Kucharska
Cordon bleu – klasyka kotleta 170

cielęciny ( z rzadka jest ona dostępna, chyba, że ją gdzieś zamówię lub zdobędę ) zrobiłam go z piersi kurczaka. Taka wersja też jest dopuszczalna. Więc do działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa

Smaki Ewy
Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 192

mięso można także obsmażyć krótko po ok. 2 minuty z każdej strony na patelni, następnie upiec koło 20 minut. Kotlety podaję z ziemniakami pieczonymi, puree lub prosto z wody z koperkiem oraz buraczkami lub surówką, mixem sałat, mizerią. Polecam! Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami SKŁADNIKI: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 kulka mozzarelli(...)suszonych pomidorów pokrojonych w paski 2 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów olej rzepakowy sól, pieprz, lubczyk PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam, piersi przekrawam wzdłuż dłuższej części i kroję na pół, powstaje 6 kotletów. Tłuczę przez folię na cienkie kotlety, marynuję w przyprawach i oleju, układam na patelni, układam suszone pomidory (zdjęcie poniżej) i odstawiam przykryte na całą noc do lodówki

Zasmakuj Kuchni