kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:107/406)

Dietetyczne kotlety schabowe - pieczone / bez smażenia / bez oleju 890

Wyszło naprawdę super!:) Bardzo udana dietetyczna wersja kotleta schabowego. Najlepiej kupić w sklepie mięsnym kotlety już roztłuczone w maszynie (ważne by nie rozbijać ich zbyt cienko, wtedy będą suche i twarde), w domu ciężko uzyskać taki efekt. 4 grube plastry schabu 150ml jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej(...)papryki 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1. Schab rozbijamy za pomocą tłuczka. 2. W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, musztardę i przyprawy. Do tak powstałej marynaty przekładamy kotlety, mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. 3. Płatki kukurydziane przekładamy do foliowego worka i kruszymy za pomocą wałka. Kotlety obtaczamy w płatkach

Szefowa kuchni
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA, SCHABOWY Z KOŚCIĄ I MŁODE ZIEMNIAKI 185

zawsze z kością, dla mnie taki jest najlepszy i dzięki niej ma najwięcej smaku i aromatycznych soków, dlatego warto wybrać się do miejscowego rzeźnika, żeby kupić solidny kawałek mięsa. Kotlety powinny mieć ciemniejszą barwę i grubość około 2-2,5 cm, a po rozbiciu około 5-7 mm, wtedy nie wysuszą się zbytnio podczas smażenia i zachowają swoją soczystość(...)zaczynając od kości i kierując się na zewnątrz, na grubość około 5-7 mm . Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i panieruj najpierw w jajku rozbełtanym z wodą, a następnie w bułce tartej.  Smaż kotlety na rozgrzanym oleju ( około 2-3 mm warstwy oleju na patelni) na średnim ogniu, na złocisty kolor z obu stron - po około 4 minuty

Słodko-Słony Świat Ilony
MIELONE Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 271

gałki muszkatołowej Sól i pieprz 2 duże kulki mozzarelli 2 łyżki drobno posiekanej świeżej bazylii Olej Bułka tarta do obtoczenia kotletów *******************************************  1 . Filety z kurczaka zmielić wraz z cebulą ,czosnkiem i bułka namoczona w mleku. 2 . Dodać jajko ,musztardę , kasze mannę , gałkę ,przyprawy i dokładnie wyrobić na jednolitą masę . 3 . Rozgrzać tłuszcz na patelni. 4 . Formować owalne kotlety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z karkówki w panierce 195

Wyglądają jak kotlety schabowe, ale smakują zupełnie inaczej. Karkówka w panierce jest mięsem wilgotnym, kruchym i chrupiącym. Składniki: -kilka plastrów karkówki ( my mamy 3 plastry ) -2 jajka -3 ząbki czosnku -4 łyżki mleka -3 łyżeczki mąki pszennej -przyprawa barbecue i sól -olej -bułka tarta lub płatki kukurydziane do panierki    Karkówkę układamy na desce do krojenia i owijamy folią(...)kukurydziane musimy je rozdrobnić.  Najlepiej wsypać je do woreczka foliowego i użyć wałka.     Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy odrobinę przyprawy barbecue i soli, dosypujemy mąkę i mieszamy. Dolewamy mleko i gotowe.    Przygotowanym ciastem jajecznym zalewamy kotlety tak, aby ciasto dostało się też pod spód.    Namoczone w cieście kotlety przenosimy na talerz z panierką

Maminek kulinarny
Roladki z pieczarkami i mozzarellą 88

Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy(...)mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek. 4.    Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Domowa ćwikła z chrzanem 88

kanapek. Ćwikła z chrzanem. Z czym podawać ćwikłę z chrzanem? Jest idealna jako dodatek do mięs pieczonych i duszonych. Świetnie uzupełnia również smak klasycznego schabowego oraz kotletów mielonych. Doskonale komponuje się również z jajkami gotowanymi na twardo oraz z domową białą kiełbasą. Ćwikła z chrzanem przepis. Co dodać do ćwikły? Jak doprawić ćwikłę z chrzanem? Do ćwikły możesz oprócz chrzanu

Kuchnia Na Wypasie
Kotleciki ziemniaczano brokułowe 143

brokuł ugotowany 1 pęczek natki pietruszki 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka suszonego szczypiorku Skworcu 1 łyżeczka kuchmistrz Skworcu 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego Skworcu 2 łyżeczki prażonej cebulki Skworcu Dodatkowo Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: Ziemniaki i brokuł dokładnie ubijamy tłuczkiem. Dodajemy jajka , mąkę , natkę pietruszki oraz przyprawy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni

Gotowanie Patki
Meksykański Raj 130

zatopione w sosie meksykańskim z aromatycznymi warzywami, podane z makaronem idealnie pasuje na danie obiadowe. Składniki na kotlety: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·        Cebula ·        jajko ·        2 łyżki bułki tartej

Kulinarna Chwila
Kotlety jęczmienne 81

zapomniana, kasza jęczmienna. Poza smakiem, kotlety jęczmienne mają jednak inny ważny plus. Przez właściwości kaszy jęczmiennej, z powstałej masy, dobrze tworzy się kotlety. POTRZEBUJEMY 100 g kaszy jęczmiennej 1 szklanka mleka 1 cebula 1 marchewka 2 jajka ½ kubka jogurtu naturalnego 1 łyżka bułki tartej Natka pietruszki Przyprawy Oliwa lub olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Kaszę przelać wodą i dokładnie odsączyć(...)patelni z oliwą lub olejem podsmażyć cebulę, potem dodać marchewki. Całość poddusić i również odstawić pod przykryciem. Następnie wymieszać kaszę i dodać jajka, jogurt, posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Przyprawić całość. Po wymieszaniu można formułować kotlety i smażyć je z obu stron na patelni na oleju lub oliwie. Smacznego Przepisy na pozostałe wege-kotlety znajdziecie tu: Kotlety jaglane Kotlety

Fleksitarianizm.pl
Kasza jaglana z suszonymi pomidorami i cukinią 116

kroimy w paseczki i przekładamy do miseczki. Dodajemy kaszę, sól oraz pieprz, a następnie mieszamy. Tak przygotowaną kaszę podajemy udekorowaną plasterkami zielonej oraz żółtej cukinii z kotletami mielonymi, schabowymi, piersią z kurczaka czy jajkiem sadzonym. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Warzywa dyniowate 2018” na durszlak.pl

Życie ze smakiem
kotlety rybne z jajkiem na twardo, brokułem-pyszne 138

Witam Kochani zapraszam po przepis na świetne kotlety rybne, pokochają je zarówno duzi jak i mali :) idealne na obiad, z dodatkiem jajka na twardo, brokuła :) Polecam gorąco :) SKŁADNIKI -500 g fileta z ryby np mintaj (waga po rozmrożeniu) -1 mała cebula  -100 g brokuła  -2 ugotowane jajka na twardo  -1 jajko  -1 kajzerka  -1 ząbek(...)Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej jajka na twardo,przyprawy, zmiażdżony czosnek, startą cebulkę, zmoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą kajzerkę i jajko.  Wszystko mieszamy, dodajemy mąkę-tak by powstała masa. Następnie mokrymi rękami formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej.  (***mokrymi rękami lepiej się tworzy kotleciki, ponieważ masa nie przywiera do rąk) Kotlety smażymy na średnim ogniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kotlety z grzybów 166

kotlety z grzybów..na blogu w sumie już są, ale te są ciut inne...zabrakło bułki tartej, a nie chciało się ani iść do sklepu, ani mielić czerstwej bułki, więc troszkę poszperałam w szafkach i znalazłam otręby orkiszowe..i w nich obtoczyłam przygotowane kotleciki i usmażyłam. 50 dag  grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki, opieńki) 1 cebula 1 jajko tarta bułka(...)oczyścić, zalać zimną wodą lekko osoloną i ugotować.Następnie odcedzić, ostudzić.Zmielić je razem z cebulą przez maszynkę lub za pomocą malaksera .D odać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować   kotlety, obtoczyć w  bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
LENIWE GOŁĄBKI 145

pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem

Pieguskowa Kuchnia
Mizeria 123

Mizeria - najprostsza sałatka do obiadu, a jaka dobra. Idealna, jako dodatek do dań z ziemniakami, jajkiem sadzonym, jak i mięsem, np. z kotletem z kurczaka. Do jej przygotowanie potrzebujemy jedynie świeże ogórki gruntowe, , jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czego chcieć więcej ;) Składniki: (dla 4 osób) 1 duży jogurt naturalny (400 gram) 3 średnie ogórki gruntowe sól pieprz

Wołowina od rekina
Burgery ryżowe 138

minut. Przyprawiamy utartym w moździerzu kuminem i kolendrą oraz solą i pieprzem. W dużej misce mieszamy ugotowany ryż z warzywami z patelni, dodajemy posiekany szczypiorek, jajko, mielone siemię. Z powstałej masy formujemy kotlety, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Bułki:   Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Drożdże mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 272

kilka minut z jednej i drugiej strony. Takie placuszki z piersi kurczaka z pieczarkami doskonale smakują zarówno z frytkami jak i ziemniakami:)  P.S. Do jajek można dodać 2 łyżki mąki żeby kotlety się nie rozpadały przy smażeniu

Kuchnia Pełna Pasji
Sczab z sucharkami 123

schab w bułce tartej się już przejadł trzeba zasięgnąć czegoś nowego. I tak powstało to danie obiadowe, polecam do wypróbowania, smaczne. Zapraszam… Schab z sucharkami 5 kotletów schabowych Ok. 10 sucharków 1 duże jajko Musztarda rosyjska Papryka mielona słodka Sól,pieprz Sucharki mielimy najlepiej w blenderze lub wkładamy do ręcznika lub foliówki i tłuczemy tłuczkiem ale nie w pył, dodajemy

Kubki smaku
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 217

naczyniu będzie mocno bulgotał i całość się zezłoci. Tak podany kalafior może stanowić samodzielne danie obiadowe. Może też być dodatkiem do wołowego mięsa po gotowaniu rosołu, kotleta. My zjedliśmy go z dodatkiem sadzonego jajka i koniecznie – sosu lekko zaostrzającego jego smak . Gdy już zsuniecie z patelni sadzone jajka, rozgrzejcie na niej 2-3 łyżki masła, zmiażdżcie 2 ząbki czosnku

Karo in the Kitchen
Kotlety sojowe 88

zimną wodą, i osączyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) wrzucić ziemniaki i przyrumienić wiórki ziemniaczane jak frytki. Dodać je do masy sojowej, cebulę drobniutko posiekać, dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę , uformować 6 kotletów, panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć kotleciki na złoty kolor. Podać z surówką

Gotowanie jest łatwe
Kotleciki z kaszy jaglanej. 164

pokroić na drobno i zeszklić na złoty kolor .Do przestudzonej kaszy dodać cebulkę ,pokrojony na drobno brokuł i startą na tartce marchewkę .Doprawić do smaku ,wbić jajko i wyrobić na jednolitą masę .Formować kotlety ,obtoczyć w mące i smażyć na odrobinie oliwy z dwóch stron na rumiano . Trzeba je ostrożnie przekładać na drugą stronę ,bo łatwo się rozpadają .Podajemy ciepłe

Ladylaura.
Burgery z bobu i kurczaka 196

hamburgerów, pomidory, ogórki kiszone (użyłam tegoroczne),posiekany szczypior, listki sałaty strzępiastej, keczup Bób zmielić z mięsem z kurczaka oraz posiekaną natką. Masę wymieszać z czosnkiem, jajkami, oliwą i przyprawami. Formować okrągłe, płaskie kotlety na szerokość bułek. Smażyć z obu stron. Bułki przekroić, lekko podgrzać (w piekarniku, kuchence mikrofalowej, a najlepiej na patelni - miękiszem do dołu) ). Na spodzie bułki położyć sałatę

Czerwień i błękit
Kotlety z udka kurczaka 182

pieprz olej do smażenia Przygotowanie Z udek usuwamy kości i skórę ,nacieramy je solą ,pieprzem i odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie obtaczamy w mące ,rozkłóconym jajku z odrobiną mleka i bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor

R'n'G Kitchen
Przepisy konkursowe- głosowanie ! 186

wuzetka 10. Galareta z kurczakiem 11. Galaretka z jabłek z bitą śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką 13. Kluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak

Tradycyjna Kuchnia
.676. lody na śniadanie? + Norwegia cz.1 154

kraju, a po niej najczęściej można było spróbować tradycyjnych słodyczy. Będę nieskromna, ale wszystkim najbardziej smakowała polska kolacja, na którą przygotowaliśmy żurek, głowne danie: ziemniaki młode, kotlet z kurczaka, mizera (w wersji wege jajko sadzone, w wersji wegan kiełbaska z tofu) i naleśniki z serem. Na prezentacji tańczyliśmy poloneza z osobami z innych krajów (i jak na pierwszy raz poszło

breakfast of dreams
Kotlety ryżowe z mięsem 134

Ryż ugotować na pół sypko i zmieszać z mielonym mięsem. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno-ryżowej razem z posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron i podawać z sosami

Tradycyjna Kuchnia
Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą. 169

danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :) Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa - masło - bułka tarta - sól - czosnek mielony Wykonanie Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam. Gotuje w lekko osolonej wodzie

Kuchnia z widokiem na ogród
KOTLETY Z MORTADELI 199

KOTLETY Z MORTADELI Składniki: - 500g mortadeli - 1 jajko - musztarda delikatesowa - papryka słodka - przyprawa "Kucharek" - bułka tarta - olej do smażenie Sposób przygotowania: Mortadelę kroimy w ok.2cm plastry. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, następnie je roztrzepujemy. Plastry mortadeli delikatnie nacinamy nożem, posypujemy przyprawą "Kucharek", delikatnie smarujemy musztardą, obsypujemy papryką słodką, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowaną mortadelę

Mentor Smaku
Kotlety z mortadeli 186

Szybki obiad dla zapracowanych, oszukane kotlety z mortadeli. Kotlety z mortadeli Składniki : mortadela 500 g  jajka - 2 szt bułka tarta do panierowania olej do smażenia pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Jajka wybić do miski , rozkłócić widelcem, przyprawić solą i pieprzem  Przyprawić solą i pieprzem.  Mortadelę pokroić na grubsze plastry.  Następnie zanurzać plastry mortadeli w jajku, a następnie obtaczać

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania