kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:114/406)

Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 165

Tradycyjne kotlety mielone w troszkę bogatszej wersji – z ryżem, marchewką i groszkiem. Dodatkowo daniu smaku nadają ziemniaczki z cebulką. 400 g mięsa mielonego wieprzowego Sól Pieprz 1 cebula 50 g ryżu 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g marchewki z groszkiem (mrożonych lub świeżych) Dodatkowo: 500 g ziemniaków 1 łyżeczka soli 2 cebule Ryż(...)gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.  Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z ryżem, cebulką, mieszanką marchewki z groszkiem, jajkami, 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, doprawiamy solą. Gotujemy do miękkości, odcedzamy

VioletoweKucharzenie
Kotlety z kalafiora 121

kalafior\r","bu\u0142ka tarta do obtaczania\r","2 \u0142y\u017cki kaszy manny\r","1 jajko\r","1 cebula\r","2 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","2 z\u0105bki czosnku\r","p\u00f3\u0142 p\u0119czka koperku\r","olej do sma\u017cenia"],"name":"Kotlety z kalafiora","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Kalafiora gotujemy do mi\u0119kko\u015bci(...)rzadka, dodajemy 1 \u0142y\u017ck\u0119 kaszy.\r","Kotleciki obtaczamy w bu\u0142ce i sma\u017cymy na z\u0142oty kolor."]} Drukuj Kotlety z kalafiora Składniki średniej wielkości kalafior bułka tarta do obtaczania 2 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pół pęczka koperku olej do smażenia Sposób przygotowania Kalafiora gotujemy do miękkości w osolonej

Mieszam w Garnku
Pożarskie kotlety cielęce z groszkiem 83

jadano w latach dwudziestolecia.  Składniki: 500 g cielęciny 400 g zielonego groszku 2 kajzerki 3 jajka 5 łyżek masła 1 szklanka bułki tartej 2 szklanki mleka sól Przygotowanie: Cielęcinę namoczyłem w mleku przez dwie godziny .Po tym czasie opłukałem je, wytarłem, zmieliłem. Kajzerki pozbawiłem twardej skórki, używając tarki. Pokroiłem na małe kawałki, namoczyłem w mleku. Odsączyłem. Łyżkę(...)masła utarłem z dwoma żółtkami na gładko. Dodałem namoczoną bułkę. Wyrobiłem do uzyskania pulchnej masy. Dodałem mięso i znowu dokładnie wymieszałem. Posoliłem. Uformowałem kotlety w kształcie krokietów. Obtoczyłem je w bułce tartej , potem w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce. Smażyłem na klarowanym maśle do uzyskania złotego koloru. Przełożyłem wraz z tłuszczem do żaroodpornego naczynia i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika

R'n'G Kitchen
Wegetariańskie kotlety z boczniaków 107

kostkę cebulą ( do odparowania soku) Granulat sojowy ugotować wg wskazówek na opakowaniu Po przestudzeniu zmiksować grzyby i ugotowany osączony granulat, dodać roztrzepane jajko, przyprawy, wymieszać i ewentualnie dodać tyle bułki tartej by uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Z tej ilości składników uzyskałam 11 małych kotletów

Proste Potrawy
KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE 159

zainteresowanie, więc kotlety szarpane polecam z całego serca. Jeżeli nie lubicie koperku (ja uwielbiam) zastąpcie go natką pietruszki lub innym ziołem:). Przepis zaczerpnięty z GP . KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl sera o wyrazistym smaku (lub ulubionego) sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki. W misce wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety z wątróbki wieprzowej 174

Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać – Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich – Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Składniki na 12 siekanych kotletów z wątróbki wieprzowej: 500 g wątroby wieprzowej 250 ml mleka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżka majeranku 1 łyżka posiekanej natki(...)Doprawiamy całość solą, pieprzem, majerankiem i pietruszką, dokładnie mieszamy. Wbijamy całe jajko, dodajemy oba rodzaje mąki, ponownie wszystko dokładnie mieszamy, zostawiamy na kwadrans. Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzany tłuszcz nakładamy dużą łyżką okrągłe porcje wątróbki i smażymy podobnie jak placki ziemniaczane na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym ręcznikiem, aby odsączyć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
schabowy z pieczarkami i żółtym serem 167

masłem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i całość podsmażamy. Kotlety schabowe rozbijamy dość cienko. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na środku każdego kotleta kładziemy pieczarki oraz po kawałeczku sra żółtego. Zawijamy, możemy spiąć dodatkowo wykałaczką. Panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z każdej strony.u Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
C - Kotlet w ziołowym aromacie 151

zwiększył częstotliwość pojawiania się na naszym stole. Jednakże każdorazowo, niemal z maniakalnym uporem staram się go wyróżnić od poprzedników, taka próba indywidualizacji kawałka mięsa... Kotlet w ziołowym aromacie   Składniki: 1 filet z kurczaka 1 jajko bułka tarta 20 dkg pieczarki 2 ząbki czosnku 2 papryki konserowe 5 dkg żółtego sera oliwa z oliwek 1 szklanka maślanki 3 gałązki ulubionych(...)godzinę (najlepiej zostawić na całą noc). Następnie wyjmuję z zalewy, standardowo panieruję w jajku (doprawionym solą i pieprzem) i bułce tartej, smażę na rozgrzanej oliwie z oliwek. Na dodatkowej patelni duszę pokrojone w plastry pieczarki z pokrojonym drobno czosnkiem (wykorzystuję ten z zalewy). Na gotowe kotlety wykładam pieczarki i kawałki konserwowej papryki, przykrywam żółtym serem i wkładam na kilka minut

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kotlety siekane z łososia 84

usmażeniu będzie bardzo miękkie, wręcz rozpadające się. Skrop sokiem z cytryny i oprósz pieprzem. Przełóż do głębokiego talerza. Dodaj posiekany koperek, jajko, mąkę i wszystko razem wymieszaj łyżką. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką. Możesz smażyć kotlety bez tłuszczu, ewentualnie przesmarować cienką warstewką dobrej jakości oleju. Nakładaj masę (1 łyżka to 1 kotlecik), spłaszcz delikatnie formując odpowiedni kształt. Smaż z każdej(...)posiekany koperek, jajko, m\u0105k\u0119 i wszystko razem wymieszaj \u0142y\u017ck\u0105.","text":"Dodaj posiekany koperek, jajko, m\u0105k\u0119 i wszystko razem wymieszaj \u0142y\u017ck\u0105.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/kotlety-siekane-z-lososia\/#wpzoom-rcb-direction-step-6282936da089c","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Rozgrzej patelni\u0119 z nieprzywieraj\u0105c\u0105 pow\u0142ok\u0105. Mo\u017cesz sma\u017cy\u0107 kotlety bez t\u0142uszczu

ProstePesto.pl
Pierś z kurczaka w zalewie smażona 672

aromatyczna. Pyszna odmiana od tradycyjnego kotleta. Mojej rodzinie najlepiej smakuje podana z ugotowanymi ziemniakami i surówką :). Pierś z kurczaka możemy zamienić na schab i zamiast ziół do drobiu dodać majeranek. Proporcje zalewy również możemy sobie zwiększyć w zależności od ilości mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 większe ząbki(...)kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem( staramy się aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej grubości), kotlety oprószamy z obu stron solą i pieprzem, następnie przekładamy do szerszego garnka, do rondelka przekładamy wszystkie składniki do zalewy/marynaty; ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, mąkę ziemniaczaną, jajka, musztardę, ketchup, zioła do drobiu, olej, większą szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy do powstania

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety rybne. 104

kotlecików chętnie zjedzą. Specjalnie dla nich,  można zrobić w wersji mini, lub w formie paluszków.  Z podanych składników zrobiłam 5 dużych kotletów. Składniki: 400 g. fileta z dorsza bez skóry 1 kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka suszonego koperku sól, pieprz  4-5 kropli soku z cytryny Wykonanie: Filety umyć i wyciągnąć ości, jeśli są. Następnie zmielić. Kajzerkę(...)namoczyć w wodzie, kiedy zmięknie odcisnąć i dodać do ryby.  Wbić jajko, dodać przyprawy.i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać  i wyrobić ręką, dłuższą chwilę, tak żeby masa była gładka.  Następnie uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, po kilka minut z każdej strony  na niewielkim gazie

Agusiowe smakołyki
Kotlety mielone z pieczarkami 167

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI Składniki: - 500 gramów mielonego mięsa wieprzowo-wołowego - 300 gramów pieczarek - 1 cebula - 1 sucha kajzerka - 2 jajka - bułka tarta - mleko - olej - masło - pieprz - sól Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i kroimy na półplasterki. Smażymy je na rozgrzanej patelni(...)inaczej puszczą wodę i się ugotują, zamiast usmażyć). Suchą kajzerkę namaczamy w mleku. Gdy już zupełnie rozmięknie, łączymy ją z mięsem. Dodajemy też jajka, posiekaną drobno cebulę oraz przestudzone grzyby. Doprawiamy pieprzem i solą. Formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do zezłocenia. Voila! :) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną 155

Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy wieprzowy  4 szt. Mięso wołowe mielone 20 dag Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać(...)smaku, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety  nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Schabowe po gruzińsku 201

sól bułka tarta pieczarki 200 - 250 g ząbek czosnku 3 garście posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki orzechów włoskich masło ser żółty 3 - 4 plasterki Kotlety rozbić, posolić i zamoczyć na około 20 minut w rozbełtanym jajku. Po tym czasie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Orzechy podzielić na mniejsze kawałki i uprażyć, ściągnąć z patelni. Oczyścić pieczarki

Karola gotuje
Kotlety z łososia 190

rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podawać również z ziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia. Składniki: świeży łosoś ok. 500 g 1 jajko posiekana natka pietruszki lub szczypiorek: 1 pęczek ok. 2/3 szkl. panierki panko lub bułka pszenna namoczona w mleku sól do smaku pieprz do smaku(...)nożem. Natkę również drobno siekamy. Posiekanego drobno łososia przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę, jajko i bułkę pszenną (namoczyć ją w mleku i odcisnąć), ja niestety bułki nie miałam, więc wykorzystałam panierkę panko. Dokładnie wszystko wyrabiamy ręką. Formujemy owalne kotlety i obtaczamy je lekko w mące z obu stron. Smażymy kotlety po ok. przez

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania